» »

Status športnika

Status športnika

iNDigo_Child ::

Pri plesni šoli plešem hip hop in zato sem na srednji šoli, na katero hodim, zaprosil za status športnika, vendar pa mi tega niso odobrili češ da je premalo ur (dvakrat po dve šolski uri tedensko, pred tekmovanji tudi več). Zanimivo pa je tudi, da sem povprašal dijake drugih šol in povedali so mi, da so jim status odobrili. Ali mogoče kdo ve, kakšne so zahteve glede statusa športnika?(koliko ur tedensko,...) Ali je mogoče za nedodelitev statusa krivo to, da hodim na privatno šolo, medtem ko drugi, katerim so status odobrili, hodijo na državno (privatne šole naj bi bile namreč bolj stroge pri upoštevanju pravil)?
Za pomoč bom zelo hvaležen!
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

overlord_tm ::

Pa maš kake dosežke, ker drugače ne dajo statusa. Če bi ga kar tako dal, potem bi jih veliko treniral raznorazne zadeve.

če si nek svetovni prvak, potem lahko treniraš tud po samo eno uro tedensko če boš še vedno stevtovi prvak :D

Pri nam ga ima eden v razredu, samo trenira nonstop

McHusch ::

Pri nas je tako, da je potrebno za status športnika oddelati vsaj petkrat tedensko po dve uri. V praksi pa se podeljuje status tudi za štiridnevno tedensko obremenitev, za manj pa vsekakor ne!

BluPhenix ::

Glede na to, da gre za ples (sej ni važno kakšen) lahko zaprosiš za status kulturnika, kjer mislim, da so vseeno malo milejši pogoji. Pa v plesnem klubu naj ti napišejo eno lepo potrdilce z dosežki.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

LapD ::

Važni so dosežki ne pa kolk treniraš. Sicer res nevem če je na privatni šoli kej drugače. Pr nas so se statusi delili na A, B in C je pa res da za C ni bil potreben noben dosežek ampak zgolj udeležba. Govorim pa o športni gimnaziji kjer je spet vrjetno malo drugače. Napiš rezultate če si bil na kakem tekmovanju pa dobi portdilo od kluba ali panožne zveze in neb smelo bit problemov.

STASI ::

Hodil sem na privatno srednjo šolo in sem imel status športnika, ki sem ga dosegel ker sem bil državni prvak. Mislim da je bilo glede kulturnika še lažje pridobiti status, samo nisem 100%. Na katero šolo pa hodiš? Drugače pa imajo šole tudi pravilnik o tem komu podeljujejo status športnika oz. kulturnika. Povprašaj v referatu!
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

tx-z ::

Pr nas ti dajo 3.status športnika če krkol treniraš..tut če sam 1x tednsko po pou ure;) Pač zato da lahko greš od pouka če maš takrat(to pr nas k mamo turnus)....2.status če maš kšne dosežke pa še zmer neke normalne treninge recmo 2x po 90min....1status pa če maš res dosežke pa dost tekmujš pa maš velik treningov...3x al pa 4x...:P
tx-z

Nejc Pintar ::

Huh, pri nas pa C status dobiš nekako normalno, medtem ko se za B in A že precej matraš (mislim da ima A status 1 ali 2 dijaka na šoli (mislim da okrog 1200 dijakov))
Lahko je biti prvi, če si edini!

steev ::

Pr nas je status kulturnika enak statusu špotnika b. Govorim za iskro. Status kulturnika ni tok težko dobit. Npr. pri folklori majo 2x na teden trening, pa ga z lahkoto dobijo.
:|

Nejc Pintar ::

jap, pravzaprav kulturniki lažje dobijo dober status kot športniki

//@steev:Mikiju so letos na začetku dali C dokler se ni pritožil.
@ostali: Tip trenira košarko na hardcore:)
Lahko je biti prvi, če si edini!

STASI ::

Nejc Pintar: Če nekdo trenira še ne pomeni da je upravičen do statusa. Osebno lahko treniram za svojo dušo na kolesu vsak dan 2 uri pa še ne pomeni da sem kandidat za zaprostev statusa športnika. Kriterij za izbiro so vedno dosežki.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Nejc Pintar ::

@STASI: Tip je mislim da najboljši košarkaš na šoli:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

klemen22 ::

Ja en je pa lahko najboljši lokostrelec na šoli (in recmo edini) pa tut če trenira pol ure na dan bi moral biti upravičen do statusa športnika? To s temi statusi eni hudo izkoriščajo. Narediti bi morali tako, da se status podeli samo tistim ki tekmujejo na državnem nivoju in naprej. Ne pa ene lokalne lige..
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

DavidJ ::

Kolikor sem jaz opazil v gimnaziji - statusa nisem nikoli imel - je to le podpiranje lenobe. Razen, če imaš železno disciplino. Ocene ljudi, ki so dobile status, so se poslabšale. Potem je vodstvo šole ta status nekako zreduciralo le na možnost, da te mentor opraviči spraševanja, če si imel kakšno posebno tekmo ali priprave, sicer pa ni bilo drugih ugodnosti.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

McHusch ::

Odvisno. Imam status vsa štiri leta in moram reči, da ocene ne trpijo zaradi tega. Nasprotno, lažje se je naučiti tisto goro zgodovine petkrat na leto in lepo odrecitirati, kot pa vsako uro trepetati, kaj pa če ... Matematika, fizika, kemija - seveda, sprotno delo, sicer si mrzel. To mi je kristalno jasno.

Imam pa precej sošolcev, ki so se zaradi statusov precej polenili. Ampak to je problem vsakega posameznika. Če se komu zdi, da s statusom ne bi delal kolikor toliko solidno, pa naj ne vloži prošnje ...

#000000 ::

Pri nas je dobil status samo en. v celi šoli, ampak on je tekmoval na svetovnih prvenstvih 'NM tenis' in je tud imel rezultate, ostali keri smo bolj ko ne rekreativno karkoli trenirali nismo niti pomišljali na kake statuse ipd.
Se prav če češ bit športnik in imet status pejt na pravo šolo ane, če pa češ bit Ekonomist pejt na ekonomsko, ne morš pa bit svetovni prvak in uspešen študent ekonomije 'naenkrat' tisti ki imajo status imajo 2× dnevno treninge in ne dvakrat tedensko po par uric.

off topic
Ja statusi so danes IN, pa nej bo to v šoli al pa kjerkoli, najbolj se vid kaj 'status' dejansko prinese ne netu, ko rata tip moderator al pa kaj podobnega, in začne se neusmiljeno težit in uveljavljat svoj prav.


No ampak status je IN. LP

Nejc Pintar ::

Pravzaprav si na ekonomski v KR s statusom taglav'n.
Imam prijatelja skakalca na ekonomski v KR. 3/4 časa ga ni v šoli.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

klemen22 ::

Ja verjetno pogosto trenirajo zjutraj ob 10ih da ne more v šolo. heh. Eni kar preveč izkoriščajo.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Nejc Pintar ::

@klemen22: Tipu nihče nič ne teži v šoli. Se pa strinjam da ogromno folka zlorablja status
Lahko je biti prvi, če si edini!

cnZz ::

mi smo v klubu "protestirali" da nam dajo status sportnika (treniram nogomet)
in so napisali so list kjer pise da treniramo 5x tedensko v 1.slo ligi pozimi bomo imeli večkratne priprave pa spodaj podpis trenerja in skrbnika kluba in stempelj
to sem jaz dal razrednicarki nekaj je bilo se za podpisat pa sem ga imel
nobenih problemov
uposteva se pa tudi to kaksne imas uspeh pa ce se ti bo uspeh mocno poslabsal (mocno beri: nezadostno)
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

iggy ::

status c: vsen če ga nimaš
status b: no ja vsaj najavlaš lohk spraševanje
status a: blagor onom ko ga ima >:D

Mam status a treniram 8 tedensko + 3 tekme na vikend, seveda sem tudi bil oziroma sem član slovenske rep.
Hey, you're fat!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kozmus in njegove želje/zahteve (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20317047 (11452) lurker
»

My problems

Oddelek: Loža
51015 (857) innerspace
»

Spis

Oddelek: Šola
272537 (2152) black ice
»

Kaj si pa po poklicu? Kiberatlet! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
1169136 (7403) Matev
»

status kulturnika in osnovna sola

Oddelek: Šola
51725 (1653) STASI

Več podobnih tem