Forum » Elektrotehnika in elektronika » DVD player crknil
DVD player crknil
Trancedeejay ::
HI
Vglavnem nasa Yamada 6600 kar lepega dne ni prebrala vec nobenega diska, samo vrtenje diska, neko cviljenje. Zadeva je ze izven garancije zato sem jo odprl in pogledal. Cudno se mi zdi da je svetloba laserja tako mocna. Ponavadi ko sem odprl kaksno opticno enoto si moral res orenk pogledati da si videl rdec zarek, tukaj pa je svetloba kar mocna, lahko transport od spodaj pogledas in vidis mocan in dokaj sirok zarek. Ponavadi nisem opazil, verjetno je tak medij da se laserski zarek vidi skozi medij. Ce je medij vstavljen kar nekaj casa vrti preden napise no disc, ce ga ni takoj napise no disc.
Se lahko sploh se kaj pogleda kaj bi lahko bilo narobe.
Have a nice Day
Matt
Vglavnem nasa Yamada 6600 kar lepega dne ni prebrala vec nobenega diska, samo vrtenje diska, neko cviljenje. Zadeva je ze izven garancije zato sem jo odprl in pogledal. Cudno se mi zdi da je svetloba laserja tako mocna. Ponavadi ko sem odprl kaksno opticno enoto si moral res orenk pogledati da si videl rdec zarek, tukaj pa je svetloba kar mocna, lahko transport od spodaj pogledas in vidis mocan in dokaj sirok zarek. Ponavadi nisem opazil, verjetno je tak medij da se laserski zarek vidi skozi medij. Ce je medij vstavljen kar nekaj casa vrti preden napise no disc, ce ga ni takoj napise no disc.
Se lahko sploh se kaj pogleda kaj bi lahko bilo narobe.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
ql000 ::
Najprej ti bom rekel, da si butelj! Če bi rad pri 30-tih še kaj videl in gledal potem nikoli več, NIKOLI VEČ (ponovi 5x jutraj, 5x opoldne pred južno, in 10x zvečer, ko greš spat), ne glej v laser! Prepusti zadevo serviserjem! Laser ja kar se oči tiče izredno nevaren, sploh tile v komponentah, ki delujejo v UV območju!
polde66 ::
vašo Yamado ste kupl z razlogom , da je poceni. Verjetn ste rekl takrat:" tole kupmo pa če takoj crkne ko preneha garancija, se splača." No po preteku garancije pa je pač zadeva crknla. Vrednost škatle nove je 12 Ksit (novejša tehnologija, garancija...) vpraš še rajš kok stane popravilo pa skolkuliraj vse skup ali se ti splača al ne.
Zadeva je svoje odslužila, nisi prvi in ne zadnji k mu je vse šlo u.....
Poišči oglad kjer nekdo kupuje nedelujoč dvd player zarad škatle pa mu lepo za eno pivo tole šenki.
Po www straneh pa poglej za novejšimi izdelki
Zadeva je svoje odslužila, nisi prvi in ne zadnji k mu je vse šlo u.....
Poišči oglad kjer nekdo kupuje nedelujoč dvd player zarad škatle pa mu lepo za eno pivo tole šenki.
Po www straneh pa poglej za novejšimi izdelki
polde
ql000, nisem naslonil oci 5cm od laserja, laser se vidi s pol metra. Ali je mozno da bi bilo treba samo nastavit fokus lece, namrec pika se mi zdi dokaj velika.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
stromar ::
Glede barve. DVD playerji uporabljajo vidno rdečo barvo laserja, cd playerji pa infrardečo, ki jo ne vidiš in ti lahko tudi zažge oči, ne da bi sploh videl kakšno svetlobo.
Dvomim, da se je kakšen fokus spremenil. Položi list papirja na višino dvd medija, pa boš videl, da pride zelo majhna pika. Itak pa dvd player fokusira sam z elektromagneti. Kaj bi lahko bilo narobe: kakšen motorček je crknil, prah na zrcalu, leči, okvara elektronike (mogoče kak napihnjen kondenzator), slab stik na kablu med laserjem in ostalo elektroniko itd itd........
Če bi slučajno prodal: Zadeve ne nameravam popravljat, tako, da lahko tudi izvijač zapičiš v laser in populiš kondenzatorje . Rabim le ohišje, ker bi rad montiral noter homemade ojačevalec. Ti dam kakšnega jurja ali dva zanj, ker že dolgo iščem nekaj podobnega
Velja tudi za druge. Če imate kakšen pokvarjen dvd player ali podobno komponento, me emailirajte
Lp
Dvomim, da se je kakšen fokus spremenil. Položi list papirja na višino dvd medija, pa boš videl, da pride zelo majhna pika. Itak pa dvd player fokusira sam z elektromagneti. Kaj bi lahko bilo narobe: kakšen motorček je crknil, prah na zrcalu, leči, okvara elektronike (mogoče kak napihnjen kondenzator), slab stik na kablu med laserjem in ostalo elektroniko itd itd........
Če bi slučajno prodal: Zadeve ne nameravam popravljat, tako, da lahko tudi izvijač zapičiš v laser in populiš kondenzatorje . Rabim le ohišje, ker bi rad montiral noter homemade ojačevalec. Ti dam kakšnega jurja ali dva zanj, ker že dolgo iščem nekaj podobnega
Velja tudi za druge. Če imate kakšen pokvarjen dvd player ali podobno komponento, me emailirajte
Lp
Stepni Volk ::
Trance, če bi pobrskal v temi o Yamadi, bi našel navodila za popravljanje KLIK
Povezava deluje, če imaš SLo-tech nastavljen, da pokaže 50 sporočil na stran.
Povezava deluje, če imaš SLo-tech nastavljen, da pokaže 50 sporočil na stran.
ql000 ::
@Trancedeejay: gre samo zato, da se zavedaš, da so laserji prav prekleto nevarna reč za oči! Tista rumena nalepka na pokrovu ni samo za okras!
DVD player sem popravil, tako da se lahko tema zaklene.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
HI
Ze tovarnisko zadeva ni bila ne vem kako dobro nastavljena. Razdrl sem transport in scekiral kako in kaj, optika ok, leca se matra dobit podatke. Leca ok, s transporta odsravfam motorcek za vrtenje diska, nato prisravfam motorcek nazaj na kovinski del na katerem je tudi mehanizem za leco in scekiram kaksna je oddaljenost in naklon diska vs leca. Za naklon se nastavljajo 3-je sravfi s katerimi je motorcek tudi pritrjen na kovinsko ogrodje. Nekaj casa sem se jebal da je prebral CD in pa DivX, sral je z DVD-ji(pac manjse luknjice). Nato sem pa u nulo nastudiral nastavljanje, tako da sedaj bolje laufa kot nov, recimo chapterje tolk hitr salta da je veselje. Vglavnem ce vam zadeva piska in kar nekaj, je to zato, ker je sel naklon u pm(ali pa je nekaj z motorckom) in diska ne more normalno zavrteti - to pomeni da se disk drajsa nekam ob transport.
Have a nice Day
Matt
Ze tovarnisko zadeva ni bila ne vem kako dobro nastavljena. Razdrl sem transport in scekiral kako in kaj, optika ok, leca se matra dobit podatke. Leca ok, s transporta odsravfam motorcek za vrtenje diska, nato prisravfam motorcek nazaj na kovinski del na katerem je tudi mehanizem za leco in scekiram kaksna je oddaljenost in naklon diska vs leca. Za naklon se nastavljajo 3-je sravfi s katerimi je motorcek tudi pritrjen na kovinsko ogrodje. Nekaj casa sem se jebal da je prebral CD in pa DivX, sral je z DVD-ji(pac manjse luknjice). Nato sem pa u nulo nastudiral nastavljanje, tako da sedaj bolje laufa kot nov, recimo chapterje tolk hitr salta da je veselje. Vglavnem ce vam zadeva piska in kar nekaj, je to zato, ker je sel naklon u pm(ali pa je nekaj z motorckom) in diska ne more normalno zavrteti - to pomeni da se disk drajsa nekam ob transport.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29487 (14811) | CoolBits |
» | Sony DVD rekorder problemOddelek: Zvok in slika | 1084 (1022) | Amaterček |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9887 (8867) | Trancedeejay |
» | [Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 14644 (11081) | Trancedeejay |
» | dvd player + receiver - najbolsi nakup za max. 120.000 sitOddelek: Zvok in slika | 2227 (1834) | AniMatic |