» »

Ugotovitev Kode za daljinski za Televizijo

Ugotovitev Kode za daljinski za Televizijo

mcstrudl ::

Zanima me ali je možno ugotovit kakšna je koda (za daljinec), za določeno TV. Ali to kje piše. Imam namreč aiwo tv, in mi nobena koda od Aiwe ne prime na daljincu.

Azrael ::

Včasih pomaga, če izbrskaš kater tip sašije ima tvoj TV in ugotoviš katere firme so delale to izvedbo. Npr. Gorenje Voyager, je po elektroniki povsem enak nekaterim modelom Samsunga, Daewoja in Univerzuma.

Ampak včasih je lažje, če imaš možnost vnosa "magične kode", kjer potem univerzalni daljinec preizkusi vse kode, ki jih pozna (to pomeni kup pritiskanja na določene tipke - glej navodila o daljincu), ti bo mogoče uspelo. Vendar vseh kod v daljincih ni, kar potem pomeni, da ti ta daljinc nič ne nuca.

Če nič ne pomaga, še nasvet: Tukaj je uporabnik mihakk, napisal, da nadomestne daljince prodaja Delko.
Nekoč je bil Slo-tech.

mcstrudl ::

Ubistvu mam od yamahe daljinec, ker mam tudi od yamahe reciver in dvd. na tem dalincu se da tudi za druge kode za druge naprave naštimat. problem je samo da nikakor ne morem vtipkat prave kode za TV.

Azrael ::

Izgleda, da na žalost tvoj TV ni podprt s tem daljincem. Lahko poskusiš izbrskati, kdo vse je delal ta tip televizorja, vendar dvomim, da bo uspešno.

Problem vseh daljinskih daljincev, ki se ne morejo programirati s signalom iz originalnega daljinca.
Nekoč je bil Slo-tech.

mcstrudl ::

Jah bom probal še na sonyjevem TV-ju. Sam v navodilih je kr veliko kod za sonijeve tv. A kr vse probam , al so katere bolj verjetne.

Azrael ::

Tiste, ki so iste za Aiwa, ti jih ni treba preizkusiti, ker si jih že. Za ostale greš po vrsti in poskusaš, če bo katera delovala.

Samo za info glede kod na takih daljincih:

Ni nekih pravil ali standardov in čisto vsak proizvajalec ima lahko drugačno kodo za enak tip TV. Skratka, ta koda pove daljincu, kako naj dela, ni pa to oznaka protokola ali komunkacije med daljincem in TV.

Zato ne veš dokler ne poskusiš ali bo koda delovala ali ne, razen, če je v seznamu naveden tudi tip TV za katere deluje, vendar bi to sezname drastično podaljšalo in razen pri nekaterih ozkonamenskih daljincih tega ni.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Daljinec Yamahinega ojačevalca prižiga LG LCD-TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
51773 (1509) AlexGTR
»

dalinc za televizijo navodila

Oddelek: Pomoč in nasveti
206801 (5543) sebek1
»

daljinec za amino

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
73333 (3253) korenje_ver2
»

programiranje daljinca

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
65139 (5024) LordTado
»

star tv

Oddelek: Zvok in slika
242373 (2059) heft

Več podobnih tem