Forum » Elektrotehnika in elektronika » Zaka pri PM proizvajalci pametnih telefonov podemzionirajo baterije?!?
Zaka pri PM proizvajalci pametnih telefonov podemzionirajo baterije?!?
Tero ::
Imam nek bolj poceni Android pameten telefon. Danes ko sem se odločil da bom malo tekal ga odklopim od polnilca(baterija je bila 100%) in poiščem slušalke da grem malo tekat. Med tekanjem poslušam internet radio preko 3G omrežja. Uporabljam stereo bluetooth slušalke. Uporabljam tudi vgrajen GPS da se mi nalagajo zemljevidi, hkrati pa se mi shranjuje kje in koliko sem tekal in se to uploada na socialno omrežje. V real time tudi pošiljam kje točno se nahajam.
Ko imam to vse vklopljeno se mi telefon teko močno segreva da v žepu zelo čutim neprijetno toploto. Baterija pa je popolnoma prazna v dobri uri :(
Zame je to popolnoma neprejemljivo ker rad tekam več kot eno uro.
Kaj se da tukaj naredit? Zakaj proizvajalec res da v telefon prešvoh baterijo? Kaj tehnologija baterij res tako zaostaja? Zakaj še ni gorivnih celic na trgu?
Ko imam to vse vklopljeno se mi telefon teko močno segreva da v žepu zelo čutim neprijetno toploto. Baterija pa je popolnoma prazna v dobri uri :(
Zame je to popolnoma neprejemljivo ker rad tekam več kot eno uro.
Kaj se da tukaj naredit? Zakaj proizvajalec res da v telefon prešvoh baterijo? Kaj tehnologija baterij res tako zaostaja? Zakaj še ni gorivnih celic na trgu?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
popster ::
ja baterije malo zaostajajo tudi na račun majhnosti telefonov, lahko da imaš izrabljeno baterijo in ti bo teh nekaj nasvetov pomagalo pri podaljševanju življenja baterije;)
floyd1 ::
V nahrbtnik daj konkreten industrijski akumulator in priklopi nanj.
Pa naj bo vsaj enih 10 Kg - boš še bolj na svoji vzdržljivosti delal .
Če se vrnem na resno stran debate pa se vprašaj, a res rabiš vse to med tekanjem, a tečeš za sebe, ali zaradi socialnega omrežja... Če res rabiš, pogledaš pri kitajcih (DealXtreme...), če se dobi močnejša baterija (+pokrovček) za tvoj phone, drugače pač kupiš boljšega, bolj vzdržljivega. Je pa res, da GPS + BT + delujoči programi precej kurijo baterijo, tega se ne boš izognil na nobenem smartphonu.
Koliko pa je telefon star in kolikokrat si ga že polnil? Ko sem Galaxyja preflashal na novi ROM in se malo igral z njim, je bila baterija porazno hitro prazna, po enih 4 polnjenjih in praznenjih pa je spet OK in drži od 2 do 3 dni normalne uporabe. Uporabljaš Juicedefender? Pri meni kar konkretno prišpara pri bateriji, čeprav dvomim, da bi v tvojem konkretnem primeru kaj pomagal.
WamPIRe- ::
1. nabavi žične slušalke, glasbo naloži na SD kartico in ugasni BT;
2. če že moraš vedet kje tekaš, imej prižgan samo GPS in pa kak program da ti beleži pot (MyTracks);
3. Prenos podatkov izklopi;
Zabeleženo pot lahko potem shraniš v kakšno spletno aplikacijo da vidiš dejansko pot kje si tekel.
2. če že moraš vedet kje tekaš, imej prižgan samo GPS in pa kak program da ti beleži pot (MyTracks);
Zabeleženo pot lahko potem shraniš v kakšno spletno aplikacijo da vidiš dejansko pot kje si tekel.
OrkAA ::
Takole na oko bi rekel, da je internetni radio dalec najvecji porabnik. Zamenjaj ga z lokalno nalozenimi mp3ji, pa si bos verjetno obcutno podaljsal cas baterije.
Pyr0Beast ::
3G omrežje pije baterijo kot za šalo, pa čeprav je v idle mode.
Bluetooth pije tudi okoli 100-300mW
3G pa štarta pri tam 100mW dalje, pa vse do 2W
Glede na to da ti zraven nalaga še zemljevide pošteno kuriš še cpu.
Pričakovadi da bo baterija zdržala cel dan ob takem matranju je utopično. Na k750i telefonu, je baterija ob poslušanju _izključno_ mp3-jev, brez grafik in podobnih zadev držala le 8ur.
Sicer bi pričakoval kake 2 ure od takega telefona vsaj, samo glede na to da ga uporabljaš v polni meri, je to to.
Bluetooth pije tudi okoli 100-300mW
3G pa štarta pri tam 100mW dalje, pa vse do 2W
Glede na to da ti zraven nalaga še zemljevide pošteno kuriš še cpu.
Pričakovadi da bo baterija zdržala cel dan ob takem matranju je utopično. Na k750i telefonu, je baterija ob poslušanju _izključno_ mp3-jev, brez grafik in podobnih zadev držala le 8ur.
Sicer bi pričakoval kake 2 ure od takega telefona vsaj, samo glede na to da ga uporabljaš v polni meri, je to to.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
tomaz- ::
Sam na iPhonu vklopim app Run Keeper , "navijem" glasbo in mi zadeva drži brez problema pol dneva..
No, res pa je, da ne TEKAM toliko :-)
No, res pa je, da ne TEKAM toliko :-)
krneki0001 ::
Stvar ki res poje baterijo je GPS. Ta namreč sprazni baterijo mojega telefona (nokia X6) v devetih urah (sprobano v živo).
Vajenc ::
1. nabavi žične slušalke, glasbo naloži na SD kartico in ugasni BT;
This!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
masterpsi ::
Kaj pa če bi človeku konkretno pomagali in se ne zapeli v izraze in workaround rešitve???
1h je res premalo pa tudi če ti CPU dela 100%.
V OSu greš v settings, about phone, battery, battery use
tu imaš graf za vsako aplikacijo ki ti porablja baterijo. Tu poglej a je to 3G al BT al display al karkoli drugega.
1h je res premalo pa tudi če ti CPU dela 100%.
V OSu greš v settings, about phone, battery, battery use
tu imaš graf za vsako aplikacijo ki ti porablja baterijo. Tu poglej a je to 3G al BT al display al karkoli drugega.
T-h-o-r ::
haha 2x2 cm baterija, pol pa poganja vse kar je možno
car
car
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
ZaphodBB ::
@masterpsi: Če vse to laufa ni samo CPU na 100%. Ampak še GPS (ki je svoj modul) in 3G antena + oddajnik, plus ostala periferija. V sodobnih telefonih je še vse kaj drugega kot CPU in RAM.
St235 ::
V bistvu prideš v začaran krog.
ker CPU + 3G + BT + GPS je ogromna obremenitev za telefon. Kar pomeni, da se telefon gerje, ker ga imaš med tekom v kakšni mini torbici/žepu se greje še bolj. Bolj kot je vroč bolj kuri elektriko.
In pri taki obremenitvni ni nič nenavadnega če skuri tovarniško baterijo v manj kot uri.
Kar se pa nasvetov tiče je pa dobil edina dva, ki mu lahko kaj koristita:
a.) kupi večjo in zmogljivejšo baterijo
b.) zmanjšaj porabo tako, da musko poslušaš z MP3 ali FM in uporabljaj navadne slušalke.
Slednje bo drastično zmanjšalo porabo, ker ne rabi aktivne 3G in BT povezave. Moj desire pri podobni uporabi (GPS navigacija) zdrži tri ure.
ker CPU + 3G + BT + GPS je ogromna obremenitev za telefon. Kar pomeni, da se telefon gerje, ker ga imaš med tekom v kakšni mini torbici/žepu se greje še bolj. Bolj kot je vroč bolj kuri elektriko.
In pri taki obremenitvni ni nič nenavadnega če skuri tovarniško baterijo v manj kot uri.
Kar se pa nasvetov tiče je pa dobil edina dva, ki mu lahko kaj koristita:
a.) kupi večjo in zmogljivejšo baterijo
b.) zmanjšaj porabo tako, da musko poslušaš z MP3 ali FM in uporabljaj navadne slušalke.
Slednje bo drastično zmanjšalo porabo, ker ne rabi aktivne 3G in BT povezave. Moj desire pri podobni uporabi (GPS navigacija) zdrži tri ure.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
_Dormage_ ::
Moraš pošiljat podatke o tem kje se nahajaš na socialno omrežje.
To je nujno, če ne nemoreš tekat oziroma nobeden ne bo vedel, da si tekal in kolko si tekal torej nebi imelo smisla tekati?
Kot je bilo že rečeno izklopi 3G , GPS in modri zob pa bo veliko bolše.
Audio playback ni tolko zahtevna stvar tako boš muziko še kar lahko poslušal samo naložijo na telefon.
To je nujno, če ne nemoreš tekat oziroma nobeden ne bo vedel, da si tekal in kolko si tekal torej nebi imelo smisla tekati?
Kot je bilo že rečeno izklopi 3G , GPS in modri zob pa bo veliko bolše.
Audio playback ni tolko zahtevna stvar tako boš muziko še kar lahko poslušal samo naložijo na telefon.
dexterboy ::
@Dormage: +1
Tekam zato, da ostali vidijo, kje sem. Ne, čaki, ostali tekajo mene, da vidijo kje smo, mislim, oni, ne mi, tko, da, ja, oni nej kr tekajo, da vidijo kje so, in pol meni kuri baterijo... WTF? Egotrip?
Res se sprašujem, kam je šel ta svet...
Tekam zato, da ostali vidijo, kje sem. Ne, čaki, ostali tekajo mene, da vidijo kje smo, mislim, oni, ne mi, tko, da, ja, oni nej kr tekajo, da vidijo kje so, in pol meni kuri baterijo... WTF? Egotrip?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
WaterBoy ::
Mi je prijatel pravil da ko so šli na izlet so imeli neko novejšo nokio (se mi zdi na N__) in da jim je avtomobilski polnilec ni uspel sproti polniti. Tako da nekaj so tudi krivi proizvajalci telefonov. Prodajajo nekaj kar ne moreš uporabljati.
LP
LP
krneki0001 ::
Mi je prijatel pravil da ko so šli na izlet so imeli neko novejšo nokio (se mi zdi na N__) in da jim je avtomobilski polnilec ni uspel sproti polniti. Tako da nekaj so tudi krivi proizvajalci telefonov. Prodajajo nekaj kar ne moreš uporabljati.
LP
Hmm, težko verjamem. Celo tunizijo sem letos prevozil z nokio X6 in vključenim GPS-om, pa ni bilo nobene panike, da je nebi filal polnilec. Lansko leto pa cel maroko ravno tako s telefonom in gps-jem (in celo telefon z windows mobile, ki se ponavadi na dva ali pa celo samo na en dan fila, pa je polnilec vedno brez problema napolnil telefon med njegovim delovanjem.
Pyr0Beast ::
Verjetno drekast polnilec
Some nanoparticles are more equal than others
bdoxx ::
moj bog, kaj vas zanima zakaj posluša radio prek neta, pa zakaj uploada na socialno omrežje. . . .,
mislim v čem je pol sploh smisel ''pametnih'' telefonov či ne moreš poganjat par aplikacij skupaj 3h in več
vprašal je. . .
mislim v čem je pol sploh smisel ''pametnih'' telefonov či ne moreš poganjat par aplikacij skupaj 3h in več
vprašal je. . .
Kaj tehnologija baterij res tako zaostaja? Zakaj še ni gorivnih celic na trgu?
Pithlit ::
Hja... moj galaxy ace počepne v 1 dnevu če se malček zafrkavam z njim. Normalno zdrži tam, 2 dni. Sem ga pa tudi v roku 2h ur spravila na kolena.
Tko da... ja. Lepoto se plača. Tudi s trajanjem baterije.
Tko da... ja. Lepoto se plača. Tudi s trajanjem baterije.
Life is as complicated as we make it...
Mr Hilter ::
eBay: ime telefona extended battery. Do 40€ kar preskoči (sicer ene res zdržijo kakšno uro več, nikakor pa nimajo res tistih xxxx amperov not).
mihec87 ::
eBay: ime telefona extended battery. Do 40€ kar preskoči (sicer ene res zdržijo kakšno uro več, nikakor pa nimajo res tistih xxxx amperov not).
Od gdaj pa se kapaciteta meri v amperih?
SSH ::
@Dormage: +1
V bistvu je vprašanje samo zakaj kdo uploada te podatke na socialno omrežje. Recimo jaz kolesarim. Delam "fure" od 50 do 100km in nemalokrat se zgodi da se peljem direktno mimo hiš prijateljev (v bistvu imam kar stalni krog), ki pravtako kolesarijo in jih nisem uspel dobit na telefon če so za "krog". Se mi je že zgodilo da so se po 2-3je prijatelji pridružili "ekipi" pri kolesarjenju ko so videli da bomo čez recimo cca. 15 min prečkali njihovo dvorišče. enostavno se je pripravil, počakal 2-3 min ob cesti in se nam pridružil. Iz tega vidika je zadeva zelo uporabna. Ravno tako imam vsak petek in torek zjutraj status na FB ("nogomet na wembleyu ob 9.00"). Vsi ki me poznajo in vejo kje je "wembley" vejo da so dobrodošli in se tudi večkrat "nenapovedano" pridružijo (kar je seveda velik plus).
tako da ta stvar glede sveta in socialnih omrežij se da na veliko diskutira =)
lp, Aleš.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)
cegu ::
Počak, da pridem domov, pa ti pokažem mojo rešitev, narejeno z avtomobilskim USB polnilcem, 8 AA baterij in 1dm^2 alu folije.
No, najbrž sploh ne rabš slike, ko to prebereš:).
No, najbrž sploh ne rabš slike, ko to prebereš:).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sports trackerOddelek: Mobilne tehnologije | 7374 (5144) | Machete |
» | Tpad C450 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23601 (10919) | k4vz0024 |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 84257 (42272) | mailer |
» | Samsung Note 2 - BaterijaOddelek: Loža | 4253 (3806) | Scylla |
» | Pregled napovedi za iPad 3 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 22486 (16087) | Icematxyz |