» »

imam večji problem z windowsi in celotno konfiguracijo sistema

imam večji problem z windowsi in celotno konfiguracijo sistema

NaturalShine ::

najprej... živjo usem skup...

mam večji problem in sicer:

Moje komponente so:
Intel Pentium 4 CPU 3.00 GHz, L2 Cache 1.024 KB
rami .. 2 x 512 MB DDR 2 PQi
plata... MSI MS-7028 915P neo2
radeon X700 pro 256
imam pa tudi dva diska en ata (maxtor.... 120 G star dve leti ) in en sata (segate baracuda 160G star 4 mesece))..
napajalnik maxpower 350W
operacijski sitem pa je win XP sP2

No in sedaj problem....- iiiiiii
- moj sistem je tako glasen da glava boli... in zato imam večino časa odprto ohišje.... (kako je kaj s tem)..
- drugi problem je da so windowsi full nestabilni.. skos mam neke probleme... od tega da se mi občasno ko jih ugasnem zopet takoj sami prižgejo nazaj... nekaj časa pa sem imel probleme tudi z zvokom... dogajalo se je, da sem laufal en film in umes minimaliziru sliku... ko pa sm takrat hotu na kako ikono kliknt je pa začelo oddajat neke čudne robotske zvoke... no in to je neki časa delal nato pa ko sem na novo inštaliru winse se je to popravl... še vedno pa se je občasno ko sem ga ugasnu zopet prižgal sam nazaj...
- dva dni nazaj pa mi je use skup spet začel štekat,.,.. zopet mi na podoben način zašteka zvok, sistem se na full obremeni ... s tem da mi sedaj še napiše neki DR watson debuger posmortum eror pa zravn napiše še windows expoler eror.

Malo sm brau poste o tem in nekaj še probavu... ampak sedaj sm se odloču da bom na novo poinštaliru use skup in obnovu sistem. In zdej mam bistveno vprašanje... na kateri disk postavt sistem...

trenutno ga imam na ata disku 120 G .. in u bistvu na glavnem modrem kablu na plati... na istem kablu pa imam uštekan še dvd rw nec 2500a.. SATA disk pa imam prštekan solo na posebi seveda sata priklopu...

Zanima me predvsem vaše mnenje kako naj postavim sistem... ali je v redu da je na istem kablu prštekan ata disk in hkrati tudi dvd rw...

zanima pa me tudi ali bi zato konfiguracijo rabil močnejši napajlnik... aja pa seveda ali je v redu da je ohišje odprto...???

saj vem mogoče je ta post totalno N00bovski,.... a vseeno hvala za predloge..
:)

virusss8 ::

Poglej, najslabše kar lahko počneš je da kar naprej na novo nalagaš Windowse, ker nikoli ne bo vse popolno in s tem med drugim samo izgubljaš čas.
Da se ti windowsi prižigajo sami od sebe, je po vsej verjetnosti posledica slabe nastavitva BIOS-a. Samodejno vklapljanje računalnika daj na Enable.
Vsekakor ni najboljše, da imaš tako disk, kot optični pogon na istem kablu, a če ne gre drugače potem pač pusti. Operacijski sistem pa raje naloži na Sata disk in ga seveda prej daj na primarnega.
Močnejšega napajalnika pa ne potrebuješ.
Ohišje je sicer lahko odprto, ampak potem zračenje nima nobenega učinka in samo prah se ti nabira malce hitreje kot pri zaprtem ; in kaj je še huje: po vsej verjetnosti je celoten sistem še glasnejši kot zaprt. Če pa temu ni tako potem je za grozovite zvoke krivo vibriranje samih ventilatorjev, kar je posledica slabo privijačenih vrtečih se mrcin.

LP, virusss8
Tux is my best pal!

ok.. hvala za začetek....

windowse sm še enkat naložu in sicer na sato.... kabl iz ate sm odšteku in ga nato ponovno prišteku na plato čez raid controlerje...

zdaj je veliko bolje... vem da ni fajn kr neki winse skos dol metat sam .. ne vem kva je blo.. ampak je blo zelo bogo... za primer: hotu sm prenest pet filmov iz sate na ato pa je napisal da rab 180 min:(. drugače pa grem jutr iskat neki kao boljši kabel za ide disk... pa plus bisoe bom poflashu in jih ponastavu mejčkn... pravš da morm dat uni samodejno prižiganje na enabled.. ok... sama kišta pa je glasna še 1000X bolj če je zaprta... takrat sploh ni za živet... glede tega mam filing da bi mogu enkat ko bo kaj dnarja viška kupt kako bolj kulturno ohišje z kakšnim silent varianto ventilatorjem... sam ne vem bom vidu...

U glaavnm hvala za pomoč.-.. če pa ima kdo drug še akko mnenje pa bi biu tud hvaležn...

Thanks virusss

stromar ::

Samodejno prižiganje mora biti na disabled

jaz bi preveril, koliko je kaj spraskan/umazan cd od windows. Mogoče je slabo skopiran>:D

Lp

Han ::

Glede glasnosti: najprej zamenjaj najbolj glasno komponento, potem pa se loti še ostalih menjav oziroma modifikacij.

Najbolj glasen je verjetno procesorski hladilnik. Osebno bi dal na procesor kakšnega Zalmana... Potem mi je sumljiv napajalnik. Poleg tega, da je verjetno glasen, je vprašanje, če da ven vseh 350 W. Za takšno konfiguracijo in tiho delovanje se ozri za Enermaxom, Taganom, Antecom ipd.

Diski vibrirajo, poleg tega pa se sliši tudi vrtenje plošč in 'prasketanje' bralno pisalnih glav. Najtišje delovanje dosežeš, če jih obesiš na elastiko.

Potem je lahko tu še ventilator na čipovju osnovne plošče, ki je ponavadi nesramno glasen, pogosto pa tudi crkne. Osebno se izogibam ploščam z ventilatorjem, če pa je že gor, zamenjam zadevo z masivnimi bakrenimi hladilnimi rebri.

uffff...

tole use skup.. bom jst lepo preštudiru.....

skratka zdaj imam le procesorski in napajalni ventilator (pa tud ventilator na grafični.. samo je skoraj neslišen).. najglasnejši pa se mi zdi procesorski.... bom preštudiru use vaše predloge.. ( seveda pogledu tud cenovno plat zgodbe ) in poiskau neko sorazmerno rešitev.. probal pa se bom zmenit tud če bi se dalo kje zadevo pred nakupom najprej stestirat... da ne bi kaj kupil pa potem ne bo razlike...

drugače pa tud spraskanost cdeje z winsi... ni napačno razmišljanje....

skratka hvala za nasvete in za vaš dragoceni cajt...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup tihega računalnika (Intel Q9450)

Oddelek: Kaj kupiti
453850 (2388) vir
»

Napajalnik fanless?

Oddelek: Kaj kupiti