» »

problem z telekomom!!Pomagajte

problem z telekomom!!Pomagajte

jurcek ::

Hi folk!

Mam en vlki problem! Kak bi lahko obšel blokdo klicanja za številke 0889, ki mi jo je foter naredo pri telekomu??? Obstaja kaki ponudnik da bi lahko na kako drugo cifro klical????Prosim povejte mi!

msmiha ::

Obstaja SiOL na 0880 :D
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

jurcek ::

Tudi SiOL, ki je na 0880 ne morem klicat...verjetno je blokada na vse številke ki se začnejo z 088*********. Je kaki ponudnik ko bi bil tako ko je bil včasih arnes za navadno številko v omrežni skupini???

krucymucy ::

Ti imaš problem z fotrom in ne s telekomom :D

jurcek ::

to vem ja!:))) kaj morem....ne razume sodobne komunikacije!:)))) no je kaka možnost dostopa na net mimo te blokade????

Spajky ::

Ma nahecaj stare za ISDN ; pol pa sam plačaj ADSL ali pa s sosedom; 2.varijanta: spacajta s sosedom LAN+starPC za router, če že ima adsl in potegni kabel, če sta blizu; stari bo pa vesel, ker bo lahko odstranil zaporo in bo račun manjši=zapora se tudi vsak mesec plačuje! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Hux ::

torej mas popravce in ti je foter naredo blokado za intenret al kak nej to razumemo lol?

jurcek ::

Bom vam zaj razložo celotno stvar!
Foter mi je prerezal linijo za telefon da nisem mogo na net hodit in jaz sem se malo znajdo pa sem si kupo kabl,...in si ga pripravil v sobi. Pol pa ko starih ni blo doma, kar je dostikrat, pa sem si samo kabl vrgo po hodniku pa ga priklopo pa sem mel linijo pa sem veselo srfal!
Pol pa je foter vido to pa je nekaj se pizdo pol pa kuj naenkrat dal blokado na telekom! Pa sem mislo da je kaj z modemom ker mi je celi cajt javljalo zasedeno linijo!Pol pa sem z navadnim telefonom probal poklicat arnes pa mi je reklo da klicanje te številke s tega priklučka ni dovoljeno! Finta!:(((
ZAj nimam doma net, pa še ADSL al pa kabl je nedosegljiv, ker lahko ADSL dobim komaj konec leta, kabla pa ne morem met ker ni kablske tu! Zaj sem ostal brez neta pa bom popeno...se morem zanašat na kolege al pa na knjižnice! Bed!!! DAj ve kdo kak bi lahko prelisičo blokado na telekomu al pa da bi keri ponudnik mel svojo šteilko da bi bla navadna številka! Saj vete, tak ko je blo včasih pri arnesu! Aja, kaj je možno dostopat na arnes s tistimi starimi številkami????

No zaj sem vam razložo celotno stvar! Zaj pa upam na pomoč!!!!

ender ::

stari številki za Arnes iz Ljubljane sta 4797000 in 3093000... ne vem pa, če še delujeta...
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ender ()

LojzePek ::

Tale z rezervnim kablom pa je fantastična ideja. Kak si se lahk kaj takega spomnil? CAR. Nekje sem slišal da nekdo ponuja dostop preko 090. Sam ne vem točno številke, ne rabiš pa nobene naročnine

Paramedic ::

A Volja.net si probal, mogoče ti je pa samo na Arnes blokiral. Probi poklicat 0889 32480 pa boš vidu, če ti dela, pol se pa samo prijaviš nekje, kjer je net.
Stare številke na Arnes pa mogoče ne delujejo več, ker na njihovi strani niso nikjer napisane.
End transmission.

Hux ::

Hehe ta zgodba je identicna moji ki se je zgodila tri leta nazaj. Mel sem namrec popravce pa se je foter tak razkuro da mi je kabl prerezo. Nekaj cajta sem delal tak kot ti edino prednost sem mel da sem mel zastoj net in se nikjer ni poznalo da surfam. Torej sem delal tak kot ti nekaj cajta ne pol pa me je skoro dobo enkrat in od takrat sem mogo nekaj se varnejsega si zmislit. Torej sem en mali drotek vzel ga na znurico povezo in ga samo vtakno v odcvikjen del in direktno not v fticnico kr kabl brez vtica. In ko sem cu da je kluc v vratih samo mocno potegno in je kabelceh s hitro znajso pred mojimi vrati :).
Btw popravce sem tudi naredo takrat tak da ni blo hudo.

Btw nemores obiti tega edino ce klices na ono stevilko samo se bojo pol impulzi vidli ce se sploh dela slucajno.

A ti ga je ukino zaradi slabih ocen ali prevec terjanja neta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

SLOWWWeb.net ::

Mislim, da moj najljubši in najboljši ponudnik net, ponuja dostop še vedno preko navadne številke-pogleg 0889. Poklič jih na 0801001 - ww.netsi.net !

P.S.: Kriza. Katero šolo pa delaš ali si še v OŠ?
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

V-i-p ::

jurcek, glede na to, da sem bil nekaj let nazaj v podobnem primeru in da vem kako je to, ti bom probal pomagat ;)

Pa začnimo: Kot prvo vedi, da če ti bo kakšna "goljufija" uspela, se bo to v vsakem primeru konec meseca tvojemu ateku poznalo v denarnici :D.

lahko zahteva izpisek pogovorov kjer bodo tvoje "lumparije" prišle na dan, tako da če si na to pripravljen, gremo dalje...

Prva možnost je, da spesniš en tak lep dopis, kjer v imenu ateka prosiš telekom za deblokado teh številk. Pač napišeš, da preklicuješ na xy številki katere imetnik je xy oseba te deblokade, pa kraj, datum podpis in da to po faksu pošlješ na vaš Telekom izpostavo. Osebno itak ne smeš tja, ker butasti sicer so, toliko pa spet ne, da ne bi videl da 17 letni fant ne more biti nosilec številke, pa tudi osebno zahtevajo. Po faksu gre lažje, pa kekci niti preverjajo ne, samo kot kužeki letijo in izpolnijo zahtevano. Kot pa že rečeno, na računu se bo videlo, sej plačal boš še vedno.

Druga možnost pa je rahlo goljufive narave, katere iznajdbe, ponosen lastnik sem jaz >:D.
Sicer ne vem, če ti bo to z modemom ratalo, ker je malo težje, "ročno" z telefonom je meni v vsakem poizkusu, na modemu redkeje, pa vseeno nekako gre...
Kako gre? Prvo probaj to številko iz navadnega telefona, da se malo navadiš, pol pejt pa na modem. Je pa tudi odvisno, na kateri centrali si. Na moji, takrat, je šlo bp. V glavnem odtipkaš št. 088932330 in tisti trenutek ko ti centrala javi znak blokade (tu ta ti) oz. nekaj podobnega, tisti trenutek prekini, počakaj sekundo, spet dvigni telefon in zavrti isto. Ponovil se bo ta znak blokade, pa spet položi slušalko, počakaj sekundo, dvigni, kliči in spet ti bo javilo blokado, kar pa ne bo trajalo dolgo ko boš to ene parkrat naredil, te bo centrala veselo spustila skozi in telefon se ti bo povezal v slušalki pa boš slišal tako željeno piskanje in vreščanje :). Ponovi ene parkrat, da ti pride v "navado", pol pa na comp. in modem, kjer bo šlo malček težje, z malo sreče pa boš kmalu uspel. Pa prijetno srfanje in po pameti ;)


Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Hux ::

Eh to je pa res ena najstarejsih fint kaj jih je in se je sprva uporablala na telefonskih celicah za telefone na karto.

jurcek ::

Hux2 morem ti povedat da je bla tisto ko sem el kabl v sobi pripravljen neke vrste "beta" verzija. pol pa sem si kabl naredo tak da sem ga priklopo pa ko sem vido da je foter domov pripelo se - luči v sobo zažarele:))) sem pa vrvico potegno pa je bil kabl že pri meni v sobi...!:))) torej skoraj ista zadeva!:)))
TO da bi probal napisat prošnjo na telekom sem tudi že razmišljal in mislim da bi blo to še najboljše, ker pol nebi rabo iskat nekega ponudnika,...! Je pa res da bi pol foter opazo na računu verjetno! Samo če mi zaj uspe prepričat telekom pol bom verjetno malo bolj manj srfal! Ker je to se mi zdi še najboljše!!
V.i.p. to kaj si pa ti napisal kot drugo možnost pa še nsiem jemal!:))) Bom pa v vsakem primeru poskusil, ker poskusit ni greh,ne?
Je pa bed ker se je nekaj p***** foter pa sem bil tak dober pa sem samo za rečimo okoli 7000-8000 SIT srfal na mesec!!!! Bil sem okoli 38 ur na netu samo v celem mescu...sicer je to kr dosti samo če pa sem dol vlačo stvari z kazaa,...! in pol se hitro nabere čas!
No jaz sem se včeraj odločo in sem za hec napisal en mail na arnes če se slučajno veljajo one stare cifre in sem jih razložo še celo situacijo! Upam da bojo napisali da so še v uporabi ampak ne verjamem!! Saj bomo vidli! Drugače pa bom pač pisal na telekom!:)))

ČE boste zvedli za kak net z navadnimi številkami mi povejte!

Pek to z 090 pa tud ne gre....nisem še niti slišal pa tudi ne morem klicat na 090, ker mam blokado za 041,031,040, 070, pa še za net! Te veš da je fotru malo v glavi narobe!:)))

|GrEgOr| ::

Najlažje in najboljše je, da prepričaš fotra.

Potem lahko narediš to, kar ti je že nekdo predlagal, da prekličeš blokado v fotrovem imenu. Samo če ti to rata, se bo vidlo, če ne prej, na računu, kjer več ne bo plačila blokade. (da se ne bo vidlo, lahko jim lahko reces, da blokirajo klice na 090 - seveda če na računu ne piše za kakšno blokado gre)

POšlješ mail na arnes in jih vprašaš če še delajo stare številke

Če imaš kakšnega kolega, kateri premore ISDN in kabel/ADSL lehko do neta prestopaš preko njega, tako da kličeš njegov račnalnik in si potem tako preko neta.

SLOWWWeb.net ::

Jurček: če boš sam naročil deblokado tel. linij, naj te sam opomnim, da je naš preljubi Telekom začel že nekaj mesecov nazaj zaračunavat vsak poseg v centrali, ne glede na število naročenih funkcij. Cena je mislim da okoli 5.000 . Će misliš, da starši tega ne bodo opazili, Ok. Sam potem bi res morali imeti astronomske račune >:D .

Rešitev: tako kot so včasih komuniciral-golobčki :D
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Zgodovina sprememb…

ender ::

da se ne boste preveč trudili z ugotavljanjem, sem pravkar preveril, številka 3093000 še vedno deluje
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Paramedic ::

A se kdo trudi :D?
Sam zdej pa pazi, ker bo tel. račun še trikrat višji, kot prej, pri isti porabi.
End transmission.

scenic ::

Če hočeš, da bo fotra kap:

041 18 18 18
uporabniško ime: mobitel
geslo: internet

Cena za minuto 50,00 sit

Za kak forum in čekiranje mailov niti ni tako drago.

Pa veliko uspeha!

Scenic


Paramedic ::

scenic: ja, bi blo kul, ampak ma blokado za te številke tut :D

jurcek ::

Hi folk!

No jaz sem se zaj malo pozanimal,...in so mi napisali iz arnesa, da obstaja še ena številka ki je na stari način...in je za ljubljano ampak lahko tudi jaz kličem na njo...je pa bed, ker je cena 189 SIT na uro!!!! pa še to v nižji tarifi!!!!Kaki bed!Samo dobro...za čekiranje mailov,... bo dovolj poceni!

No če bo kdo kaj zvedel kak lahko prelisičim telekom,...naj mi prosim pove!:))

To da morem plačat za vsako spremembo na centrali sem pa slišal ja...!Saj bom vido kak bo...!

Za kake ideje nebom mel nič proti!!!!

StDo ::

Danes ko sem prejel račun za telefon sem celo opazil da odslej ko je telekom spremenil način obračunavanja pogovorov ti račun razčlenijo na porabo pogovora preko mobitela navadne linije in seveda PORABA INTERNETA!!!
In sicer: Dostop do ponudnikov internet storitev (tel. št)
obdobje od - do znesek, ...
Še večje s****e.
Drugače pa pri arnesu

Tomi ::

Ja, tudi mene je začela počasi boleti glava, glede na to, da bom spet veliko doma, in bom še več na internetu. Naj bi počasi Arnes umisli ADSL za 4.000...
metrodusa.blogspot.com

jurcek ::

Uhh...ja..tobi blo pa res fajn!!! ADSL za 4000!hehe! To pa ne vem kdaj bo to!Še par let bo treba verjetno počakat...oz mogoče čez kaki dve leti že bo!:)))

[Gric] ::

ADSL za 4.000 SIT? govorimo o 512/128 ?
pa se kaksno sponzorkos kapico in majico vsak mesec zraven?

get real

Tomi ::

Gric, lepo, da si pokazal svoje nepoznavanje storitev, ki jih ima Arnes. Fora je v tem, da ima Arnes med drugih tudi kabel za 4.300 na mesec, sicer je resda samo 64/64, samo za moje potrebe je to več kot preveč. Za vleko dol imam 10Mbit link na faksu. Pomembno je samo, da sem lahko doma 24/7 na liniji, in nič drugega. Za to pa ne rabim 512/128.
metrodusa.blogspot.com

[Gric] ::

lepo da si pokazal da ne znas brati

pise adsl in pise 512/128k za 4000 SIT

za 4000 sit dobis to kar dobis na arnesu

Tomi ::

Kdo je pa rekel, da bo 512/128. Če kdo ne zna brati, si to ti, ker jaz nisem nikjer omenjal 512/128, samo napisal sem, da bo Arnes imel ADSL, in kakšne naj bi bile cene po vzoru kabla. Če smo natančni, si me ti napadel.
Moja razlaga, kako in kaj pa je tako ali tako zgoraj.
metrodusa.blogspot.com

[Gric] ::

niti pod razno nisem napadal nikogar

napisal sem da adsl 512/128 ni sans za 4k sit

Tomi ::

Ja, samo kdo je pa omenjal ADSL 512/128 za 4000? Ker v tej meni ga, kakor jaz vidim, ni bilo..
metrodusa.blogspot.com

[Gric] ::

en post nad mojim Jurcek napisal ADSL za 4000k

jst se vprasam o kateri hitrosti govorim in..

ah.. dost...

Lime ::

Seveda je možno imeti ADSL 512/128 za 4k SIT.
Rabiš samo soseda in switch :D

|GrEgOr| ::

[Gric]: zakaj je nemogoce imeti ADSL za 4 kilo?

ARNES bi moral telekomu plačati 2300 al pac kolko je ADSL. Hitrost pa je odvisna od dobre volje ARNESA.

Sam osebno imam kabel 64/64 prelp Arnesa za 4165 SIT mesečno. Meni osebno se zdi ta cena še previsoka, ker ves denar pobere KKS ONLINE (ARNES dobi mogoce kaksnega jurja).

Zdaj pa realno: ARNES podpira tudi na kablu najvisjo hitrost 512/64. Višje verjetno ne bo imel nikoli, saj za Akademsko delo ne potrebujes visje hitrosti :D

Tomi ::

To pa ne drži, ker kot mi je več kot dobro znano, ima Arnes za pravo akademsko uporabo postavljeno omrežje Metulj, in linijo vsaj 10 Mbit do vsakega faksa UL + knjižnic.
Za domače uporabnike je seveda 512/128 preko Arnesa odveč, ker tako ali tako imajo na vsi, ki znajo koristiti link, pekače, kabel doma pa je bolj zato, da si 24/7 gor, če kaj rabiš.
Kakšno veliko znanost delate iz tega.
metrodusa.blogspot.com

[Gric] ::

Gregor 5k za 64/64 je visoka in ni

predstavljaj si strosek ISDNA 24ur na dan skonectanga.. hitrost je ista..

Spajky ::

@ dolfi:
ja pa tam na telefonskem računu tudi ne piše kolikokrat si se priklopil na net (koliko začetnih impulzov po 6,3sit je šlo in so seveda končali v skupnem znesku pri telefoniji, IMHO ! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

zile ::

Lime: Točn tko 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubljanski kabel in internet ponudniki

Oddelek: Omrežja in internet
193525 (2970) Slowenc
»

telemach-arnes-a je kdo zdejle stimal?

Oddelek: Omrežja in internet
111783 (1405) Meissa
»

siol ADSL (reakcija kablasov) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1379367 (6426) AlienRex
»

Arnes in kabel

Oddelek: Omrežja in internet
201901 (1641) Hux
»

kbel in prenos iz neta!

Oddelek: Omrežja in internet
382301 (1439) [t502]

Več podobnih tem