» »

Pisava v FrontPage-u

Pisava v FrontPage-u

Brudol ::

Zadeva je sledeča:

V FrontPage-u sem naredil spletno stran v kateri pa sem uporabil črke, ki sem jih dobil na eni od strani, ki ponuja zastonj pisave. Seveda sem jih skopiral v C/WINDOWS/Fonts. FrontPage jih je prepoznal (kot seveda vsi drugi programi) in nastala je prav lepa stran. Stran sem seveda postavil na ogled ... tu pa nastane problem: ko sem stran pogledal iz drugega računalnika je tisto mojo pisavo zamenjala ena izmed klasičnih, ki so vključene v windows.
Poskušal sem pisavo vključil na sam strežnik za stran, a to ni imelo velikega uspeha.

Kake ideje kako bi moje lepe črke videli usi ?
LP Brudol

#000000 ::

Če gre za razmeroma malo texta je rešitev 'convert to image' če ba gre za veliko besedila, pa naredi ali 'swf z embed font' al pa preprosto pozabi na vse skupaj.

nisem še probal tegale ampak baje da dela, najboljš da zamejaš font in se izogneš vsej kolobociji. BTW dej povej za ker font gre, mogoče obstaja kak podoben ki ga večina ima. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Brudol ::

Ma :D to je tam en font ko ga ziher nima usak. Sem pa že razmišlu ja da bi sliko naredu. Ker use drugo na strani bo navadnega teksta. Tak da veselo na delo.
LP Brudol

BluPhenix ::

Uporabljaj standardne sistemske fonte. Sej se da. Vsekako je priporočljivo, da jih uporabljaš.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

mte ::

Upoštevaj nasvet od BluPhenixa - čim več standardnih pisav in čim manj eksotike. Včasih se je še delalo sličice za razne "fensi" menuje ipd., ampak to je že stvar preteklosti (slabost sličic je oteženo popravljanje in predvsem veliko nepotrebnih in velikih datotek). Tako da res razen za kakšne logotipe in podobne sličice uporabi standardne pisave. Poleg tega je namen spletnih strani prikaz informacij in ne razstavljanje abstraktnih umetnin (spet seveda razen če so umetnine prikazane kot vsebina ampak to je druga zgodba).
Dosti začetnikov sem videl, ki so uporabljali Comic Sans MS pisavo in jim je bila lepa. Ampak iz uporabnikovega vidika je to nekaj najbolj nagravžnega kar se da najt na spletnih straneh. Ne vem kaj je to zaena tvoja pisava, ampak pazi, "lepo" hitro rata kič, ki deluje totalno neprofesionalno!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vključiti pisavo (embed font) v spletno stran

Oddelek: Izdelava spletišč
101399 (1117) s-lime
»

ocenite stran

Oddelek: Izdelava spletišč
191992 (1675) Sivina
»

izboljšava spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
211327 (1105) Microsoft
»

Volja server

Oddelek: Izdelava spletišč
221278 (950) glavic
»

zamaknjen html

Oddelek: Programska oprema
5813 (744) Vesoljc

Več podobnih tem