Forum » Navijanje » Kolk W mi porabi procesro?
Kolk W mi porabi procesro?
mortal ::
Obstaja program RADIATE , ki ti izracuna oz. izpise koliko watov ti porabi kateri procesor.
Program dobis na vecina overclockerskih straneh.
Tudi na tej: http://www.hwfiles.it/dett/850.html
Program dobis na vecina overclockerskih straneh.
Tudi na tej: http://www.hwfiles.it/dett/850.html
Kaboom ::
če misliš koliko to trenutno porablja Wattov celoten sistem računalnika, se to da merit z kupljenim merilcem, ki ga vklopiš med omrežje in pa napravo (sistemom) katerega poraba te zanima.
če si pa iznajdljiv, pa z dvema multimetroma (morata merit tok in napetost) meriš istočasno napetost in tok ki gre v računalnik (sistem). pa lahko po enačbi izračunaš porabo. to sem jaz naredil že parkrat. nasvet: stestiraj monitor ko prikazuje vse črno, in ko prikazuje vse belo. razlika je ~30W
ne me spraševat po keri enačbi, ali pa shema kako vezat multimetra. ker če tega ne veste, rajši ne delat. vprašajte kolega ki vam bo praktično pokazal.
če si pa iznajdljiv, pa z dvema multimetroma (morata merit tok in napetost) meriš istočasno napetost in tok ki gre v računalnik (sistem). pa lahko po enačbi izračunaš porabo. to sem jaz naredil že parkrat. nasvet: stestiraj monitor ko prikazuje vse črno, in ko prikazuje vse belo. razlika je ~30W
ne me spraševat po keri enačbi, ali pa shema kako vezat multimetra. ker če tega ne veste, rajši ne delat. vprašajte kolega ki vam bo praktično pokazal.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poraba elektrike računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11537 (9448) | Spajky |
» | kok watt-ov požre posamezna komponentaOddelek: Strojna oprema | 1782 (1328) | Azrael |
» | Koliko elektrike porabi račOddelek: Strojna oprema | 9060 (8377) | gumby |
» | Enermax izdal napajalnik z 1000W (1kW) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Modifikacije | 8933 (7700) | TribesMan |
» | Koliko električne energije pokuri povprečen računalnikOddelek: Strojna oprema | 9835 (8832) | BigHugo |