Forum » Operacijski sistemi » z win na linux
z win na linux
SpIcA ::
Evo danes je pa počlo.....(popiz***** nad winsi , skozi neki erorji itd.) Odloču sm se da bi presedlal na linuxse sm pa noob ker do sedaj nism še delau kej dosti zs linuxsi.Mam pa tudi raid 0 zdaj pa nevem kako je to u linuxsih, a podpiora al ne. pa kateri lunuxsi bi bili primenri zame?
P4 RULZZZ!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Loki ::
Evo danes je pa počlo.....(popiz***** nad winsi , skozi neki erorji itd.)don't criticize windows, criticize yourself.
ce ze res hoces lunuxse, potem res suse, sicer pa mark my words: v enem mesecu bos nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
Trinitron ::
Jest bom pa popiz***, če sam še enkrat slišim besedo linuxi. OD KJE MNOŽINA??!!
Sploh pa: če si bil do Windowsov tako neprijazen, da si dopustil nameščenega pol gigabajta spywera, potem tudi z Linuxom ne bo nič bolje. Tam boraš biti še bolj previden. Meni je Linux (takrat sem imel Red Hat) crknil v dveh dneh in sem spet na XP-ju. Najbolj ti priporočam, da Okna obdržiš, samo na novo vse namesti pa malo bolj pazi, kaj delaš z njimi...
Sploh pa: če si bil do Windowsov tako neprijazen, da si dopustil nameščenega pol gigabajta spywera, potem tudi z Linuxom ne bo nič bolje. Tam boraš biti še bolj previden. Meni je Linux (takrat sem imel Red Hat) crknil v dveh dneh in sem spet na XP-ju. Najbolj ti priporočam, da Okna obdržiš, samo na novo vse namesti pa malo bolj pazi, kaj delaš z njimi...
roscha ::
Pa kaj vsi rinete z glavo skozi zid in želite migrirat preko noči?
Dual boot in postopno učenje.
Tak je bil tudi moj prehod in se mi zdi da je to najbolj primerno.. Ko nečesa pač ne moreš (=beri ne znaš) v Linux-u si pomagaš z Win. Ker vem kako je. Ko želiš neko stvar narest jo rabiš TAKRAT in ne čez 2 dni. Vmes pa ti še živce popije raziskovanje kako to gre v novem sistemu. Take stvari raziskuješ ko je čas.
Dual boot in postopno učenje.
Tak je bil tudi moj prehod in se mi zdi da je to najbolj primerno.. Ko nečesa pač ne moreš (=beri ne znaš) v Linux-u si pomagaš z Win. Ker vem kako je. Ko želiš neko stvar narest jo rabiš TAKRAT in ne čez 2 dni. Vmes pa ti še živce popije raziskovanje kako to gre v novem sistemu. Take stvari raziskuješ ko je čas.
Gwanaroth ::
Tudi jaz ti priporočam dual boot za začetek.
Potem pa vidiš sproti, kaj ti bolj paše in izbereš, kar ej zate najbolje.
Potem pa vidiš sproti, kaj ti bolj paše in izbereš, kar ej zate najbolje.
Lights often keep secret hypnosis..
Poldi112 ::
Dual boot je potuha. Po eni strani je kul, po drugi pa si še vedno nenehno v win, ker se ti ne da učiti.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
iNN ::
hehe, ja se strinjam :) k sem imel dual boot sem bil skos v winsih. Nato sem dal gor samo linux... pol pa ne gre drugace kot da se naucis zadev
==
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iNN ()
roscha ::
Hja, odvisno za kaj potrebuješ PC. Če samo za i-net, filme, mp3-je in podobne neumnosti, potem lahko zamenjaš v trenutku. Nekateri pa PC pač potrebujemo še za kaj bolj specifičnega in enostavno ni zneslo preko noči pogruntat, kako vse stvari delujejo v Linux-u, ter poiskat alternative Win programom.
V glavnem kakor komu paše. Sam sem po zgornjem postopku v slabe pol leta brez muk 99,9% migriral na Linux. Aha, začel in ostal sem na Debian-u. Suse je recimo do prestopnikov z Win precej bolj prijazen...
Zaradi določenih razlogov imam še vedno dual boot, ampak mi na srečo ni treba Win uporabljat več kot 1x mesečno ali še manj, za par minut. Moram preverit če bi šlo preko Vmware, vseeno je tečno rebootat...
V glavnem kakor komu paše. Sam sem po zgornjem postopku v slabe pol leta brez muk 99,9% migriral na Linux. Aha, začel in ostal sem na Debian-u. Suse je recimo do prestopnikov z Win precej bolj prijazen...
Zaradi določenih razlogov imam še vedno dual boot, ampak mi na srečo ni treba Win uporabljat več kot 1x mesečno ali še manj, za par minut. Moram preverit če bi šlo preko Vmware, vseeno je tečno rebootat...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roscha ()
Poldi112 ::
Tudi če rabiš pc samo za filme in www, ne moreš zamenjati v trenutku. Kaj boš ko se bo kaj zalomilo?
Imam pa tudi vmware za par win only aplikacij (pretežno quark) in deluje super.
Imam pa tudi vmware za par win only aplikacij (pretežno quark) in deluje super.
Where all think alike, no one thinks very much.
zee ::
za začetek je najboljša oz. najprimernejša rešitev pa dualboot.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
kriko1 ::
Dual boot. In ne se silit na linux zato ker sovražiš win, ne bo ti uspelo. Priporočam mandriva/suse
Programi (za kde večinoma):
www.kde-apps.org
Eye-candy:
www.kde-look.org
Če rabiš še kaj, vprašaj.
Priporočeni predvajalniki: amaroK (audio), mplayer (video) - KMplayer (frontend, oz. grafični del).
Poglej še:
Suse 10.0 - Kaj z njim?
Programi (za kde večinoma):
www.kde-apps.org
Eye-candy:
www.kde-look.org
Če rabiš še kaj, vprašaj.
Priporočeni predvajalniki: amaroK (audio), mplayer (video) - KMplayer (frontend, oz. grafični del).
Poglej še:
Suse 10.0 - Kaj z njim?
ql000 ::
Jaz sem dolgo časa imel linux zaradi ql faktorja pa tudi zaradi učenja, vseeno je bil linux zame v srednji šoli nekaj novega. Potem pa je prišel faks, malo večje potrebe glede programov, potrebe po večjem znanju, pa še distribucijo sem zamenjal (prej sem laufal RH9, FC, sedaj prisegam na SUSE) in meni se je odprl čisto nov svet, ki je bil naenkrat brez problemov kar se tiče virusov, črvov,... skratka na netu si brezskrben. Widowse sem obdržal samo in izljučno zaradi razvojnih programov za elektroniko in mikrokontrolerje, OK pa še kak modelirnik laufa gor. Drugače pa je meni prejšnji teden počil film, ker sem za trenutek pozabil vklopit firewall (izklopil sem ga pač, ker sem delal nekaj, kjer je firewall moral bit off, ni bila pa zadeva konektana v net) in evo veselice na mašini (v winsih), za popenit! Poslal sem billija nekam, zakaj za qrca milega so vsi virusi narejeni za winse. Sedaj se matram, da zadevo portam v linux, za vedno!
kriko1 ::
christooss ::
Nobenega Dual boota. Takoj buf use zbrisat z diska. Res je da morš met vsaj mal volje za učenje :)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri Linux distribution?Oddelek: Operacijski sistemi | 3352 (2331) | G-man |
» | Dva operacijska sistema na 1 rač (win xp - suse linux)Oddelek: Operacijski sistemi | 1396 (1321) | bluefish |
» | Uradno izšel Ubuntu 5.10 - Breezy Badger (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7633 (5970) | 64202 |
» | suse 9.1 + windows = ni sansOddelek: Operacijski sistemi | 907 (856) | Mikrohard |
» | Koliko vas uporablja za OS samo izključno linux (brez windowsov)?Oddelek: Operacijski sistemi | 1924 (1198) | ghaefb |