» »

Ni slike (dolga zgoda)

Ni slike (dolga zgoda)

Dr.SmaSh ::

Zivjo!

Imam en problemcek. Vse se je zacelo danes, ko sem se odlocil, da bom formatiral racunalnik in na novo gor dal Windows XP.
Problem se je pojavil pri sporocilu "Press any key to boot from CD". Namrec... USB tipkovnice mi ni zaznal pri tem delu (ceprav je delala BP v biosu). Poskual sem tudi z PS2 tipkovnico ampa ta mi ni delala niti v Winsih.
Nakoncu mi je nekdo svetoval naj restartam BIOS (cist sem pozail na to). In res... Stvar je pomagala in tipkovnica je delovala.
Sedaj mi je se samo ostalo da nastavim vse nastavitve tako kot so bile prej (procesor npr) in da boota z CDja.

Izpise mi standardno sporocilo, da naj ne izklapljam racunalnika dokler BIOS shranjuje nastavitve. Tu pa se stvari zaomplicirajo... Mine 15 min in sevedno isto sporocilo na zaslonu (ponavadi traja par sekund). Ker nisem videl druge poti sem restartal comp... In od takrat vec ni slike na zasloni (cisto nic). Sem restartal BIOS (vec krat) in celo vrgel baterijo ven za kasnih 20 minut ampak nic ne pomaga.

Kaj se laho naredim? Je edina opcija, da grem po novo maticno (upam, da ni sla se graficna)?

Aja... Imam AMD Barton 2500+, ABIT NF7-S (v2), GF 6600 GT. Procesor in graficna sta vodno hlajena in ze pol leta nimam nic navito.

Zahvaljujem se za kakrsno koli pomoc.

Vesele praznik.
..:: LIVE 2 OVERCLOCK, OVERCLOCK 2 LIVE! ::..

matjash ::

Najprej probej še resetirat CMOS (poglej v navodila od matične kateri jumper je to)

EDITED: Sem spregledal da si že iztaknil baterijo, tako da ti ni treba upoštevati zgornjega nasveta. Lahko pa probaš flashat bios brez grafike, če dobiš kje točna navodila o flashanju tvoje matične.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matjash ()

farko ::

sesipal si biose tako da jih bo treba ponovno naložit.Včasih se splača mal počakat da ti vsaj trije štirje odgovorijo pa se potem loti dela ter popravila.Pozanimaj se za biose in jih ponovno naloži če bi šlo.Nova plata ja in ne zavisi kolk si pri denarju.
farko

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2-3 mesece star računalnik in slabši od prejšnjega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
589218 (7772) solatko
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
5823 (751) Tea Time
»

Problemček s hlajenjem i7 920 CPE

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171927 (1522) TOP
»

[težka tema] računalnik zmrzuje