» »

Arnes z novim vodstvom!!!

Arnes z novim vodstvom!!!

Elemen_T ::

Nekaj pa se le dogaja na arnesu...nov direktor namreč.
----------------------------
Citiram (delo 6.Januar)
"Marko Bonač menda ni bil za pozitiven razvoj omrežja Arnes"
---------------------------
Slednji tudi ni bil zainteresiran za številko 0880, katero bi arnes LAHKO dobil, pa direktor ni bil za, ces da potem podjetja in kakrsnekoli komercialne ustanove izpadejo. Zdajšni direktor (Avgust Jauk) bo verjetno ali (po moji presodi) sigurno slednjo številko tudi uvedel. To bo za nas (studente ali dijake) zelo zanimivo...0880 številka se namreč obracunava po 1x nizji tarifi kot normalni impulzi kakrsne obračunava telekom za zdajšnje arnesove številke. Alternativa je tudi številka 0889...pa težko verjamem, da bodo aktivirali le-to.
Pa se le nekaj pomika proti flat rate...meni bo številka 0880 popolnoma zadostovala...pomislite. 3h interneta=3x60=180SIT/nizja tarifa. to vas stane 180x30=5400 na mesec. ni slabo kajne?:P

Lp

Tomi ::

Ja, sem prebral..
Čeprav ne verjamem, da bi lahko bilo veliko bolje.. Ok, 0880 bi že pomagala..
metrodusa.blogspot.com

Igor ::

spet en tak ki ne vidi dalje od svojga nosa ..
mogoce ves tole: s to stevilko se bojo zacele zlorabe, ker bo moral to placat tisti na kerega je uporabnisko ime izdano, zdej je pa tko da ma 1 arnes vsaj ene 3 do 5 folka, posledica folk ne bo hotu placevat, in osledicno bo sel arnes u kurac ..
upam ti bo tudi to kot studentu/dijaku vsec ..

PaJo ::

Na to temo je ze debata poglej malo nize po postih.

Joj kak eni ne preberete predtem ko kaj postate nix;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Elemen_T ::

igor: mislim da se bo arnes tega pošteno lotil. Tako kot je zdaj pri siolu. V bistvu se vsak konekšn logira...se mirno pritožiš. Arnes pregleda loge in tipa ki ti ga je ukradel terja. simple kot pasulj.

shadow ::

se strinjam z igorjem .. nekateri ne vidjo dlje od svojga nosa ... oz. ne sam nekateri .. verjetno jih je okol 90% ... ce ne se vec ...

Igor ::

hahahaha
ej tipa misli de je pametn
stvar je v tem da to stane in ce bo prislo 1000 (kar je za moje pojme mal) zlorab je treba 1000 zlorab pregledat registrirat zapisat poslat opozorila , opomine tozbe .. ... to pa stane in ker je arnes drzavna firma (drzava pa ze tko ne da dnarja) se take stvari ne bojo dogajale ..
kapis ?
tko al tko bo ena od dveh stvari al bo su arnes u kurac, al pa bojo tolk net omejil de ga bo mel eden od 10 ne pa zdej k ga ma vsak ... no sej vazn de bo teb usec ..

Opkow ::

.. Pa mislis, da bo folk na arnesu vse te kontrole delu na roke al ka ... Ves ta postopek lohka lepo avtomatiziras ... Skratka vse zlorabe preveri racunalnik jih sprinta al pa senda userjem po mailu, jim onemogoci dostop al karkol ze bo za ena kazen ... vodstvo pa sm lepo dobi spisek kdo je to delu... I say more?

PaJo ::

Jaz bom samo nekaj rekel.. Glej si Siol, je mel celi cas loge z vsemi podatki in kaj so delali.. nix.( Puscali so zlorabo se naprej;(

V glavnem jaz sem bolj zato da se arnesu dodeali 0889 cifra ker tu nebo nikakrsnih tezav. No saj bomo videli:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Igor ::

pa lej se en zabit
dej greva skupej cez ce ti bo mogoce kapnil
ti mas arnes jest ne
jest dobim tvoj user pass
arnes ma 0880 poraba se placa s poloznico
jest nardim tebi 50k racuna
bos palcal ?
ne ?
zakaj ne ? ker nisi ti naredu logicno
bom placal jest ?
ne ?
zakaj ne ? ker pac ni moj account in nisem jest da si ti tolk nesposoben da ne znas skrivat sifre ..

in pol je men cist useglih a gledajo rocno nozno nosovno ..
in tut mi je useglih ce skenslajo account ker ni moj

zdej bolj jasno ?
in ce/ko anres dobi 0880 tocno tko bo ..

Pepo ::

Cak no. Igor. sej tele finte pa niso vezane le na Arnes, ampak tudi Siol in vsakega providerja, ki ne zna pazit na accounte. Ista fora je bila leto nazaj s Siolom, pa se zdej ni reseno, in ne vem, zakaj bi bil tukaj Arnes kaj posebnega.

Meni se zdi Bonacev dvom, da bi lahko teke zlorabe in neplacevanje sesulo Arnes, ta prava stvar. Kurac, naj Telekom nekaj nardi za javno korist, ce je ze deset let in vec zajebaval folk s svojim monopolom. Naj kasira on svoje impulze, ne pa da zajebava in forsira svoj Siol. Naj zdej res pokaze nekaj, ne pa da izsiljuje petletno pogodbo, k ve, da njegov kseft ne bo vec sel tako kot do zdej.
Tehnika ljudstvu!

poweroff ::

Kot prvo - danasnja fresh novica, da je vlada preklicala direktorjevo odstavko.

Kot drugo... ne vem zakaj se tega se noben ni spomnu, ampak, a ne bi bilo mozno da bi imel na webu eno formo, kamor bi dostopal preko svojega USN in passworda, in potem bi notri vpisal iz katerih tel stevilk naj se avtorizira dial-up dostop.
VPisal bi recimo svojo domaco stevilko, pa se recimo od punce, in to bi bilo to.

Seveda bi lahko spreminjal stevilke iz katerih se da dostopat SAMO ce bi se priklopil gor preko dial-upa preko ze avtorizirane stevilke. Za zacetek bi bila prva avtorizirana stevilka tvoja domaca...8-)

Ce bi poklical preko neavtorizirane tel. stevilke bi se po vpisu usn in passa zveza prekinila (ta strosek bi se se pokril v casu cene enega impulza, se pravi ne bi imel Arnes stroskov s poiskusi priklopa).
Do zlorabe bi torej lahko prislo samo ce bi nekdo iz avtorizirane stevilke (se pravi od tebe doma) avtoriziral se eno stevilko in potem veselo surfal od doma.
Ampak dalo bi se narediti tudi tako, da bi bil o avtorizaciji tel. stevilke obvescen po mailu, imel bi pa tudi personalizirano stran, kjer bi se ta podatek izpisal... seveda pa bi lahko avtorizacijo izklopil - na lastno odgovornost (po defaultu bi bila ON).

S tem bi moznost zlorab drasticno zmanjsali in omejili, seveda pa bi moral imeti se eno stran, kjer bi imel pregled dostopov, itd.

No, kaj pravite na idejo?
8-)

Satanized ::

Think. Recimo da bi web-vmesnik sprejemal samo ARNESove ipje, ok, zlorabe od drugih ISPjev izkljucene. Vseeno ostane kar znatna stevilka moznih izkoricevalcev. Let me explain: Če maš ti ARNESov ip, web vmesnik ga vzame, vtipkaš tuje geslo in username in že lahko dodaš svojo tel.št pod avtorizirane. Preden bi uporabnik ugotovil da mu je nekdo dodal stevilko, ali cital mail, (npr jaz na ARNESu citam mail 2x na teden), bi se nabrala kar velika vsota. Tvoja metoda je pametna, moram pa ti reci da so jo nekateri ze rabili, npr AMIS ... Tako da nisi prebil leda, vseeno pa lepo da eden pametno misli ;)
-- is it love or is it faith --


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem z telekomom!!Pomagajte

Oddelek: Omrežja in internet
382441 (1580) zile
»

TELEKOM !!!

Oddelek: Omrežja in internet
442508 (1848) tejo
»

VOLJA.NET (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12412074 (8106) swalow
»

Kakšni so dejanski stroški neta??

Oddelek: Omrežja in internet
231544 (1134) Tomi
»

SiOL paketi (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
534373 (3728) Loki

Več podobnih tem