Forum » Hlajenje in modifikacije » Zelo visoke temperature Athlon XP 2000+
Zelo visoke temperature Athlon XP 2000+
OtonVM ::
Pred nekaj urami sem namesto starega ventilatorja na Athlon XP 2000+ (1.75V) namestil
Thermaltake Sonic Tower (CL-P0071) cool-pc.org. Uporabil sm priloženo termalno pasto (in prej očistil staro ) in začel testirat pc.
Na kišto imam pritrjena še dva ventilatorja na 5V, ki vlečeta skozi zrak, žice in ide kabli so čimbolj umaknjesi s poti zraka.
Tu se začnejo težave: v biosih zleze temp. na max 65°C, MBM (in asus probe) pa kaže tudi 96°C!! (ko pustim nekaj časa CPUBurn)
Vedno sem imel v mbm dokaj visoke temp. (do 72°C), nikoli pa toliko. Splošno pa windowsi delujejo normalno, prav tako igre.
Komu lahko zaupam? MBM ali biosu? sicer vem, da imata A7V333 in bios 1018 težave z senzorji, ampak to se mi zdi pretirano.
So tu razligi za preplah??
Thermaltake Sonic Tower (CL-P0071) cool-pc.org. Uporabil sm priloženo termalno pasto (in prej očistil staro ) in začel testirat pc.
Na kišto imam pritrjena še dva ventilatorja na 5V, ki vlečeta skozi zrak, žice in ide kabli so čimbolj umaknjesi s poti zraka.
Tu se začnejo težave: v biosih zleze temp. na max 65°C, MBM (in asus probe) pa kaže tudi 96°C!! (ko pustim nekaj časa CPUBurn)
Vedno sem imel v mbm dokaj visoke temp. (do 72°C), nikoli pa toliko. Splošno pa windowsi delujejo normalno, prav tako igre.
Komu lahko zaupam? MBM ali biosu? sicer vem, da imata A7V333 in bios 1018 težave z senzorji, ampak to se mi zdi pretirano.
So tu razligi za preplah??
OtonVM ::
hvala! ja, sej vem, vital temp. za palominota je 90°C... sem resetiral pc in še enkrat inštaliral asus probe... 56°C... boo! bah, windowsi pač. zato mam tud gentoo...
Popaj ::
Da nebom odpiral nove teme bom kr tukaj vprašal.... Sam imam isti CPU pa me zanima če bi ga dovolj hladilo z sonic tower in v yesico open air ohišju brez dodatnih ventilatorjev?
tiborrr ::
Ce imas palominota, pomoje ne, ker zadevica odda tam okoli 80 wattov toplote.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 24462 (20359) | svetetko |
» | Temperatura cpuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3041 (1813) | rejven |
» | Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10053 (8188) | Jst |
» | Hlajenje z 0dBOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2069 (1412) | Brvar |
» | A bo tole "neslišno"?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1730 (1394) | PrimozR |