Forum » Omrežja in internet » Brezžični router od 12-17k
Brezžični router od 12-17k
AirDevil ::
Dober dan.
Gledam tele strani kako ljudje odgovarjajo ker ruter je kul ker ni samo nikjer ne vidim v tem cenovnem rangu. Zato sprašujem če ima kdo kakšno izkušnjo z brezžičnim ruterjem v tem cenovnem rangu ker jst sm v teh vodah čist frišna riba.
Pa zanima me če ruterji podperajo nekakšen net limiter. Recimo priklopim 3 kompe in jim razdelim povezavo. Tako upload kot downl.
To bo uporabljen za domačo uporabo in za kakšne manjše lane. Tako da najmanj rabm 2 brezžična priklopa pa recimo še 2 žična. Če pa ta kombinacija ne pride v poštev pa samo najmanj 2 brezžična.
Gledal sem pa tale dva modela:
KLIK1
KLIK2
Gledam tele strani kako ljudje odgovarjajo ker ruter je kul ker ni samo nikjer ne vidim v tem cenovnem rangu. Zato sprašujem če ima kdo kakšno izkušnjo z brezžičnim ruterjem v tem cenovnem rangu ker jst sm v teh vodah čist frišna riba.
Pa zanima me če ruterji podperajo nekakšen net limiter. Recimo priklopim 3 kompe in jim razdelim povezavo. Tako upload kot downl.
To bo uporabljen za domačo uporabo in za kakšne manjše lane. Tako da najmanj rabm 2 brezžična priklopa pa recimo še 2 žična. Če pa ta kombinacija ne pride v poštev pa samo najmanj 2 brezžična.
Gledal sem pa tale dva modela:
KLIK1
KLIK2
TESKAn ::
Imam tale netgear in če ga boš kupil, je prvo, kar naredi, nadgradnja firmwarea. Dela veliiiko bolje, ko to narediš:). Drugače pa imam gor en rač na kablu, en je brezžičen in dela vredu. p2p dela čez brez problema, ima kup nastavitev in (zaenkrat) je ok.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
pivmik ::
Jaz sem videl prjšnji teden v eni akcijski ponudbi NetGear brezzični usmerjevalnik za 10.000 SIT, ne morem se spomnit pa kje. Malo pobrskaj po trgovinah. Mislim, da je bil Comtron - na letaku, na internetu ni te ponudbe.
NE vem kateri model, samo po moje je za domačo rabo čisto. ok. Malo se poznimaj
NE vem kateri model, samo po moje je za domačo rabo čisto. ok. Malo se poznimaj
LP, Gregor GRE^
damko ::
Linksys WRT54GS oz. WRT54GL, daš gor HyperWRT firmware (Thibor build - http://www.thibor.co.uk/ oz. Tofu - http://www.polarcloud.com/tofu) oz. in zadeva dobesedno žvižga.
P2P test - uTorrent je z dveh mašin imel aktivnih čez 900 TCP konekcij in web browsing je še vedno delal gladko. Na koncu pa je podlegel DSL modem, Linksys nikoli.
Lp
P2P test - uTorrent je z dveh mašin imel aktivnih čez 900 TCP konekcij in web browsing je še vedno delal gladko. Na koncu pa je podlegel DSL modem, Linksys nikoli.
Lp
pivmik ::
Jaz mam z Linksysom WRT54GL probleme odkar sem si priklopil gor (in aktivno uporabljam) prenosnika in sosedo, ki ima USB WLAN adapter. Se strinjam, da je ta router odličen (btw stane okoli 22-23kSIT)
Sprobal sem veliko firmware-ov (nov uradni, star uradni, alchemy, hyperwrt, dd-wrt), trenutno sem na DD-WRT, ki se mi zdi iz vidika admina odličen, samo kaj ko imam težave z max. stevilom povezav(ip_conntrack - na siroko razlozeno v drugi temi n a ST forumu), kar povzorči, da mi ne odpira več novih strani - sledi reset :( .
Bom stestiral še ta HyperWRT (Thibor oz. Tofu build), bom poročal.
Sprobal sem veliko firmware-ov (nov uradni, star uradni, alchemy, hyperwrt, dd-wrt), trenutno sem na DD-WRT, ki se mi zdi iz vidika admina odličen, samo kaj ko imam težave z max. stevilom povezav(ip_conntrack - na siroko razlozeno v drugi temi n a ST forumu), kar povzorči, da mi ne odpira več novih strani - sledi reset :( .
Bom stestiral še ta HyperWRT (Thibor oz. Tofu build), bom poročal.
LP, Gregor GRE^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri router (switch) kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1645 (1452) | kulSMS |
» | Rabim nov ruther kerga naj uzamem ?Oddelek: Kaj kupiti | 1974 (1572) | suntrace1 |
» | Kateri router naj kupimOddelek: Kaj kupiti | 1268 (1161) | amigo_no1 |
» | Kateri router kupiti!Oddelek: Kaj kupiti | 2295 (1959) | steev |
» | Router asus ali linksys?Oddelek: Kaj kupiti | 1993 (1646) | rimljan |