» »

Magictune 3.6 zablokira računalnik

Magictune 3.6 zablokira računalnik

Pr0peler ::

Pred kratkim sem kupil LCD monitor Samsung Syncmaster 970p, kateri na svojem ohišju nima nobenega drugega gumba kot tistega za on/off, kar pomeni da se vse nastavitve izvajajo programsko.

Zraven sem dobil priložen cd z driverji in programi kot so Natural color, Magic rotation in Magic tune 3.6. Pri inštalaciji slednjega ni bilo nobenega problema, problem se pojavi ko program zaženem. Zgodi se da po dveh minutah računalnik zmrzne, miška se sicer še premika ampak nima nobene funkcije. Nato ne ostane drugega kot gumb reset, ker ostalo je vse zmrznjeno. Po ponovnem zagonu je spet vse uredu, računalnik deluje normalno dokler ne zaženem tega programa. Problem je zato, ker so v tem programu vse nastavitve za monitor.

Na priloženem cd-ju sem dobil verzijo 3.6, na netu pa je tudi samo ta na voljo. So sicer še druge a piše poleg njih, da so za druge modele monitorjev. Probal sem z inštalacijo novih driverjev za grafično kot piše tudi na cd pod trubbleshot, ampak brez uspeha. Pisal sem na Samsung in odgovor je bil naj kličem pooblaščenega serviserja. Sem klical na servis kjer so mi povedali, da se to na nekaterih računalnikih dogaja, na nekaterih pa ne in da nevejo zakaj, da tako pač je8-O

Najlepša hvala za pomoč.

VidKo ::

Sem mel isti problem na mojem 930BF. Od takrat ne uporabljam vec Magic Tune programa, na srečo imam tipke za nastavitve.

Lp, VidKo

Razerzone ::

poskusi odstraniti nod32 ce ga uporabljas...

Pr0peler ::

ga imam in sem ga zdej poskusil odstranit in je zadeva ista kot prej:(

e-marko ::

Če pogledaš v temo o LCD monitorjih boš videl, da sem imel enak problem. V NOD u sem naštimal, da mi ne pregleduje več exe datotek od magictune programa in je sedaj ok. Refresh rate imaš na 60 Hz?

LP
...somebody, somewhere...

Pr0peler ::

Refresh rate je na 60 Hz. V čem je razlika če pri NODU nardim te nastavitve al če ga uninštaliram, ker to sem probau in ni pomagalo.

Hvala ti za pomoč

e-marko ::

Ja, verjetno je učinek enak... MagicTune je pač znan po tem zmrzovanju. Lahko pa poskusiš tako, da zaženeš program in hitro nastaviš neko stvar in nato zapreš preden zmrzne. Potem zopet poženeš in tako vse nastaviš. Vem, da je beda, ampak še vedno bolje kot nič. Tako sem jaz napravil, ko mi je zmrzoval. Sicer pa nimam nič posebej nastavljeno, samo brightness in contrast, pa barve sem dal na warm2 in to je to.
Poglej še malo v temo o LCD monitorjih, če najdeš kakšno rešitev. Tam sem tudi prilepil en link glede težav, ki jih imajo nekateri z MagicTune in morebitne rešitve. Lahko tudi poskusiš instalirati MagicTune 3.5 verzijo. Link najdeš tam.

LP
...somebody, somewhere...

Pr0peler ::

Hvala, bom še kej probal.

Kgf ::

Pozdrav

Js sem problem z Magic tune resil tako, da sem instaliral verzijo 3.5!

Sem pa bral da se je enmu sesuval zato, ker mu je firewall prepreceval dostop to neta. Program menda zahteva povezavo z netom !!

Imam pa problem z Magic rotation. Instaliram ga, reboot-am potem pa mi vsakic pravi naj se enkrat instaliram in se ne pozene.
Ve kdo kaksna je tukaj resitev?


lp

Pr0peler ::

Hvala za nasvet bom probal z verzijo 3.5. Glede Magic rotation programa pa se mi je zgodila ista stvar. potem sem program še enkrat inštaliral in je blo ok.

Kgf ::

Ce koga zanima .. problem z Magic Rotation sem resil tako, da sem z Asusove strani potegnil zadnjo verzijo driverja za graficno in potem na novo instaliral magic rotation.

lp

Pr0peler ::

probal sem z verzijo 3.5 in stvar očitno deluje!:)) Zgleda da je preblematična samo v3.6 in to samo na nekaterih računalnikih. Iskreno povedano, ampak od Samsunga tega res nisem pričakoval.

e-marko ::

Za hec sem probal instalirati MagicTune 3.5. Instalacija je šla ok. Problem je v tem, da mi program potem javlja, da ne deluje z mojim monitorjem in da naj naložim novejšo verzijo. WTF? Imam 970P.
Pr0peler, ali je pri tebi javil kaj podobnega?

LP
...somebody, somewhere...

Pr0peler ::

Ni javil nič podobnega. Js sem naredu tako: najprej sem unninštaliral driverje za grafično, jih ponovno naložil, potem sem isto naredu z driverji za monitor (verzija 17.5.2005), nato sem inštaliral Natural color in nato še Magic tune 3.5. Za enkrat mi deluje use vredu. Edino kar sem opazil je to, da se pri zagonu windowsov nekam dolgo zaganja Magic tune, ampak ko se enkrat prižge je vse uredu.

LP

e-marko ::

Ok, hvala. Bom poskusil ta postopek.
Mogoče ga to moti, ker nisem nič restartal potem, ko sem odstranil v 3.6.

LP
...somebody, somewhere...

e-marko ::

Sem porihtal. Odstranil MT 3.5, restart, naložil gonilnik ponovno za monitor, nato NaturalColor in nato še MT 3.5. Restart.
Dela bp.:)

LP
...somebody, somewhere...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung 971P - "Not Optimum Mode, Recommended Mode 1280 x 1024 60 Hz"

Oddelek: Zvok in slika
82184 (2040) nosk8fx
»

Iščem 20"/21" LCD

Oddelek: Kaj kupiti
71234 (1148) *TV*
»

MagicTune sesuje mašino

Oddelek: Pomoč in nasveti
6879 (852) VidKo
»

Samsung 193P ALI Samsung 193P+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1329478 (6174) Person
»

"Problem" z Samsung SyncMaster 193P?

Oddelek: Strojna oprema
51389 (1319) boštjan

Več podobnih tem