Forum » Omrežja in internet » IP cop in Ultra VNC!
IP cop in Ultra VNC!
poljapke ::
Zanima me kako naj nastavim IP cop-a da bom prišel skozi njega do željenega računalnika oziroma VNC-ja. Nastavil sem vse (ciljni IP, ciljni port, zunanji IP) razen za zunanji port (external port) ne vem kaj naj nastavim?!
Približno tako sem tudi prej nastavil, samo da sem za notranji port uporabil port 5908 (kolk mora biti v tem primeru zunanji port) to pa zato ker imam več računalnikov do katerih dotopam preko VNC, ampak mi ni delovalo!
Še kakšna ideja, bi mi zelo prav prišla!!!!
Še kakšna ideja, bi mi zelo prav prišla!!!!
nemoresis ::
Poskusi z ssh tunneling. Je enostavno in varno
Ce uporablas Windows, gre to zelo lepo preko PuTTy-ja.
Poskusi s tem clankom: MojMikro
lp
Ce uporablas Windows, gre to zelo lepo preko PuTTy-ja.
Poskusi s tem clankom: MojMikro
lp
ToniT ::
Potem pa se moraš odločiti, kako boš dostopal do računalnikov!
Najboljše je tako (po moje), da sta zunanji in notranji port enaka. Se pravi:
5908 -> 192.168.0.1:5908
5900 -> 192.168.0.2:5901 itd...
In potem od zunaj pač dostopaš do posameznega računalnika preko določenega porta, zunanji ip pa je zmeraj isti...
Najboljše je tako (po moje), da sta zunanji in notranji port enaka. Se pravi:
5908 -> 192.168.0.1:5908
5900 -> 192.168.0.2:5901 itd...
In potem od zunaj pač dostopaš do posameznega računalnika preko določenega porta, zunanji ip pa je zmeraj isti...
No zdej mi je ratal to nardit, muči me še kako se naj povežem na VNC od zunaj. Postavitel je sledeča ADSL MODEM -> ROUTER -> FIREWALL (IPCOP). Aja, da še to pojasnim. Ratal mi je to da sem se iz ene mreže konektal na dugo submrežo. Med obema mrežama je pa IPCOP. Tako če sem se hotel iz mreže 1 konektat v mrežo 2. sem moral preko firewalla (to sem imel sam za testiranje in tu je delal VNC, od zunaj pa še vedno ne gre!). Upam da sem bil razumljiv!
ToniT ::
Router vmes je odveč! Problem je v tem, da boš moral vse skupaj najprej narediti forward iz routerja na IPCop, potem pa z IPCop-a na računalnike.....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
Kaj pa če namesto forwarda na routerju nastavim kar DMZ, ki se nanaša na IPcop (kolk vem da tu router vse spusti skozi (ni nobenega firewalla)???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 340802 (41258) | ignats |
» | MikroTik, UPnP, port forwarding, Amis, kamere...Oddelek: Omrežja in internet | 4324 (3851) | Daniel |
» | FTP port forwardingOddelek: Izdelava spletišč | 1745 (1505) | boolsheat |
» | Remote desktop z 2 routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 1129 (1044) | amigo_no1 |
» | težave z IpCop-omOddelek: Omrežja in internet | 1670 (1260) | K0K0 |