» »

Badminton lopar

Badminton lopar

Damjan Jagar ::

Jutri začnem z rekreacijskim igranjem badmintona, ki bo trajal celo zimsko sezono enkrat na teden. Rabim lopar. Kaj priporočate, katere štacune (LJ)? Kaj je sploh bistveno?

Verjetno:

- teža (grafit, karbon, titanium?)
- mreža, žica
- cena

Prosim za nasvete in predloge. Pa ne pretiravat s hudimi modeli in visokimi cenami, po drugi strani pa tudi vsak šrot ne bo v redu.
http://jagar.si

IgorGrozni ::

Če boš imel vodeno igranje z učiteljem-priporočljivo, naj ti on svetuje. Trgovino imajo ponavadi v vseh večjih centrih.
Drugače pa, po zatrjevanju moje vaditeljice(državne reprezentantke), je imela najboljši občutek z čisto navadnim loparjem za 10 ksit.
Kupi za začetek poceni lopar(8-12 ksit), kakršenkoli material, ki ti bo dovolj dobro ležal v roki. Ne pretežak. V roku 1/2 leta boš tako ali tako kupoval boljšega.:D Če bo tvoj prvi preživel 1/2 leta.;)
Še enkrat, priporočam vsaj začetni tečaj 10 ur !

Damjan Jagar ::

Čisto navadni za 10 kSIT? Jaz kot navaden lopar definiram tiste, ki jih kupiš na štantih (dva loparja & perje za jurja). :)

Ne bo učitelja, samouki bomo.
http://jagar.si

mtosev ::

Puma lopar ti priporočam.

Jaz sem prej tudi igral samo sem postal "len" da bi še igral. Kaka 3-4 leta sem igral.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

IgorGrozni ::

Kupi na štantu, plačaj učitelja. Boljše. Niso tako dragi. Telefoniraj Bit center-Lj, na Dolgem mostu-Lj, Konex - Rožna d. Pa še lopar in žogice si izposodi za tečaj. [:)).
Ne kupi pernatih žogic. Izlupaš 1kos/h. Če si nežen.:D

Damjan Jagar ::

mtosev: Puma, puma. To ni nasvet, argumentiraj malo. Verjetno ima vsako podjetje slabše in boljše modele.

IgorGrozni: hvala za nasvet, ampak gre za rekreacijo. Termin je rezerviran, učitelja ne bo. Glede pernatih žogic pa hvala za nasvet.

Kako je pa z dolžino? Je to standardno? Pa še teža, kaj predstavlja lahek oz. težek lopar?
http://jagar.si

IgorGrozni ::

Najvišja cena ki sem jo videl je 26 ksit. Heh.
Zjutraj so tečaji cenejši. Računaj na to, da te bo učitelj zgonil v tisti uri, Če vas je več(4?) vas bo prišlo cca. 12-15 ksit po glavi. Vendar boš lahko z leti izboljševal igro in bolj užival v njej. Kot samouku ti bo navdušenje pošlo po letu-dveh.

IgorGrozni ::

Ročaj: dovolj debel, da ga boš lahko krepko prijel(brez prekrivanja prstov in dlani-palec gre gor po ročaju), drugače povij
Dolžina je standard
grafit:
firma: Wilson, Prince, Yonex,, Victor
Teža: Primerjaj v trgovini: Hervis, badm. centri
Žogice: Rumene(vidljivost) z modro(hitrost) obrobo na ˝kapi˝.
Streching pred igro, obvezen.

Zgodovina sprememb…

Damjan Jagar ::

Hvala, koristni nasveti. Če je še kaj, kar napiši.
http://jagar.si

Witboy ::

Hm... lopar... u bistvu je full vseeno kiro firmo nabavis... ce ne misls veliko igrat nabavi tm nekje v rangu od 5-10k. JSt osebno sm mel Wilsona, ampak mi je razpadu pa sm pol nabavu Yoneksa. Sicer za mal vecji dnar... sam to ni potrebe zate. Teza; ne pomeni da ce bo drazji da bo veliko lazji.. to se gre na grame ;) tak da na to se ne oziraj. Serijsko vpetje mrezice je za zacetek v redu... kasneje bos hotel bolje napetega in boljse strune... seveda ce bos bolj resno pricel igrati.
Glede indijanckov... ne kupuj perjanice ker jih je za zacetek skoda.. najprej dubi feeling za spilat in za to je cist v redu kaka plasticna s plutovinasto kapico... recimo rdeca obroba :) Ko bos resno igral kako let si nabavi perjanice ;)
ful si ogrej gleznje in na splosno noge... igrej z zapestjem in ne tolci s celo roko ;) ker to ni tenis :) imej primerno dvoransko obutev :)

carlito149 ::

Jst uporabljam Techno pro lopar.Model je 1600, teža pa okoli 95 g.
Super lopar, prej sem imel enega poceni yonexa in ta je ful bolši.Edino strune sem po dveh mesecih nadomestil z yonexovimi(Pač premočen zamah:D ).Cena pa je bila 17k.

Super Sonic ::

"Žogice: Rumene(vidljivost) z modro(hitrost) obrobo na ˝kapi˝."

ja rumena je ok (za konex igrišča).

Deli se pa barva trakca na črno, zeleno, modro in rdeče (od najpočanejše od najhitrejše).

Z modrimi naj bi se igralo pozimi, ko je zrak bolj gost. Drugače takole čez palec so čez poletje bolj aktualne zelene.

"Streching pred igro, obvezen"

na tole zelo pazi in pričakuj da te bo ob pravilni igri in pravilnih gibih naslednji dan bolela rit
:D

Za začetek si omisli cenejši lopar (do 5k), ker boljšega na začetku kariere sigurno ne boš izkoristil.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Vesoljc ::

sam imam ze par let carlton-a ag700, je biu takrat okol 12k (moj drugi lopar, prvi je biu s "stanta"). mi sluzi kr vredu, le sirok rob obroca (to kar dejansko drzi mrezico) me rahlo moti, saj se mi dostikrat zgodi, da pri "slice-u" zadanem obroc loparja. sem pa ene trikrat unicil mrezico :\, navkljub temu, da ima titanium vlakna...

> pričakuj da te bo ob pravilni igri in pravilnih gibih naslednji dan bolela rit
true, true 8-)


imho, glej cenovni razred 5-10k, da je lopar iz enega dela, da je lahek, ter kot so rekli, da ti debelina rocaja sede v roki.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Damjan Jagar ::

Odlično. Danes itak igram s sposojenim loparjem in bom potem videl kaj mi štima in kaj ne. Ob priliki tekom tedna grem pa po svojega.
http://jagar.si

Sycroft ::

koncno ena tema, katera meni lezi na kozo:) torej, jaz ucim badminton v bit centru, ter ti kot rekreativcu svetujem naslednje. Ker si zacetnik verjetno nimas se takega obcutka da bi obcutil razliko med cenejsimi in drzajimi bolj "profi" loparji, zato se najprej vprasaj koliko si pripravljen dat za lopar potem pa pejt v stacuno in dejansko jih cim vec primi v roke, da bos videl kateri ti bolj "lezi". problem je samo v tem, da ti v teh trgovinah ne morejo posoditi loparja za domov in testiranje. aja, opozorilo (ko bos v trgovini ne mahat z loparjem naokoli kot da bi rad ubil kaksno muho ki leti mimo tvoje glave :D - posledica je lahko razbit lopar ali pa kaksna razbita glava nic hudega slutecega mimoidocega >:D ).
ce pa bi rad prej lopar stestiral pa mi poslji email ali pa pm lahko ti zrihtam ugodne cene znamke wilson.

pa veliko uzitka pri igranju!

edit: jasno za zacetek kupi plasticne zoge, vendar ne tiste iz "stanta". vseeno se splaca kupit malo boljso plasticno zogo, ker drzijo dalj casa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sycroft ()

IgorGrozni ::

Sycroft:
Zaradi ene težje nesreče poleti l.2003, rehabilitacije in operacije meniskusa poleti l.2005 (sicer ni zadnja operacija kolena-še desno koleno, ampak živ pa sem:)) sem malce v k-cu z kondicijo in malo izven grifa pri badmintonu, zato me zanima:

1. Koliko stane vaditelj/h za obnovo osnov in malo nadaljevalnega tečaja ? V Bit-u.
2.Ali ima Bit center še vedno tedensko skupinsko vadbo (kolikokrat tedensko) ? Skupina , primerna za moje opisano stanje. Kondicija tako-tako, brez grifa ? Če je, ali je še kaj prostora ?

LP.IgorGrozni

Zgodovina sprememb…

Sycroft ::

Poglej zadeva je taka, jaz imam individualne ure cez in sicer to stane nekje 2000 sit/h plus igrisce, ki stane do 17h 600 sit, kasneje pa nimamo vec popusta :) - za vecjo kolicino ur nudim zelo ugoden popust. imamo pa tudi v bitu vodeno rekreacijo, ki jo tudi vodim jaz in bi bil prostor se v nedeljo od 18-20h, poleg tega pa organiziramo priblizno 2x ali 3x na sezono zacetni in nadaljevalni tecaj badmintona. ce te se kaj zanima kar vprasaj tu ali zs :) vedno rad pomagam

IgorGrozni ::

Hvala, se vidiva !

LP.IgorGrozni

Damjan Jagar ::

Prva ura badmintona je mimo in bilo je tako kot ste rekli. Prvič v življenju sem imel tridnevni musklfibr, rit pa me je začela boleti drugi gan. Pa noge in rahlo desna roka. :)

V petek sem pa kupil Jonex Isometric 30 VF, znižan iz 10 kSIT na 7 kSIT. Lopar z oznako 65 je imel iste materiale, naj pa bi bil nekoliko bolj prožen (cena je bila 10 kSIT). Grip sem si ovil, ampak se mi zdi da bom moral dati še en povoj.
http://jagar.si

jl ::

Da obudim ze malo staro temo. Pozna kdo kakega trenerja badmintona iz okolice LJ, da mi malo popravi tehniko badmintona ter koliksna je cena/h?

LP

Super Sonic ::

http://www.badminton-ljubljana.si/dejav...

Jaz ti predlagam tale badminton na Dolgem mostu v Lj. Vsak teden predno mi začnemo trenirajo besno, veliko je tudi turnijev, so pa (ponavadi) zelo prijazni in ne prodajajo megle. Glede cene težko rečem koliko bi te prišlo, ker cen ne poznam (najbrž je odvisno od vrste treninga in podlage, ki jo že imaš).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

pe3c ::

Na BZS imaš registrirane klube, poišči tiste iz LJ. Drugače bo pa Dolgi most za začetek OK.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pe3c ()

jl ::

Hvala za odgovore. Sem ze gledal BK Ljubljana na Dolgem mostu ipd, v bistvu sam ze hodim na vodeno rekreacijo, ampak rad bi najel cisto idividualno trenerja. Tega pa nikjer ne oglasujejo.

jnovak ::

Po daljšem premoru, spet nekdo z vprašanjem iz sveta badmintona :)

Kupujem lopar za rekreativno igranje. Malo sem že po spletu prebrskal, tako da nekaj osnovnih podatkov imam ... vseeno me pa zanima info glede firme Talbot Torro.
Večinoma sem zasledil sledeče: Yonex, Carlton, Li-Ning, Victor (in kar poznam že iz teniških vrst: Wilson, Babolat, Head, Prince).
Kako se obnesejo Talbot Torro loparji? Ima/je imel kdo?

jnovak ::

Po par dneh raziskovanja sem uspel izbrskati nekaj podatkov. Glede na to, da ti ni bilo nobenega komentarja, bom kar sam napisal odgovor (če bo kdaj kdo drug v podobni dilemi).

Talbot Torro:
    - njihova strategija je, da postavijo ogromno priporočeno maloprodajno ceno in potem omogočajo neverjetne popuste (do 70 %; vsaj 40 % pa bolj kot ne brez težav za vsak njihov lopar), kar zgleda zelo mamljivo (dobiš lopar z osnovno ceno 120 € za samo 45 €);

    - prikladno svojim izdelkom dodajo oznako "Testnote: Sehr Gut" ... problem je v tem, da spletna stran, ki naj bi izvajala te teste, sploh ne obstaja;

    - o njihovih loparjih sploh ni moč najti nobenih realnih testov, ocen, komentarjev, (YouTube posnetkov);

    - nisem uspel najti nobenega pro igralca, ki bi uporabljal njihove loparje;

    - pozanimal se pri trenerih & ne priporočajo & niti ne pomnijo, da bi kdo od njihovih rekreativcev uporabljal njihove loparje.

... ogromno oz. kar preveč minusov!

Sam sem se odločil, da jih pozabim. Vzel bom nekaj iz vrst: Yonex, Carlton, Li-Ning, Victor, Forza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jnovak ()

Bellatrix ::

http://www.amazon.de/TecnoPro-K7800-Bad...

Priporocam. Bi ga mogu zihr v intersportu dobit.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tenis- začetnik

Oddelek: Loža
52061 (1786) St235
»

Maria Konnikova: Mastermind: How to Think Like Sherlock Holmes (2013)

Oddelek: Novice / Domače branje
219461 (7661) 7982884e
»

Miza za namizni tenis

Oddelek: Loža
126018 (4775) mareee89
»

Peak power of the human body (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
17010101 (7188) PersonaRudis
»

Tenis lopar pocil - ojacitev z karboniskimi vlakni?

Oddelek: Loža
121793 (1504) PhotoBlaz

Več podobnih tem