» »

Prekinjanje ADSLja na področju Hrib-Loški Potok

Prekinjanje ADSLja na področju Hrib-Loški Potok

Mitch ::

Zdravo!

Kolega, ki živi v naselju Hrib zraven Loškega Potoka ima težave z ADSL povezavo. Te težave so se pojavile približno istočasno z napako na telekomunikacijskem omrežju (pretrgani kabli se mi zdi) in od takrat se povezava ADSL prekinja po določenem času. Telekomovci so se oglasili pri njem, vendar napake niso odkrili in "zagotovili", da napake na njihovi strani ni. Ker ima računalnik nameščeno vso varnostno programsko opremo (NOD32, Kerio, Ad-Aware) me zanima, če je lahko napaka resnično na njegovi strani "žice"? Kolega sicer rahlo sumi na Keriota, ker je tudi v približno tistem času prešel iz polnega delovanja v brezplačni način, a sem trdno prepričan, da problem gotovo ni v tem!
Če imate kakšna mnenja bi bil zelo hvaležen!

LP, Mitch

#000000 ::

Ja da se trdno prepriča vsaj glede FW je tam ena funkcija / disabled al pa exit oz. nej ga čist izklopi ane, po pa nej ugotavlja, dalje. LP

Ne, to čisto nič ne pomaga. Je mogoče kdo iz okolice Loškega Potoka, ki ima podobne probleme?

LP, Mitch

Blazzz ::

a lahko malo bolj natančno definiras, kaj pomeni da se adsl povezava prekinja po določenem času? Po kolikem času? Ali se potem ne more povezat nazaj? Nekaj časa dela nekaj ne?

V bistvu je kolega že ugotovil, da gre za tehnično napako na strani Telekoma, saj je še nekaj naročnikov iz Loškega Potoka, ki imajo enako težavo kot on sam. Zgleda, da ko so precvikali kabel niso vse poštimali nazaj kot je treba...

LP, Mitch

levjos ::

Ne vem, moj kolega iz Nemške vasi pri Ribnici je imel podobno težavo. Ko sem mu stestiral že vse živo, sva ugotovila, da takoj ko sosed telefonira, adsl pri njem prekine za par sekund potem pa se sam postavi nazaj. Ko sem to povedal telekomovcem, so se mi smejali rekoč evo opet eno tele ki uči nas pametne teleta. Pa smo šli zopet testirat, soseda prosili da naj kliče pa parkrat ni bilo nič potem pa je trikrat zapored prekinil. Malo je manjkalo, da nisem telekomovca ostrtigel milo rečeno.
Poskušajte preverit še linije, ali kaj podobnega. Ker telekomovci najbolj enostavno rečejo pri nas je vse OK. pa so te frej.
Pa poročaj če boste ugotovili in če bo uspeh.
levjos

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol in Telekom

Oddelek: Loža
122169 (1600) Senitel
»

Zapadel je prvi sneg...pobelil naš lepi breg :D

Oddelek: Loža
71032 (795) mat3