Forum » Hlajenje in modifikacije » Luknje pri socket A in Socke 939?
Luknje pri socket A in Socke 939?
rap3r ::
Trenutno še posedujem socket A matično na kateri je vodno hlajen CPU in čipovje. Zanima me predusem ali imajo matične plošče s socket 939 tudi luknje okoli ležišča, in ali so mogoče istih dimenzij kot so jih imele prejšnje plošče?
Načrtujem menjavo matične in proca, pa morm priznat da se nism še kej dost ukvarju v to smer.
kakršni koli info dobrodošel...hvala!
Načrtujem menjavo matične in proca, pa morm priznat da se nism še kej dost ukvarju v to smer.
kakršni koli info dobrodošel...hvala!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
Eddy ::
Ja, socket 939 ima tudi luknje okoli socketa, vendar ima samo dve za pritrditev hladilnika/vodnega bloka.
www.ekwaterblocks.com
o eddy, tebe pa že dooooug nism slišu:)
a so lukne vsaj na istih mestih? oz kaj se v praksi naredi, je star blok še kaj uporaben?
a so lukne vsaj na istih mestih? oz kaj se v praksi naredi, je star blok še kaj uporaben?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
KTr1sk ::
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KTr1sk ()
Eddy, kako se pa potem v praksi naredi? na obstoječi blok se pritrdi nekakšen adapterček, ki pride čez blok in ima samo dve luknji?
Oz si se že kaj ukvarjal s tem?
Oz si se že kaj ukvarjal s tem?
tiborrr ::
Rabis 10x10cm par mm debelega pleksija, vrtalnik, svincnik in pol ure prostega casa. Zvrtas luknje, kjer so smrekice in navrtas se luknje sirine 4mm na pravih mestih. Tudi sam imam tako (imam Morphlingov MK4 blok za Socket-A). Tale adapter poveznes cez vodni blok, pa je. Mere najdes seveda na netu, ce se prav spomnim je razmak med luknjama 72mm pri Socket 754, 939 in 940.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Eddy ::
To je res kar pravi tiborr; je pa možna tudi samo menjava pleksi pokrova...
www.ekwaterblocks.com
ql, hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vodno hlajenje PomočOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1106 (1008) | Fonzy |
» | Doma narejeni vodni bloki in hladilna rebra.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11642 (5126) | sash |
» | EK Water Blocks presents generation 2004! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12597 (7730) | Malecky |
» | kje lahko dam delat blok? CNC poceni delavnicaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1765 (1408) | frenk |
» | Pomoč pri vodnem hlajenju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6603 (5106) | Jure2k |