» »

Wireless dilema

Wireless dilema

Shatzy ::

Sem pred hudo dilemo. Doma ima wlan (Linksys WRT54G). Na mojem prenosniku laufam DC++ in uTorrent. Problem je, ker za normalno delovanje omenjenih dveh program moram nastavit forwardiranje portov na routerju, za to pa potrebujem statične IP je na vseh računalnikih. Če moje prenosniku določim statični IP se ne bom mogel povezati na nobenu drugo wlan mrežo več, če prej ne nastavim na avtomatsko dočanje IP naslova. Kakšna je rešitev tega problema?? Prosim za pomoč, ker se bom požrl. DC++ mi ne vleče nobene stvari več kot 10kbps pa mam 4M ADSL, od mene pa usi vlečejo z 60kbps... Isto uTorrent... Pa mislim da moram za DC++ celo dati prošnjo za statični IP od Siola, če se ne motim. Ne obstaja noben program, ki bi DC++ avtomatsko spreminjal tisti IP v nastavitvah??

MaCoFaCo ::

Sam glede statičnih IPjev...

Ne rabiš nujno imet statičnega IPja. Problem je recimo rešljiv s servisom dyndns.

sash ::

V routerju poišči možnost pri DHCP strežniku, da vežeš ip addresse na MAC addresse ... Asusi to podpirajo. če je to možno si zmagal.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

pujsek_ ::

Pri linksysu še nisem tega zasledil, ne vem zakaj je taka polomija, da se ne moreš priklopit pol na druge wlan mreže, saj pa ko si doma si ročno nastaviš zadevo, k pa greš ven pa vključiš vse avtomatsko...:\
Welcome shop.wlan-sat portal...

Mu kurc k morm pol skoz use šaltat...

pujsek_ ::

Eh bogi, današnji svet je pa res ratal razvajen, človeku se že ne da več vpisat dveh IPjev....:\
Welcome shop.wlan-sat portal...

link_up ::

naredis dve .bat bliznjici in v njiju vpises naslednje:
DHCP: netsh int ip set address "'Adapter ID" DHCP
STATIC: int ip set address "'Adapter ID'" static IP SUBNET GATEWAY 1

upas samo, da si admin ;)
In and Out

alesrosina ::

Ali pa na router namestis kaksen alternativni firmware. Jaz osebno tega nisem prakticiral, ker mi originalni cisto zadostuje, ampak pravijo da obstajajo zelo dobri firmware-i za linksyse. Za vec info se orni na www.wlan-sat.com

Jst ::

Spodoben router ima DHCP, ki omogoča leasanje IPjev glede na MAC mrežne. Tako, da dobi tisti računalnik vedno isti ip.

Pujsi, če je to treba delat dvakat na dan začne zadeva počas presedat, se ti ne zdi?

Hvala vsem za konstruktivne odgovore! Link Up, mi lahko tole mejčkn bol razložiš al pa prpoaš link kjer to piše u detajle?? Hvala!

link_up ::

sicer je za win2000 ampak je itaq isto...
http://support.microsoft.com/?kbid=2577...
In and Out

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domače/javno omrežje statika/dinamika

Oddelek: Omrežja in internet
343577 (2868) Pithlit
»

VBS skripta za IP nastavitve

Oddelek: Programiranje
373434 (2948) Malajlo