Forum » Znanost in tehnologija » Ničla
Ničla
_marko ::
Preberi temo 3 sobe, je na precej višjem nivoju.
Ker to kaj ti pišeš je "žal" totalen bull. Verjemi.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
nevone ::
>TO me samo bega, trditev da nekaj NI, je napacna!
Kako to misliš napačna? Seveda si lahko izmisliš stvari, ki jih ni. Komot z besedami opišeš neko stvar ki, je ni. Lahko je samo ŠE ni, lahko pa sploh ne more obstajati. In če te nekdo vpraša koliko imaš teh not-implemented-jet-ov boš pač rekel nobenega, kar se matematično izrazi z simbolom 0.
o+ nevone
Kako to misliš napačna? Seveda si lahko izmisliš stvari, ki jih ni. Komot z besedami opišeš neko stvar ki, je ni. Lahko je samo ŠE ni, lahko pa sploh ne more obstajati. In če te nekdo vpraša koliko imaš teh not-implemented-jet-ov boš pač rekel nobenega, kar se matematično izrazi z simbolom 0.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
nevone ::
> "nic" kot pojem,
Ali lahko rečeš, da imaš nič? Lahko rečeš, da imaš idejo o niču, ki pa je ne moreš implementirati ali pa dokazati. Če pa je nič možen, potem se z njim matematično postopa enako, kot z vsemi ostalimi možnimi stvarmi.
1 nič + 1 nič = 2 niča
1 nič - 1 nič = 0 ničev
Kaj naj bi fizikalno nič bil, si pa ne predstavljam.
Seveda lahko računamo tudi z idejami o niču.
1 ideja o niču + 1 ideja o niču = 2 ideji o niču
pri čemer sta to 2 instanci 1 (iste) ideje. Kar v končni fazi pomeni, da instance lahko pokrajšamo in imamo še vedno samo 1 idejo. Tole je pa že za v 3 sobe, ane?
o+ nevone
Ali lahko rečeš, da imaš nič? Lahko rečeš, da imaš idejo o niču, ki pa je ne moreš implementirati ali pa dokazati. Če pa je nič možen, potem se z njim matematično postopa enako, kot z vsemi ostalimi možnimi stvarmi.
1 nič + 1 nič = 2 niča
1 nič - 1 nič = 0 ničev
Kaj naj bi fizikalno nič bil, si pa ne predstavljam.
Seveda lahko računamo tudi z idejami o niču.
1 ideja o niču + 1 ideja o niču = 2 ideji o niču
pri čemer sta to 2 instanci 1 (iste) ideje. Kar v končni fazi pomeni, da instance lahko pokrajšamo in imamo še vedno samo 1 idejo. Tole je pa že za v 3 sobe, ane?
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
ajin ::
Utemelji prosim. In prvo bi rad razumel potem verjel.
NEvem katera tretja soba, ki govori o tem?
"Kaj naj bi fizikalno nič bil, si pa ne predstavljam".
Normalno da ne, ker tega niča "ni". SAMo VSE JE!
DNK = atomi/valovanja= "prazen" "prostor"= info= zavest= energija= dusa= gibalec,ustvarjalec, JAz
Mislim, da sem jasno razlozil kaj sem mislil, s to "enacbo".
Utemelji prosim. In prvo bi rad razumel potem verjel.
NEvem katera tretja soba, ki govori o tem?
"Kaj naj bi fizikalno nič bil, si pa ne predstavljam".
Normalno da ne, ker tega niča "ni". SAMo VSE JE!
DNK = atomi/valovanja= "prazen" "prostor"= info= zavest= energija= dusa= gibalec,ustvarjalec, JAz
Mislim, da sem jasno razlozil kaj sem mislil, s to "enacbo".
OwcA ::
Če odštejemo ezoterično navlako je problem te "enačbe" to, da v resnici ne gre za enačbo. Recimo
DNK je sistavljen iz nekaj atomov.
Atomi in cel prostor je neka porajajoča lastnost mase/energije oziroma informacije.
Enostavno ne moremo govoriti o enakosti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
gzibret ::
atomi = prazen prostor enostavno ne drži. Saj ravno fora praznega prostora je, da notri ni atomov, a ne? [:\\\\]
Vse je za neki dobr!
OWCA:
" DNK je sistavljen iz nekaj atomov.
"Atomi in cel prostor je neka porajajča lastnost mase/energije oziroma informacije.
Torej potemtakem so atomi in ta cel prostor ki je neka porajajča("porajajča", kaj to sploh pomeni?) lastnost energije( pustimo maso, kajti se pojavi takrat ko jo "observe");informacije, ENAKO.
Pravkar si povedal : da so lastnosti atomov in atomi sami, ki so energija, v resnici informacije. In ker je DNK; nekaj atomov, to pomeni, da je nekaj lastnosti dnk-a( ali nekaj atomov) energija; ali informacija. Torej tukaj se vidi Enakost. JAz nisem rekel da je to enacba, nekdo drug je . JAz sem samo zapisal to.
Gzibret:
atomi = prazen prostor enostavno ne drži. Saj ravno fora praznega prostora je, da notri ni atomov, a ne? [:\\\\]
Mislim da smo opredelil, da (idealne) praznine ni( v resnici trditev da nekaj ni;/ to je pomeni JE) da je vse polno z vsem in zato sem napisal "prazen " "prostor".
" DNK je sistavljen iz nekaj atomov.
"Atomi in cel prostor je neka porajajča lastnost mase/energije oziroma informacije.
Torej potemtakem so atomi in ta cel prostor ki je neka porajajča("porajajča", kaj to sploh pomeni?) lastnost energije( pustimo maso, kajti se pojavi takrat ko jo "observe");informacije, ENAKO.
Pravkar si povedal : da so lastnosti atomov in atomi sami, ki so energija, v resnici informacije. In ker je DNK; nekaj atomov, to pomeni, da je nekaj lastnosti dnk-a( ali nekaj atomov) energija; ali informacija. Torej tukaj se vidi Enakost. JAz nisem rekel da je to enacba, nekdo drug je . JAz sem samo zapisal to.
Gzibret:
Mislim da smo opredelil, da (idealne) praznine ni( v resnici trditev da nekaj ni;/ to je pomeni JE) da je vse polno z vsem in zato sem napisal "prazen " "prostor".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ajin ()
Izven nasega vesolja je neskonco poljubno dimenzijskih vesoljstev.. nase vesolje je lahko samo poljubno majhni "nedefiniran" "prostor" in sam lezi na poljubno dimenzijskem poljubno-ukrivljenem "prostoru", ali "mnozici", ki pa je spet element neke mnoziice, itd v neskoncno
hehe.
hehe.
Zgodovina sprememb…
Pisati bi moralo porajajoča (emergent).
Zakaj te stvari niso enake? Zato, ker za za večino kompleksnejšo tvorbe (recimo DNK v primerjavi z atomom) veljajo dodatne omejitve, ki jih pri osnovnejših ne zapazimo.
Dodatna komplikacija je prostor(-čas). V klasični predstavi je to kar množica vseh delcev in vseh njihovih stanj.
Pri hologramskem pristopu pa imamo recimo še zaslon kjer se vse dogajanje (tudi prostor-čas je potem "samo" dogajanje) odvija a je hkrati tudi sam lastnost tega dogajanja (kot gledališka igra, ki bi se odvijala na odru, ki je del igre. Torej, domišljiski konstrukt, ki obstaja samo v okviru igre.).
->atomi = prazen prostor enostavno ne drži.
"But asking what "empty space" is ..... space itself is the playground of both the directly perceived real particles and virtual particles which are merely unrealized versions of real particles waiting to hatch, should the energy to promote them to reality be found."
link
"But asking what "empty space" is ..... space itself is the playground of both the directly perceived real particles and virtual particles which are merely unrealized versions of real particles waiting to hatch, should the energy to promote them to reality be found."
link
Pa še to:
Če bi obstajal prazen prostor bi bilo kršeno načelo nedoločljivosti.
Če bi obstajal prazen prostor bi bilo kršeno načelo nedoločljivosti.
Dobra OWca samo sem hotel da uvids in vsak trenutek imas v mislih, vse to kar si mi povedal, kako si velicastno bijte, kot clovek, zavest.
V resnici sem hotel da si predstavljas, dnk kot vijacnico, in potem samo jo pogledas z mikro ocmi in prostor okoli, in vse te nicelne fluktacije, stanja; superpozicije, in potem se spomnes da je to Zavest, ustvarjalec, JAZ. TOrej ali ni to res kar sem prej zapisal!
In prostor torej gibajoco mnozico energije vseh moznih stanj/lokacij
V resnici sem hotel da si predstavljas, dnk kot vijacnico, in potem samo jo pogledas z mikro ocmi in prostor okoli, in vse te nicelne fluktacije, stanja; superpozicije, in potem se spomnes da je to Zavest, ustvarjalec, JAZ. TOrej ali ni to res kar sem prej zapisal!
In prostor torej gibajoco mnozico energije vseh moznih stanj/lokacij
Zgodovina sprememb…
kaj ni jasno matev? SAj dnk Si ti a ne?
In to kar smo opredelil da je dnk; nekaj atomov, ti pa so ... ( sej sem opisal)
In to kar smo opredelil da je dnk; nekaj atomov, ti pa so ... ( sej sem opisal)
DNA definitivno nisi ti!
Ne posloševat!
V WC papirju je DNA.
Ko poješ piščanca, le ta vsebuje DNA.
DNA je le sebična molekula, ki ima zgolj en cilj, da se prepiše in tako ohrani pri življenju.
Našla je način - tako je programirana - da izrablja okoliško snov(nas) le za svojh prepis.
MI zagotovo nismo DNA. Smo pa izkoriščeni s strani DNA.
Ne posloševat!
V WC papirju je DNA.
Ko poješ piščanca, le ta vsebuje DNA.
DNA je le sebična molekula, ki ima zgolj en cilj, da se prepiše in tako ohrani pri življenju.
Našla je način - tako je programirana - da izrablja okoliško snov(nas) le za svojh prepis.
MI zagotovo nismo DNA. Smo pa izkoriščeni s strani DNA.
Vesoljc ::
debate o zavesti so ze potekale v drugih temah, zato vas prosim, da v tej temi ostanete ontopic!
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
tsti ki trdi da nič ne obstaja
naj pove koliko afganistanskih hrtov ima doma
Govorimo v mikrosvetu matev!
naj pove koliko afganistanskih hrtov ima doma
Govorimo v mikrosvetu matev!
Si ti prepričan, da si za ta forum, ajin?
(Vsaj Z&T)
(Vsaj Z&T)
Ajina IMO malo bega dualizem. Če rečem, da nimam afganistantskih hrtov oz. da imam nič afganistantskih hrtov to pomeni, da le-ti obstajajo (nekje). Vendar to je malo zgrešeno mišljenje.
Če jaz rečem, da nimam doma nobene orjaške mutantne zvezdne koze to še ne pomeni, da le-ta obstaja.
Glede DNA pa je že _marko zelo lepo razložil. Nimam kaj dodati.
Če jaz rečem, da nimam doma nobene orjaške mutantne zvezdne koze to še ne pomeni, da le-ta obstaja.
Glede DNA pa je že _marko zelo lepo razložil. Nimam kaj dodati.
Vse je za neki dobr!
Govorimo o mikrosvetu gzibret, kaj je tu teskega za razumet. ČE se postavimo na tak nivo, potem ni prostora za to .. kar si povedal..( ne mislim niti ponoviti)
In oddaljujemo se od teme z neumesnimi izjavami, torej ker ne sledimo spektru mikrosveta.
JAz v tem vidim enost in bi rad debatiral o tem, prisli smo do necesa, dokler vidva nista posegla z .... V Nekaj zadnjih postov, sem videl le malo koristi, prosimo vas osredotocimo se na rpvotno zastavljeno vprasanje ki nas lahko povede do kaksne zanimivostiin mogoce spremeni dojemanje sebe in okolice, bivanja.
Če ne vidite razumnosti v tem, mi pokazit/razlozite,i v cem se motim in prosim sodelujete v pogovoru ali v smeri zanikanja ali potrditve. HVAla!
Marko!
Sem preprican da to kar sem vprasal, rekel je tocno, ce se ne strinjas z menoj mi prosim podaj razumno razlago, in prosim ne menjaj teme.
In oddaljujemo se od teme z neumesnimi izjavami, torej ker ne sledimo spektru mikrosveta.
JAz v tem vidim enost in bi rad debatiral o tem, prisli smo do necesa, dokler vidva nista posegla z .... V Nekaj zadnjih postov, sem videl le malo koristi, prosimo vas osredotocimo se na rpvotno zastavljeno vprasanje ki nas lahko povede do kaksne zanimivostiin mogoce spremeni dojemanje sebe in okolice, bivanja.
Če ne vidite razumnosti v tem, mi pokazit/razlozite,i v cem se motim in prosim sodelujete v pogovoru ali v smeri zanikanja ali potrditve. HVAla!
Marko!
Sem preprican da to kar sem vprasal, rekel je tocno, ce se ne strinjas z menoj mi prosim podaj razumno razlago, in prosim ne menjaj teme.
> Govorimo o mikrosvetu gzibret, kaj je tu teskega za razumet. ČE se postavimo na tak nivo, potem ni prostora za to .. kar si povedal..( ne mislim niti ponoviti)
A ne govorimo o ničli oz. konceptu niča? Za to ne rabimo mikrokozmosa. V bistvu na nivoju mikrokozmosa niča sploh ni. So le fluktuacije raznih polj okoli nekega stanja. Te fluktuacije si lahko predstavljamo kot virtualne delce. Vsaj tako pravi kvantna mehanika.
A ne govorimo o ničli oz. konceptu niča? Za to ne rabimo mikrokozmosa. V bistvu na nivoju mikrokozmosa niča sploh ni. So le fluktuacije raznih polj okoli nekega stanja. Te fluktuacije si lahko predstavljamo kot virtualne delce. Vsaj tako pravi kvantna mehanika.
Vse je za neki dobr!
V bistvu na nivoju mikrokozmosa niča sploh ni. So le fluktuacije raznih polj okoli nekega stanja. Te fluktuacije si lahko predstavljamo kot virtualne delce. Vsaj tako pravi kvantna mehanika.
PRAV to je moja poanta!! ZAto je nastala ta tema o "nicu"
SE strinjam s teboj. Zdaj pa si skozi taksne oci ogledaj samega sebe( dnk, zavest) in vse okoli sebe...
Cudovito a ne, velicastno a ne ?:)
POtem izraz mi smo eno dobi pravi pomen a ne:)
Lep pozdrav!
PRAV to je moja poanta!! ZAto je nastala ta tema o "nicu"
SE strinjam s teboj. Zdaj pa si skozi taksne oci ogledaj samega sebe( dnk, zavest) in vse okoli sebe...
Cudovito a ne, velicastno a ne ?:)
POtem izraz mi smo eno dobi pravi pomen a ne:)
Lep pozdrav!
Zgodovina sprememb…
In kaj je potem tvoje mnenje o niču? A le-ta obstaja ali ne. Ali briješ norca iz samega sebe, če rečeš, da imam nič "mutantskih zvezdnih koz".
Vse je za neki dobr!
Ta debata je prerasla že v čisto semantiko. Za to, kar hoče ajin povedati, bi bil precej bolj primeren izraz (popolna) praznina v smislu odsotnosti vsega kar je. Je pa res, da se potem ne da toliko (resda brezpredmetno, ampak kaj bi to) razpletati.
JAz ne govorim o popolni prazini, torej odsotnosti vsega kar je, ker prav ta popolna praznina, torej odsotnost vsega kar je, je napacna, ker smo zakljucili da vse JE polno z vsem.
In samo pravim da na podlagi tega, mi poveste to kar sem nedavno zapisal, vas vprasal. Sem mislil da bomo malo napredovali, Owca je povedal saj kej koristnega, in je razumel moja vprasanja in teznje. ZApisal sem : DNK = atomi/valovanja= "prazen" "prostor"= info= zavest= energija= dusa= gibalec,ustvarjalec, JAz¨!
Vprasal sem ce je trditev pravilna, prislo smo do odgovora da popolna praznina; "nic" ne obstaja, amapk da na ravni mikrosveta je vecno dogajanje, pojavljanje virtualnih delcev, in da je vse polno z vsem. Torej razlozili, ali opredelili smo Atomi/valovanja z "praznim ( neidealno praznino) "prostorom"( tudi prostor smo razlozili, ko je Owca povedal ce pogledamo s vidika holograma, kjer je prostor-cas samo dogajanje in dal dokaj dobro analogijo z gled.predstavo), povedali smo da je to vse Info, ostaja pa nam se, vse to uzreti v dnk, torej kaj je potem dnk, ali kako zgleda dnk ce ga pogledamo z ocmi mikrosveta; vseobsegajocega dogajanja, in opredelimo kaj je potem zavest, dusa, JAZ.
Ali sem bil dovolj jasen, prosim vas, seveda ce zelite.
lep pozdrav!
In samo pravim da na podlagi tega, mi poveste to kar sem nedavno zapisal, vas vprasal. Sem mislil da bomo malo napredovali, Owca je povedal saj kej koristnega, in je razumel moja vprasanja in teznje. ZApisal sem : DNK = atomi/valovanja= "prazen" "prostor"= info= zavest= energija= dusa= gibalec,ustvarjalec, JAz¨!
Vprasal sem ce je trditev pravilna, prislo smo do odgovora da popolna praznina; "nic" ne obstaja, amapk da na ravni mikrosveta je vecno dogajanje, pojavljanje virtualnih delcev, in da je vse polno z vsem. Torej razlozili, ali opredelili smo Atomi/valovanja z "praznim ( neidealno praznino) "prostorom"( tudi prostor smo razlozili, ko je Owca povedal ce pogledamo s vidika holograma, kjer je prostor-cas samo dogajanje in dal dokaj dobro analogijo z gled.predstavo), povedali smo da je to vse Info, ostaja pa nam se, vse to uzreti v dnk, torej kaj je potem dnk, ali kako zgleda dnk ce ga pogledamo z ocmi mikrosveta; vseobsegajocega dogajanja, in opredelimo kaj je potem zavest, dusa, JAZ.
Ali sem bil dovolj jasen, prosim vas, seveda ce zelite.
lep pozdrav!
Thomas ::
Gospod Heisenberg je po moje "killer of zero".
Presojam, da se je nvo topica zaradi ajinovih bluzov kar zmanjšal.
Nič osebnega ajin, ampak tudi jest ne grem pet v Opero. Kamoli plesat v Labodje jezero! A veš?
Presojam, da se je nvo topica zaradi ajinovih bluzov kar zmanjšal.
Nič osebnega ajin, ampak tudi jest ne grem pet v Opero. Kamoli plesat v Labodje jezero! A veš?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
thomas; zakaj bluzi, nekaj pa je bilo potrditve, samo nevem kaj vas preprečuje da nadaljujemo, ce ne druga da sej dvignemo nivo zaevdanja , kaj smo , ker to je bil moj namen..
Kolikkrat se spomnes in uzres svet sebe in vse kar je preko tega pogleda, katerega sem opisal?
No offence taken, lep pozdrav!
Kolikkrat se spomnes in uzres svet sebe in vse kar je preko tega pogleda, katerega sem opisal?
No offence taken, lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prihodnost-konec vesolja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 23873 (19834) | imagodei |
» | Realnost je virtualnost? (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 6145 (5219) | Saladin |
» | Ezoterični nič in neskončnostOddelek: Loža | 2936 (2652) | Saladin |
» | Je bilo vesolje ustvarjeno iz niča? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 10422 (7471) | Saladin |
» | simulacija vesoljaOddelek: Znanost in tehnologija | 3044 (2007) | antonija |