» »

OSx86

OSx86

danielka84 ::

Na notebooka HP nx8220 sem namestil OSx86, pri instalaciji je slo vse normalno, ko je pa prislo do ponovnega zagona, se pa laptop kar ugasne.

Nevem v cem bi bil problem, google je najdu ljudi ki imajo uspesno namescen ta OS na IBM thinkpadih z centrino tehnologijo. Problem bi naj nastal ce procesor nebi podpiral SSE3 ali vsaj SSE2 instrukcij, katere Pentium M podpira.

Ima kdo kaksno idejo?

madviper ::

A si še probal enkrat naložit sistem?
I'd like to do something crazy!

nalozil sem 2x pa je blo isto, nalagal sem pa na externi usb2.0 disk.

Mogoč je glih to krivo, da je na eksternem disku na USB vodilu. Sicer je to sam moje predvidevanje. Ker naj bi bil sistem fizično ločen od Windowsov (v kolikor jih imaš naložene), torej ne smeta naenkrat delovat oba diska.

Sam to govorim na pamet, kr ne vem kako maš stvar rešeno ti. Bi bilo pa dobrodošlo, da bi povedal še kaj več podatkov.

iro ::

Da ne odpiram nove teme. Kateri še najbolj švoh procesorji podpirajo sse2.Katero podnožje imajo.

PARTyZAN ::

OS X x86 na HP NX8220 dela. Pri meni je laufal BP, samo driverjev za mrezno ni. Sprobal, ugotovil, da mi niti priblizno ni usec in formatiral :P.

Tanovi Celeroni, torej Celeron D (vsaj mislim, da se imenuje tak), torej trenutno aktualno Intelovo podnožje. Za starejše ne bom dal roke v ogenj, čeprav mislim, da majo že P4 na S478 podporo za SSE2.

Preveri na netu lastnosti procesorjev. Imeti moram vsaj SSE2, najbolše pa je če ma SSE3.

Partyzan, na kater disk si pa nalozil sistem, na interni glavni disk?

Sam sem se najbolj zavaroval tako da sem disk ven odsraufal, da mi OSx le nebi povozil kaksnih pomembnih podatkov ter Xp instalacije.:\

PARTyZAN ::

Ja, namestil sem na navaden disk. Ce ves kaj delas se ti itak ni treba sekirat.

jest10 ::

iro: Sempron 2500+ na S754

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri procesor je boljši (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
539381 (7804) filip007
»

OSX na x86 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11910796 (6337) bluefish
»

OS X Tiger x86 edition (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
649290 (5692) borchi
»

Prihaja SSE4