» »

Stelitska Tv

Stelitska Tv

ganzi ::

Lep pozdrav!

O tem nimam kaj preveč pojma, zato sem rekle da bom tukaj vprašal. En kolega bi rad porihtal TV, da bi lahko normalno gledal. Živi bol v rovtah, in ful slabo sprejema kanale. Zdaj razmišla o stelitski. Kaj potrebuje, da bo lahko normlno gledal, TVS1,2... plus ostale programe.

Torej prosim če kdo napiše kaj potrebuje, kje kupiti in koliko je približna cena.
Ali je možno priklopiti tudi dva tv-ja?

Hvala za pomoč!
LP

Vikking ::

kar se tiče sprejema slo1 in slo2 si lahko prečitaš več o tem tukaj.

Kar se tiče sprejema na več televizijah, potrebuješ za vsak tv reciver, če želiš gledati neodvisno od drugega. Anetna in napeljava ni draga, v enem dnevu imaš vse pošlihtano, najbolje da se dogovriš tam kjer ti bodo nudili tudi montažo.

sidney ::

slo je kodirana v viaccess kodirnem nacinu, zato potrbujes sprejemnik, ki ima vgrajen tak dekoder. Ce ima slab signal, in mu to na rtv priznavajo ima moznost subvencioniranega nakupa, kjer ti drzava prispeva cca 40 ksit, ostalo pa placas sam .... najveckrat ponujajo hunaxe, lemone in podobne zadeve ... skupaj je cena cca 60 do 80 ksit .... tako, da placas samo ce cca 40ksit .... za 2 uporabnika pa je najboljsa varianta 1 talar in twin glave, ki imata po 2 izhoda .... in vsak svoj sprejemnik .... ce te zanima kaj vec mi poslji zs ....

btw: sam imam precej izkusenj s sat opremo ....
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

farko ::

Če ima računalnik lahko nabavi sat pc kartico jo inštaliraš pa potem še zraven najdi prog dvb in lahko potem geda še kaj drugega kot samo slo.
Druga varianta ti pa je da nabavi digitalni sat receiver ter seveda v obeh primerih tudi krožnik z lnb mora bit zraven ter po možnosti okoli 5m kabla.Manj je kabla boljša kvaliteta je za sliko.Obrneta na hot bird 13 stopinj in poiščeta kanale vendar v kolikor ima fat receiver morata skenirati pod all.Ne vem če lahko napišem pa vseeno bom da je slo 1,2 ter slo dz trenutno odkodiran tako da se da gledat.
Tretja možnost pa je da pokliče poverjenika monterja sat naprav ki je pooblaščen s strani rtv in povpraša kako je z subvencijo ki jo nudi rtv slo ter potem kupi z montažo vred sat napravo in bi lahko gledal.Mislim da je tak poverjenik pa brez reklame gospod zupančič iz okolice Nm.
Možno je gledat dva tv ločeno vendar z dvema receiverjema ter lnb na dva izhoda.
farko

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: farko ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859129419 (30781) chrush
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113887 (11985) fulgur
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215797 (14129) BlackHole
»

Digitalna satelitska DA ali NE?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
365837 (4276) radiator
»

ktera sateliska antena

Oddelek: Kaj kupiti
254000 (3731) blue96

Več podobnih tem