» »

Siol in Telekom

Siol in Telekom

BetMaN ::

In Siolovci in Telekomovci so me razkurili, ker še vedno nimam urejene internetne povezave (o čemer sem pisal tu in tu) in sem se odločil, da jih malce omenim.
Vas pa bi povabil, da si ogledate tale dva stripa, ju pokomentirate in poskusite rešiti (tokrat) Telekom iz težav.
1. del: Telekom in Siol širita monopol na tuje trge
2. del: Telekom v težavah
http://www.vecer.com/blog/lastovka

kriko1 ::

Si vprašal mogoče na siol forumih zakaj ti to dela - tehnična pomoč?

Senitel ::

Ali pri nas obstaja v kakšnem zakonu kaj napisanega glede tlačenja prevelikega števila xDSL uporabnikov na bakreno infrastrukturo? Kar povzroča takele probleme, da je nekdo bil nevem 5 let dovolj blizu za 1Mbps, sedaj ga pa rinejo na 512Kbps zato, da so lahko še en priključek prodal. :\ Ah Telekom in njegovi dvojčki. :\
Mogoče prijava na APEK?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Senitel ()

Hm... ne vem, verjetno da to lahko delajo, glede da je njihova infrastruktura. Mah, raje bom tiho ker sem komaj dobu adsl (ki je v prvem mesecu delovanja 2x crknil :( - za sedaj pa je vse ok).

Telekomovci se bodo danes že četrtič ubadali z mano.
Prijava napake v petek zvečer
...v soboto je prinesel modem in mi ga zamenjal
v nedeljo znova prijava napake
...v ponedeljek so kao urejali kable v centrali
v ponedeljek zvečer znova prijavim napako
...v torek je prišel k meni in v telefonski omarci uredil kable, ki naj bi kao oksidirali. Modem naj bi tudi bil nastavljen na 1Mb in potem so ga odprli in je menda brez problema letelo 3Mb
v torek zvečer znova prijavim napako
...danes me je klical, da pride zamenjat filter in če bo še vedno problem, da bodo morali naredit meritve. Sem rekel naj kar naredijo meritve. Pa je rekel, da morajo prej odpraviti vse možne vzroke, ker meritve morajo plačati.

Želel in upal sem, da tega mi ne bo treba pisat, a...
Kljub zamenjavi filtra se še vedno pojavljajo težave. Napako sem znova javil. S fanti na 0801000 smo že kar na 'ti'.
Bomo vidli kaj bodo zrihtali danes.

Zanima pa me, a je možno (nekdo mi je to omenil), da bi imel kakšnega trojanca, ki bi lahko tako zabil modem, da bi to lahko bila težava?
Je lahko napaka na notranji strani mreže.
Imam router, imam antivirus, imam spybota in adware (vse updejtano)

Ma kaj je pri tebi točno narobe? Če se bojiš da je problem na tvoji strani, potem usposobi modem da se sam poveže na net ter vklopi dhcp. Ko ti kaj ne dela, odpri 192.168.1.1 ter glej razdelek DSL Port, State (Showtime - sinhroniziran s centralo, karkoli drugega je problem) in Current Status (Če tukaj ne vidiš ip-jev, oz je vse na 0, potem ti ne dobi ip-ja in je problem nekje pri siolu - sem imel tako težavo).

lonz ::

Siolovci in telekomovci so eni veliki zmazki. Nam u firmi povezava non stop štrajka; se prekinja ali pa je polževe brzine. Frajerji so 3 X zamenjali modem in nam nato mrtvo hladni povedali da je to pač tako, ker je bakreno kablovje kao staro (pa ni!). Glede tega se še kar pogajamo. Še boljša finta je pa ta; od oktobra lani, ko smo povečali hitrost, nam heroji zaračunavajo dvojno - ja, dvojno - ceno. Ne me narobe razumet; ne dodatek za povečanje hitrosti - dvojno ceno. Od oktobra plačujemo dvojne cene, obojni (telekom in siol) priznavajo da nekaj tuki ne štima, pošiljajo nas pa vseeno en k drugemu ker kao pri njih pa že ni napake... so krivi oni drugi.
Ma solit se naj grejo vsi skupi. T2 here we come!
...arrrrrr, shiver me timbers...

_pobesneli_ ::

eh ...sm imel ravnokar opravka z temi dvemi firmami.
No naša firma se je preselila in smo dali prošnjo za preselit isdn in adls...to je trajalo cel mesec(prošnja je bila poslana veliko prej kot smo se preselili) prej kot so preselili isdn,medtem pa so me vsakič ko sm težil po telefonu telekomu vezali na drugo osebo ki ni vedel nič in sm mogu vedno znova razlagat kaj morajo naredit in komu.smešno je bilo da mi je vsak posebaj dal drugačne navodila kot njegov predhodnik.očitno ne vejo niti zakaj so tam in vsak posebaj nekaj meša.

potem je prišel na vrsto adsl,za katerega so nam po telefonu potrdili da žal ne bo mogoč na naši lokaciji,ko sm omenil da je to firma je bil odgovor "samo trenutek,..mislim da je mogoče",potem je prišel na objekt njihov "strokovnjak" in potrdil da res ne bo mogoče in da se bojo potrudili...čez par tednov je prišel njegov sodelovec ki je rekel da je adsl mogoč in da ne ve kje smo mi šlišali da to ni mogoče.

čez 2 tedna so nam priklopili še adsl.aja pa še veliko prej so nas poklicali če se zavedamo da je treba preselitev adslja plačat.(to jih je bolj skrbelo kot vse drugo)

Glede na to da je blo to za firmo ki posluje izključno z tujino bi lahko reagirali malo bolj hitreje in ne da so se izgovarjali en na drugega.
Gregor

Te stvari okoli (ne)možnosti so mi pozanane.
V naši dolini sem se za adsl odločil prvi-in to ravno, da je še bilo možnost priklopa (seveda takrat isdn+adsl).
Konec lanskega leta so priklopili še soseda. In ta sosed mi je rekel, da je še ravno za njega bilo možno in da drugi sosed sploh nima možnosti priklopa.
Včeraj pa je bil pri nas telekomovc-in je rekel, da bodo naročili meritve. Povedal je da jim je tu javil še nekdo napako-in to ravno tisti sosed, ki naj sploh ne bi mogel imeti interneta.
Telekomovc je rekel, da je hotu priklopit mojo linijo na kakšno prosto parico, a so vse zasedene. In to: devet od desetih je adsl. Oddaljenost od centrale pa je menda 5km.
Zakaj sosed sam pravi da nima interneta-a so mu morda rekli na telekomu naj ne govori okoli?

Torej sem prav ugotovil v prvem postu... :\ Daj malo povprašaj na APEK glede tega.

Danes naj bi prišli izvajat meritve (upam, da to pomeni tudi odpravo napak istočasno).
Zaenkrat bom počakal kaj bodo uredili-potem bo pa treba nekako ukrepat

Meritve nebodo nič rešile. Samo prestavli te bodo na 512/128 ali 256/128, če pač linija ne bo šlo več.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako narediti krušno/kmečko peč?

Oddelek: Loža
1328840 (28131) mihec87
»

Hvala bogu, da nisem ženska!

302635 (1582) _marko
»

Pomagajmo predsedniku

192377 (1335) SanAndreas
»

Hitro rabim predloge za ime za fantka in punčko (strani: 1 2 3 )

12928677 (26158) steev
»

Ubuntu se poslavlja

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
294265 (2850) borchi

Več podobnih tem