» »

Spajkalnik ISKRA

Spajkalnik ISKRA

domeski ::

Pozdravljeni,
imel sem spajkalnik ISKRA, kateri mi je dobro sluzil dolgo casa,vceraj pa mi ga je nekako uspelo poslati v vecna lovisca.
Zanima pa me ce mogoce kdo ve kje v Ljubljani oz. okolici bi lahko Iskrin spajkalnik do moci ~30W lahko kupil.Hvala.

lp Domeski

zlabo ::

ja iskra je imela včasih kar vredu spajkalnike, nevem pa kako je sedaj z iskrinimi spajakalniki, če jih sploh še delajo??
osebno ti predlagam kako spajkalnik od ERSE ki je za moje pojme ena boljših firm, pa ne zato ker jo imam jaz:D, ampak zato ker dejansko večina pravi da je ersa trenutno on the top sploh po kvaliteti konic. Zarad tega sem se tud jaz odloču za nakup spajkalne postaje od erse in sem res zadovolen.
Kak cenovni rang pa ciljaš?

Aja pa to ni reklama:P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlabo ()

Zivjo,
v bistvu rabim spajkalnik samo nekajkrat na leto in ciljam bolj na nizko cenovni spajkalnik. Wellerji se mi zdijo glede na mojo uporabo malo predragi saj ze neki osnovni 25W model pride okoli 10kSIT. Iskrin spajkalnik mi je popolnoma zadostoval, zato iscem nekaj podobnega.

p.s. Kdo pa je uvoznik oz. prodajalec spajkalnikov Ersa in kasne so kaj cene osovnih modelov moci okoli 20-30W.

lp Domeski

uvozniik za erso je BELMET, pošlji jim mail če ti lahko posredujejo cenik ersinih spajkalnikov. Ravno poceni niso (cenovni rang weller, le da ima ersa nekoliko trpežnejše konice), samo nekaj dnarja razkiraš pa imaš kar za nekaj časa.
Verjetno mora biti tudi tam nekje od 7-10 jurjev.

Highlag ::

No ja v firmi nimamo tako dobrih iskušenj z Ersinimi spajkalniki. Odkar smo prešli na cin brez svinca smo morali zamenjati tudi spajkalne postaje, in se odločili za Ersine, ker so bili bistveno cenejši od Wellerja. No sedaj v proizvodnji jamrajo, kako hitro uničijo konice.
Za Weller vem, da so "razvili" za spajkanje brez svinca posebne konice, ker jih menda drugače izredno hitro poje. Nimam pa Wellerja, da bi opravil primerjavo.

Če raboš samo občasno spajkanje stopi v kakšno trgovino z elektronskimi komponentami. Boš dobil sigurno poceni spajkalnik. Tako slabi pa tudi ne morejo biti.
Never trust a computer you can't throw out a window

roscha ::

@domeski

Če v resnici spajkalni potrebuješ samo ljubiteljsko in parkrat na leto je pomoje vseen drek katera poceni jajca vzameš. Tudi če je konica BAKRENA. (hehe ja vem te najbolj požira, pa tudi obstajajo v resnici ne..)

Iz izkušenj bom dejal takole. Za katerokoli orodje naj vam ne bo škoda denarja. Kalitetno orodje zdrži pri hiši, ne par let, ampak par desetletij! In vsakič ko ga potrebuješ, veš, da bo služilo svojemu namenu. Razna poceni jajca, alias: orodje wannabe, pa samo pijejo živce, ker niti polovico tistega za kar naj bi bila zdeva namenjena ne moreš opraviti kvalietetno. Niti prvič, kaj šele po dolgotrajni uporabi...

Moje osebno mnenje pridobljeno iz izkušenj:
Pri orodju ne šparat. OK mogoče v ekstremih. Ko točno veš da določeno orodje potrebuje SAMO ta trenutek in verjetno naslednjih 99 let nikoli več. In še tedaj raje premisli...
Sploh tu velja pregovor: Nisem tako bogat da bi kupoval poceni.

Trancedeejay ::

Kupi wellerja pa je mir. recimo weller w61 pa nejbrz ne bos vec kupoval drugega. Ko sem sam enkrat rabil spajkalnik sem kupil ena jajca za jurja - zdrzal je 3kratno spajkanje(da ne omenjam da je bila bakrena konica ze cisto zjebana), potem pa je najbrz od vrocine stalilo napajalne kable ali pa je prislo tega kako drugace(zica je bila v taki tkanini ki ne gori), vglavnem napajalni kabel je odletel iz spajkalnika in vse skupaj sem fuknil v kanto, sem kupil wellerja in zdej ga imam ze kaksnih 8 let ce ne vec in dela cisto ok. kupis zraven se stojalo in to je to.Stane okoli 14k in se sam izklaplja ko pride do dolocene vrocine(ko konica izgubi magnetne lastnosti)
Have a nice Day

Matt
Music is the key

zivjo,
a mi poves kje si videl model W61 za 14kSIT, kolikor sem jaz gledal so ti modeli okoli 20Ksit, ce se ne motim.
Kaksne so pa razlike med modeli Weller SP 25 ter SPI-27B. Oba modela sta 25W, cena drugega modela pa enkrat visja.
lp Domeski

hja glede vzdržljivosti konic sem jaz slišal ravn nasprotn, da ima namreč ersa nekoliko trpežnejše konice. seveda govorim za 'old-school' spajkanje torej z svincom.
ker lead-free spajkanje (brez svinca) ne verjamem da bo kdo kar sedaj začel uporabljati v domači hobi delavnici. lead free je težje spajkati.
možno da je pri lead free weller bolši od erse, samo jaz uporablam še vseen klasiko z svincom.

Aha, nasel sem spajkalnike Iskra v , ne boste verjeli, trgovini Iskra na Cesti dveh cesarjev v Lj.
lp

iztok04 ::

Sam imam Wellerja W61, ki sem ga pred cca 6 leti kupil v italiji in takrat je bil okoli 150.000 starih lir, kar bi bilo okoli 15.000 SIT. Še danes dela kot nov, pa tudi konica se še kar drži. Najpomembneje pa je, da celotno konico ob prvi uporabi lepo premažeš s spajko, ker se sicer ustvari nekakšna "skorja" na njej. Drugače so pa zakon spajkalniki, res pa da z erso nimam izkušenj :\

16F84 ::

Offtopic;

Moja službena spajkalna postaja (Iskra THS11) je spustila dušo. Crknilo je grelo. Je sicer že "polnoletna" a me vseeno zanima, če se še da kje dobiti spajkalnik. Škoda se mi je zdi zavreči, ker imam še par konic.

asm ::

Ima kdo doma še kakšno konico za ths 11? Ali pa če kdo ve če se kje dobi še to.

balocom ::

IMO je najbolj enostavno najti debelejše konice za drug spajkalnik in jih postružiš na debelino za THS 11...
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen spajkalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
27656747 (5046) matobeli
»

Nakup spajkalnika, multimetra in ostalo

315648 (4523) FX6300B
»

spajkalnik

Oddelek: Kaj kupiti
245014 (4279) Filozof
»

Spajkalnik ali spajkalna postaja (strani: 1 2 )

5413946 (12195) VolkD
»

Spajkalnik

254799 (4283) SkIDiver

Več podobnih tem