Forum » Elektrotehnika in elektronika » Optokopler
Optokopler
Bojc_ ::
jaz bi rabil vse kar se da o optokolerjih.........zatu bi prosil ce ima kdo kaj gradiva o njih da mi sporoci....
Bojc_ ::
ja za nardit jo mam ja .....pa niti ne vem kje dobit kaj o njih...............
zato prosim ce kdo kaj ve...da mi pove...
zato prosim ce kdo kaj ve...da mi pove...
mHook ::
Optokolper (en: Opto-isolator, de: Optokoppler) je integrirano vezje za galvansko ločitev električnih tokokrogov. Glavni namen je zaščita notranjega vezja pred nepričakovanimi zunanjimi vplivi (npr. prenapetost)
Znotraj ICja je LED ali IR dioda in nasproti nje sprejemni tranzistor, ki svetlobni signal pretvori nazaj v električnega.
Seveda tudi ta IC za svoje delovanje potrebuje električno energijo, čeprav v shemah to zelo verjetno ni označeno.
Znotraj ICja je LED ali IR dioda in nasproti nje sprejemni tranzistor, ki svetlobni signal pretvori nazaj v električnega.
Seveda tudi ta IC za svoje delovanje potrebuje električno energijo, čeprav v shemah to zelo verjetno ni označeno.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Azrael ()
janez5 ::
mogoče bi se splačalo preiskati http://www.epanorama.net/ s ključnimi besedami "opto" in "optic"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako rešit brnenje v zvočniku?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2956 (2076) | neverjetni99 |
» | IBM z najhitrejšim optičnim čipomOddelek: Novice / Diski | 4039 (2928) | Pyr0Beast |
» | Rabim cip za grafo 7900gt je za dobit???NUJNOOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1093 (918) | motoboy |
» | Vse najboljše, ENIACOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5145 (4002) | BluPhenix |
» | Prevod slo-angOddelek: Šola | 2375 (2040) | nodrim |