» »

status kulturnika in osnovna sola

status kulturnika in osnovna sola

alum ::

Lep pozdrav!

sestra obiskuje sedmi razred osnovne sole, zraven tega pa se se fakultativno ukvarja z baletom. ker je pac tezko usklajevati izvensolske obveznosti s solo (vaje ima 5-6 krat tedensko po 3 ure), ji pri tem mocno pomaga status kulturnika. no sedaj so se ucitelji na osnovni soli katero obiskuje, "spravili k delanju reda" in so se odlocili, da ta mesec status vec ne velja. razlog: ce imas status bi se bojda za sprasevanje moral najavit na zacetku konference. seveda tega ni nihce storil (nihce ni tega jemal prevec resno + ucitleji so se razlicno odzivali na najavljanje ucencev, saj ni bilo nekega pravega dogovora znotraj zbornice, kako naj stvar poteka)...

zanima me torej, ce lahko ucitelji na konferenci sprejmejo sklep, da status ne velja vec in o tem naslednji dan obvestijo ucence? ima sola kaksno interno kompetenco za spreminjanje pravilnika statusa. Oz. kdo sploh postavi pravila za to...ministerstvo za solstvo ali vsaka sola posebaj?

ce morda kdo ve, kje bi se dalo na internetu najti ta zakon (google ne najde nic konkretnega...beri tega zakona), bi prosil za link...

lp

ShowDown ::

Kolko jaz vem ti lahko status vzamejo če dobivaš slabe ocene. Za ta primer pa nevem kako je.

[primoz] ::

na žalost se tudi na naši šoli to dogaja da se profesorji spotikajo ob to, da se nisi najavll na začetku konference, ker se počutijo nemočno, ker te ne morejo "zajebat" kjerkoli in kadarkoli. Moj nasvet: poiščite pomoč pri inšpekciji in oni bodo zadevo hitro in kavlitetno rešili (odzvat se morejo namreč na vsako pritožbo, četudi je anonimna). Po mojih izkušnjah (ne se preveč zanest na no kaj bom povedal) je zakonodaja o statusih splošna in na vseh šolah enaka in zato ne morejo sprejet nekega internega sklepa.

STASI ::

Poišči če je v naslednjih pravilnikih in zakonih:

P R A V I L N I K o pravicah in dolžnostih učencev v osnovni šoli

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=199612&stevilka=570


http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=199612&stevilka=570

http://zakonodaja.gov.si/rpsi/kazala_podrocje/kazalo_9_2_4_0.html

Pa še probajte pridobiti, starši ne ti ali tvoja sestra pravilnike in status njene osnovne šole. Pol pa pritožbo napišite na podlagi zakonov in pravilnikov.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

alum ::

ja hvala...problem je, ker nima pravilnika, ki govori o statusih in v katerem naj bi bilo zapisano, da se morajo ucenci za sprasevanje napovedati na zacetku konference...ta pravlinik naj bi bil del pogodbe, ki jo na zacetku leta podpises in oddas...

51. clen Zakona o osnovni soli govori naslednje:

Učencem, ki se vzporedno izobražujejo v glasbenih, baletnih in drugih šolah, ki izvajajo javno veljavne programe in perspektivnim športnikom se lahko prilagodi opravljanje obveznosti na način, ki ga določi minister.
.

Potemtakem sami nimajo pravice prirejati pravilnika, katerega kompetenca je dalec nad njihovim nivojem, torej na nivoju ministra, ali pac?

STASI ::

ta pravlinik naj bi bil del pogodbe, ki jo na zacetku leta podpises in oddas...


torej je tovja sestra podpisala pogodbo? Kaj je napisano v pogodbi(tu je pomembnočasovno obdobje)?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applovi izdelki znova ozeleneli

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
359282 (7521) Invictus
»

Vožnja preko proge - napačen člen

Oddelek: Loža
182026 (1421) oemdzi
»

pravilnik glede ocenjevanja testov pri slovenščini v OŠ

Oddelek: Šola
111314 (1222) St235
»

Gradnja ograje

Oddelek: Loža
52142 (1922) Super Sonic
»

vožnja z motornim čolnom po Savi

Oddelek: Loža
122960 (2310) Azrael

Več podobnih tem