Forum » Pomoč in nasveti » Je sel disk k vragu?!?
Je sel disk k vragu?!?
Pat_MaGroin ::
Ow!
Mam en rezervni disk Fujitsu 6.4GB. Nanj sm dal XPje. Zazenem js zadevo in pride do te faze, ko bi moral namizje pokazat. Comp se reboota. Zazenem znova in vse kar slisim je nek enakomeren zvok, kot bi nekaj preskakovalo v disku. Aktivnosti nobene. Tudi v Biosu mi ga ne zazna vec. Je zadeva nepreklicno crknala?
lp
Mam en rezervni disk Fujitsu 6.4GB. Nanj sm dal XPje. Zazenem js zadevo in pride do te faze, ko bi moral namizje pokazat. Comp se reboota. Zazenem znova in vse kar slisim je nek enakomeren zvok, kot bi nekaj preskakovalo v disku. Aktivnosti nobene. Tudi v Biosu mi ga ne zazna vec. Je zadeva nepreklicno crknala?
lp
tec ::
Poskusi ga priklopit na kak drug comp ali pa poglej, ce se kak element zelo greje. Pri teh fujitsu diskih je obvezn kak ventilator.
tha_man ::
Imam popolnoma enak problem, a na žalost ne najdem rešitve. Fora pri meni je v tem, da računalo nekaj časa (včasih tudi po 1 teden in več) dela popolnoma brez problemov, potem ga pa nekaj prime in obvezno zamrzne ko bi se moralo prikazat namizje (okrog miškinega kurzotja pa se prikaže črn kvadratek). Potem ga lahko še nekajkrat rebootam (medtem se seveda zaganja scan disk, ki tudi včasih zamrzne ko že opravi s skeniranjem), nakar javi napako Primary Hard Dsik failed. Sem že na vse možne načine stestiral disk, pa ni bilo nobene napake. Sedaj sumim ram, ker se mi je pred par dnevi zgodilo, da se je explorer sicer naložil, ampak so potem nekateri programčki v tray ob zagonu javljali čudne memory errorje.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ProblemiOddelek: Pomoč in nasveti | 557 (437) | wbla |
» | Večni problemi z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 894 (755) | blazhie |
» | Računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1398 (1240) | Garibaldi |
» | [težka tema] računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1856 (1548) | solatko |
» | voodoo3 3000Oddelek: Pomoč in nasveti | 910 (783) | Seadoo |