» »

Sound Blaster Audigy 2

Sound Blaster Audigy 2

archer ::

Pozdravljeni!

Rad bi kupil zvočno kartico, ker sem kupil 5.1 sistem in me integrirana zvočna ne zadovoljuje več (AC97). Za zvočno kartico sem pripravljen odšteti 10.000sit, mogoče 15.000sit. Zdaj pa me zanima naslednje:

1. Katero zvočno mi priporočate za te zvočnike; Creative Inspire 5.1 5100?

2. Ali bi pridobil kaj fps-jev na sekundo v igrah (npr. Doom 3 in Hl-2; saj, da mi ne gre toliko za to, vendar me vseeno zanima), moje ostale komponente; ASRock k7s8x, AMD Athlon xp 2600+, 1,25gb ddr rama, 6800 GT. Predvsem me zanima zaradi tega, če bi potem nova zvočna kartica na pci razbremenila procesor? In če bi s tem lahko dobil več fps-jev, ker mi procesor obupno bottlnecka grafično?

3. Gledal sem zvočno kartico Sound Blaster Audigy 2 in zdaj me zanima naslednje:

Na tem linku sem gledal zvočno kartico CREATIVE AUDIGY 2 oem. Zanima me kaj pomeni oem? Potem ne razumem, zakaj je samo CREATIVE AUDIGY 2, če so pa na uradni strani samo verzije ZS, Value in NX?

Gledal sem tudi test na slo-techu in tam je slika od škatlje in je tudi samo Sound Blaster Audigy 2, nobenega ZS, Value ali NX. So tiste kartice brez teh oznak starejše verzije?

Zvočno bi potreboval predvsem za igre, gledanje DVD filmov, poslušanje muzike...

LP, archer

Phoebus ::

OEM pomeni da jo dobiš v najlon vrečki (ok, antistatični :-D) namesto v lepi pisani škatli in je temu primerno cenejša (primarno so namenjene vgradnjam v nove sisteme).

ZS, NX ipd. so izpeljanke Audigyja 2.

archer ::

Hvala za odgovor, mi lahko kdo še prosim odgovori na ostala moja vprašanja, ker se mi mudi!:)

sverde21 ::

Vzemi tole, boljše ne boš dobil za ceno, ki si jo pripravljen odšteti...
Ima zelo dober syntisitisizer, kar je pomembno pri delu z programi za ustvarjanje glasbe npr. Reason, Cubase SX,... in pri predvajanju midi datotek (ampak to je pri takšni zvočni kartici postranskega pomena, saj danes omogoča predvajanje zelo zahtevnih midi datotek že zvočna kartica za jurja ali dva :| ) pri igricah je bolj pomemben zvočni razpon (24-bit/96kHz), vendar je ta razpon odvisen tudi od formata, npr. mp3 nima takšnega razpona, zaradi majhnosti datoteke in posledično je kakovost slabša, iz tega sledi, da lahko pri kašnih ripanih igrah v zvočnikih slišiš malce hreščanja (odvisno od tvojga sluha). Glede FPS malce se bo verjetno poznalo max 7-8 FPS kar ni veliko, sicer pa itaq zakaj bi imel npr. 60 FPS, če človeško oko zna intepretirat tekoče že 30 FPS :)).
<?php echo `w`; ?>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera zvočna

Oddelek: Kaj kupiti
202299 (1717) Fatboyslim
»

Test Creative X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
355493 (3509) Gregor P
»

soundstorm vs. audigy 2 ZS

Oddelek: Strojna oprema
462256 (1433) igor0203
»

Zvočna kartica Audigy

Oddelek: Kaj kupiti
201560 (1271) sm0key
»

Zvočna kartica (čim boljša-rabim za SNEMANJE z mikrofonom)

Oddelek: Kaj kupiti
161508 (1273) speacker

Več podobnih tem