» »

Oglasna deska na dveh monitorjih

Oglasna deska na dveh monitorjih

Cury ::

Lep pozdrav forumovci Slo-Techa!

V našem podjetju želimo posodobiti in poenostaviti delo na oglasni deski. Skratka, star papirnat način obešanja obvestil, listkov in podobnega bi vrgli v smeti, in namesto tega na dveh različnih lokacijah postavili dva malce večja lcd monitorja, ki bi prikazovala aktualna obvestila, vmes pa še našo spletno stran, slike ipd ...
Zanimajo me predvsem različne možne izvedbe. Stvar naj ne bi bila interaktivna, ker bi s tem predvsem zakomplicirali stvar. Sam sem si zamislil, da bi nekam skrili računalnik, ki bi bil povezan v mrežo, izhod za vga bi klonirali s posebno strojno napravico in z nekaj deset metri vga kabla povezali, recimo dva 19" LCD monitorja, ki bi bila obešena na steno in ustrezno zaščitena. Ima morda kdo še kako drugo rešitev? Predvsem me motijo kabli za povezavo monitorjev - obstaja morda kaka brezžična stvarca?
In zadnja stvar, ki morda ne sodi v to temo a vseeno: morda kdo predlaga ali pozna kakšen program, ki bi predvajal obvestila, prikazoval različne odseke spletnih strani, slike ipd. Želim namreč povsem poenostaviti dodajanje obvestil: kar preko wordovih datotek ali podobno.
Hvala!

andHoc ::

power point ???

Flash ???

pa še n podobnih programov od katerih ti bo prvi po vsej verjetnosti najbolje služil glede enostavnosti ...

LP
...vse je relativno...

bastadu ::

z nekaj deset metri vga kabla
To bo pomoje bolj težko, ker VGA kabli imajo kar precej izgub, z tako veliko razdaljo pa celo vprašanje, če bi se na sliki kaj videlo... morali bi si umisliti kakšen KVM extender ali kaj podobnega...

MasterMiG ::

Lep pozdrav!
Stvar je verjetno malo bolj zakomplicirana, kot si misliš. Kot so že povedali znalci pred mano, je vga kabl daljši od treh metrov iluzija, že pri tem se lahko pojavljajo izgube. Ideal naj bi bil 1.5m. Torej je edini način, če imate obsežne poslovne prostore, da tam, kjer naj bi bil drugi monitor, priključite še en računalnik, ki je lahko zelo slab, samo da je. Povezali bi ju z brezžičnim omrežjem. Drugače ne vidim načina, kako naj bi to šlo.
Če pa pogledamo stvar s softwarskega vidika, pa točno določen program za to ne obstaja, vsaj ne točno za to. Neprofesionalna rešitev bi lahko bila kakšen PowerPoint, ampak to bi zahtevalo konstantno delo pri obnavljanju podatkov na oglasni deski, ta pa naj bi bila kar se da aktualna in preprosta ter hitra za spremembe. Če bi bil jaz zadolžen za tako rešitev, bi sprogramiral preprost program, ki bi na zaslon prikazoval podatke iz določene baze, v taki obliki, da bi bile jasno vidne in pregledne. En dela programa bi bil pa nemenjen komunikaciji z bazo, torej bi omogočal vnos naslova besedila, vsebine, velikosti pisave... in po možnostu tudi kakšno sliko. Tak sistem ne bi bil velik tehničen zalogaj, saj je tako softwarska kot hardwarska izvedba dokaj preprosta.
LP David
There is nothing to fear but the fear itself.

OwcA ::

Takšni programi obstajajo, recimo Scala.

Kar se strojne plati tiče bi bila rešitev tudi kakšen Wireless VGA pretvornik.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Cury ::

Hvala vam za pomoč.
Kar se VGA kabla tiče, imamo za projektor v sejni sobi z nekim ojačevalcem priključen cca 7m dolg vga kabel. Nekaj deset metrov kabla res ne bo šlo, brezžičnim prenosom signala pa nekako ne zaupam, ker moč signala drastično pada s količino sten iz armiranega betona. In teh je kar nekaj, verjemite mi. Torej je še najbolj logičen zaključek, da priključim dva računalnika ... Dva švohotna celerona s 256MB spomina bosta več kot dovolj.
Kar se programa za predvajanje tiče, se najbolj ogrevam za obični html jezik v full screen brskalniku. Administracija je lahka kot pasulj, pošlješ wordovo datoteko in jo že prikazuje v željeni velikosti. Preveril sem tudi Scalo in mam občutek, da je le malce zmogljivejša verzija PowerPointa, ki pa na veliko žalost ne zna prikazovati wordovih datotek. Prevelik minus.

bastadu ::

Obujam tole temo, ker sem se tudi sam znašel pred podobno zadevo, v proizvodnjo namestit več monitorjev oz. kar televizij, na katerih bi se prikazovale aktualne informacije, da se nadomestijo oglasne deske. Torej je že kakšno podjetje pri nas, ki prav s tem ukvarja? Ali pa kakšen softwear, ki bi bil prav temu namenjen? Pa tako da bi bilo poterevnih čimmanj računalnikv, najraje kar 1 račnunalnik za vse prikazovalnike. Ker so monitorji kar precej narazen me zanima, ali je kakšna varianta da se kupi neka naprava ki pošilja televizijski signal, ki ga potem televizije preko antene sprejemajo? Podobna zadeva ko se jo kupi za MP3je v avtu, in potem preko prave frekvence lahko predvajaš MP3je brezčično ... Hvala za pomoč!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Display Port v Sloveniji ?

Oddelek: Kaj kupiti
345748 (3851) Heisenberg
»

Ni slike na monitorju preko MiniDisplay porta.

Oddelek: Pomoč in nasveti
171848 (1468) crniangeo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220011 (9524) kozorog
»

VGA se poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
6219224 (16833) Jst
»

Kateri kabel (povezava računalnika in plazme) ?

Oddelek: Kaj kupiti
154034 (3218) Okapi

Več podobnih tem