» »

Obstojnost alkoholnih pijač

Obstojnost alkoholnih pijač

Saladin ::

Pri nas imamo (grdo) navado, če kdo dobi podarjeno flašo vina, likerja,...da se zadeva spravi nekam v regal ali na vidno mesto za okras, spije pa se ne (sploh če je v kaki lepi embalaži)
Zgodi se tudi, da se podarjena flaša prenaša kot darilo iz roke v roko, hrani pa se na neprimernem mestu ( na svetlem in toplem)

Pa me zanima, kakšna je okvirna doba, da naj bi se alkoholne pijače (posebno gosti likerji in z vloženim sadjem) ponucale?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Izak ::

Če stvar ne pride v stik z zrakom (original zaprto) bi moje moglo bit obstojno do nekje 5 let. Recimo butilirana vina starejša od 10 let so pravi gnoj. Enim so pa recimo všeč... Tukaj tudi dosti pomeni plac kjer je zadeva shranjena. Tudi vsebnost alkohola mislim da zelo vpliva na obstojnost. Več kot ga je boljše je. Pogosto menjavanje temperature, prenašanje steklenice in podobno ni zdravo za vsebino. Moje mnenje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izak ()

Tear_DR0P ::

jst sm pil že 50 let staro vino in 40 let star gin - oboje je bilo zelo okusno (vino je bilo tudi primerno ustekleničeno in v vredu kleti, gin pa je stal zaprt v omari v zapuščeni hiši)
sem pa že pil tudi 5 let staro vino, ki se je spremenilo v kis - no vsaj js bi ga dal rajš na solato
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Saladin ::

Močne in čiste alkoholne pijače zdržijo dolgo, vino pa je dokaj občutljivo na prostor in zrak, to je jasno.
Bolj me zanima, kaka je situacija z likerji in podobnimi, gostimi pijačami (recimo z vloženim sadjem)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Nejc Pintar ::

Mi imamo hruško v flaši že min. 5 let, samo šnop'c se skos menja (Hruška mora biti ves čas pokrita s šnop'cem). Pri pijačah z več kot 30% alkohola mislim da se ni kaj bat.
Lahko je biti prvi, če si edini!

OldSkul ::

Butelke morajo biti pravilno položeno, drugače se vino ne obdrži dolgo časa.
Drugače pa whiskey npr. kar dolgo drži.

Vice ::

Vse je odvisno od % alkohola in pravilnosti ustekleničenja. Če misliš likerje sam piti ni tukaj nobenega večjega problema, če bi pa rad naredil svojim prapravnukom kakšno izbrano žlahtno kapljico pa rabiš tudi malo več znanja in kapitala.

... drugače se vino ne obdrži dolgo časa
Če imaš debelo denarnico si lahko brez problema privoščiš npr. 100 in več let starega Legrand-a, če to ni dosti... :\

OldSkul ::

Ja itq, da si lahko privoščiš tako staro vino, saj je pravilno skladiščeno :)

Nejc Pintar ::

AFAIK je odvisno tudi od sorte vina.

edit: sem prepričan da če bi Zoky namizno vino imeli v idealnih pogojih da bi se pokvaru
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tudi rum je lahko odlična pijača (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23940306 (978) gruntfürmich
»

Kako preganjate alkoholnega mačka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14122552 (3670) Matev
»

Refošk - razlika med kakovostnim in vrhunskim vinom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10916596 (13696) gruntfürmich

pijaca za party (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609630 (8369) dzinks63
»

Katera je vaša najljubša pijača? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13315559 (12507) Kaličopko

Več podobnih tem