Forum » Programiranje » screen saver v c++
screen saver v c++
dejc2 ::
A je že kdo delal screen saver v c++? Naredu sm, da se mi potemni zaslon, oz se mi izrisujejo liki, stvar prekinem z miško( razredom OnMouseMove), kako naj še da bi se prekinila z tipkovnico? Moram bi še določiti, kdaj se naj zažene npr. 1min,2min,... potrebujem nov dialog, kateri se mora zagnati, pred mojim ohranjavalnikom in ga ob določenem času zagnat.... pozna kdo kakšno rešitev?
Lp Dejč
Lp Dejč
http://www.potovalka.si
Shinobi ::
Kolikor jaz vem, je treba screen saverje drugace kompajlati kot samo exe datoteke.
Nekaj se nastavi da namesto .exe dobis .scr. Ce ne druga, pomoje lahko kar renejmas.
Za tipke trappaj kar WM_KEYPRESS ali WM_KEYDOWN ne vem na pamet, vendar je zelo preprosto.
Screen saverji ponavadi dobijo nastavitve preko command lina a la: "test.scr /setup".
Najbolje ti je da si izpises vse vhodne parametre, ki jih je program prejel.
Ne rabis pa pisati programa, da se bo startal, ce 2 minuti nebos nic pocel, ker ga bo windows sam startal. Vse kar je potrebno narediti je, da posnames tvojo .scr datoteko k preopstalim .scr datotekam in jo izberes (kdo je aktiven od screen saverjev pise menda v WIN.INI).
Nekaj se nastavi da namesto .exe dobis .scr. Ce ne druga, pomoje lahko kar renejmas.
Za tipke trappaj kar WM_KEYPRESS ali WM_KEYDOWN ne vem na pamet, vendar je zelo preprosto.
Screen saverji ponavadi dobijo nastavitve preko command lina a la: "test.scr /setup".
Najbolje ti je da si izpises vse vhodne parametre, ki jih je program prejel.
Ne rabis pa pisati programa, da se bo startal, ce 2 minuti nebos nic pocel, ker ga bo windows sam startal. Vse kar je potrebno narediti je, da posnames tvojo .scr datoteko k preopstalim .scr datotekam in jo izberes (kdo je aktiven od screen saverjev pise menda v WIN.INI).
dejc2 ::
Ja končnico .scr ima ohranjevlanik, potem ga prekopiraš v file windows in ga potem izbereš pod ohranjevlanik.Tam je tudi čas, ki ga nastaviš da se zažene, to me zanima, kako naj ga v program vključim?
http://www.potovalka.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Monitor ne dela več !?!Oddelek: Strojna oprema | 1096 (608) | DeeCoy |
» | Windows 2003 ServerOddelek: Operacijski sistemi | 1313 (1035) | darkolord |
» | LCD monitorjiOddelek: Strojna oprema | 1330 (1232) | opeter |
» | ati2mtag.sys The bugcheck was: 0x100000eaOddelek: Strojna oprema | 1362 (1307) | SasoS |
» | monitor stand byOddelek: Pomoč in nasveti | 1525 (1401) | branko_bm |