Forum » Pomoč in nasveti » virus trojanski konj
virus trojanski konj
RokB ::
ojla!
Imam zelo velik problem!Imam virus z imenom trojanski konj.Tu na forumu sem prebral,da ne obstaja druga varianta kot,da formatiram disk.Je to res,ali lahko kak drugače rešim ta problem?Obstaja kak antivirusni program,ki bi mi pomagal se znebiti ta virus?
Vsaka infromacija mi bo dobrodošla:)
Se zahvaljujem že v naprej za vaše odgovore in za pomoč!
Imam zelo velik problem!Imam virus z imenom trojanski konj.Tu na forumu sem prebral,da ne obstaja druga varianta kot,da formatiram disk.Je to res,ali lahko kak drugače rešim ta problem?Obstaja kak antivirusni program,ki bi mi pomagal se znebiti ta virus?
Vsaka infromacija mi bo dobrodošla:)
Se zahvaljujem že v naprej za vaše odgovore in za pomoč!
Birko
MAC.H ::
Nikar ne formatiraj diska!!!
Vsak virus se da tudi kako drugače odstraniti z diska.
Sicer pa je trojanski konj le pasma virusa in ima lahko različna imena ter lastnosti. Zato je nujno, da si naložiš kakšen antivirusni program, ki ti bo povedal ime virusa in ga po možnosti tudi izbrisal.
Poskusiš lahko z Avastom, ki je zastonj in je dokaj učinkovit. http://www.avast.com
Vsak virus se da tudi kako drugače odstraniti z diska.
Sicer pa je trojanski konj le pasma virusa in ima lahko različna imena ter lastnosti. Zato je nujno, da si naložiš kakšen antivirusni program, ki ti bo povedal ime virusa in ga po možnosti tudi izbrisal.
Poskusiš lahko z Avastom, ki je zastonj in je dokaj učinkovit. http://www.avast.com
MAC.H
imam Avasta,sam težava je da mi nekatere fajle k mi najde da je virus neče izbrisati,kaj v tem primeru narest...?
Birko
#000000 ::
Napiš za ker točno virus/trojanec gre ime je pomembno za nadaljnje ukrepanje. Ker za dosti virusev se dobi posebej remove tool. LP
zee ::
poženi polkna v Safe modu in poskusi počistiti zadevo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
aja pa še to...prejšni teden so se mi Windowsi sesul....a ne da je to povezan z virusom...in ali je to full že kriza?
Birko
korposlav ::
Pozdravljeni
Avast ima tudi eno možnost, da ti preskenira računanlnik preden se naložijo win. To opcijo izbereš ko ti ven vrže tisto okno da je našel virus, daš tam delete. Če noče izbrisat pa izbereš delete until next restart ali nekaj podobnega piše, ne spomnim se več.
:)
Avast ima tudi eno možnost, da ti preskenira računanlnik preden se naložijo win. To opcijo izbereš ko ti ven vrže tisto okno da je našel virus, daš tam delete. Če noče izbrisat pa izbereš delete until next restart ali nekaj podobnega piše, ne spomnim se več.
:)
Sašo G.
inviktus ::
tudi jas imam problem z virusom. milsim da je trojanski konj-no vsaj tako so mi povadali tisti ko sem jih vprašal. od takrat ko sem zagnal en program mi ni več odprlo upravitelja opravil, ko sem stisnil ctrl+alt+delete mi je napisalo da je skrbnik računalnika onemogočil upravitelja opravil. (čeprav sem jas skrbnik), sedaj pa mi ob zagonu računalnika kar samo naredi neke ikone na namizju ( spware and malware protection itd..) ter ko kliknem na njih se odpre spletna stran z nekakšnimi reklami itd...nato mi desno spodaj kaže oblačke in v njih piše npr. " system alert-pa noter potem da je moj računalnik v nevarnosti itd. ) in rdeč križec mi kaže desno spodaj. Pa še ob prejšnjem zagonu računalnika mi je čez celo namizje pisalo "your privacy is in danger" ter neka slika odzadaj. ter še polno drugih stvari..mi lahko kdo prosim pove kaj lahko storim?
Tukaj so linki od fotografij, ki sem jih naredil takrat, ko mi je pokazalo te stvari:
LP, grishhha
Tukaj so linki od fotografij, ki sem jih naredil takrat, ko mi je pokazalo te stvari:
LP, grishhha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: inviktus ()
urosh ::
http://www.f-secure.com/weblog/archives...
odgovor...
Uporabljaj antivirusni program, pa tega ne bo ;)
Brezplačni seveda niso tako dobri kot plačljivi - dejstvo.
Lp
odgovor...
Uporabljaj antivirusni program, pa tega ne bo ;)
Brezplačni seveda niso tako dobri kot plačljivi - dejstvo.
Lp
El Nino ::
@ grishhha: na 3. sliki ti lepo piše v okvirčku, da je tvoj računalnik okužen z wormom, to se pravi ČRVOM, in zraven pa še tist security risk: 5/5 ...... 2 fajn razloga da sformatiraš disk v nulo. Je mel prijatelj točno tak problem kot ti in sem mu prišel sformatirat računalnik, ker je on bolj nevešč kar se tega tiče. S tem da ko mi je on kazal vse tiste malware bližnjice ki jih je mel na namizju mu je tolk zaštekalo računalnik da gumb reset ni pomagal. Tako da sem mu izvlekel zadaj kabel od napajanja ven pa spet dal noter, pa potem hitro cd od winsov noter, pa ''press any key to boot from cd'.....', pol pa itak veš, kako to gre.....
Ironija vsega pa je bila v tem, da je bil tisti računalnik star točno 10 dni, ko sem to delal. Tako da ne vem s čim se je jajcal da je tisti worm fasal takoj....
Je pa res da se ti najprej splača naredit backup od vseh tistih podatkov ki jih maš na računalniku, seveda če je to kaj važnega, razen če nimaš ločeno po particijah. Njemu (prijatelju) sem pa jaz, ko sem mu winse prvič inštaliral naredil 2 particiji tako da je mel igre pa winse na C: ju, podatke pa na D: ju, tako da sem se prej v bistvu nerodno izrazil in sva v bistvu formatirala samo C: particijo.
Upam da ti bo kaj pomagalo
lp
Ironija vsega pa je bila v tem, da je bil tisti računalnik star točno 10 dni, ko sem to delal. Tako da ne vem s čim se je jajcal da je tisti worm fasal takoj....
Je pa res da se ti najprej splača naredit backup od vseh tistih podatkov ki jih maš na računalniku, seveda če je to kaj važnega, razen če nimaš ločeno po particijah. Njemu (prijatelju) sem pa jaz, ko sem mu winse prvič inštaliral naredil 2 particiji tako da je mel igre pa winse na C: ju, podatke pa na D: ju, tako da sem se prej v bistvu nerodno izrazil in sva v bistvu formatirala samo C: particijo.
Upam da ti bo kaj pomagalo
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katero motorno kosilnico?Oddelek: Loža | 19447 (18280) | kiFni |
» | navijanje AMDOddelek: Navijanje | 4298 (4029) | klinker |
» | Nujno pomagajte vsi če znate!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1178 (1177) | Tilen |
» | Prekleta razer podganaOddelek: Pomoč in nasveti | 1282 (1282) | zupan |
» | Nalaganje slike...Oddelek: Zvok in slika | 1373 (1274) | podtalje |