Forum » Programiranje » Zagon programa
Zagon programa
Trancedeejay ::
HI
Nekaj na easy programiram v C(linux), pa me zanima kako narest linkanje na drug program, da se skompajla in zazene. Torej morm narest da lohk izbiras 1,2 al pa 3 in ce pritisnes npr. 2 ti zazene dolocen program. Kako to narest?
Have a nice Day
Matt
Nekaj na easy programiram v C(linux), pa me zanima kako narest linkanje na drug program, da se skompajla in zazene. Torej morm narest da lohk izbiras 1,2 al pa 3 in ce pritisnes npr. 2 ti zazene dolocen program. Kako to narest?
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Kami ::
Hm, to bi blo lažje naredit z shell skriptiranjem :)
Pač maš izbire pol pa če izbere 1 npr pač naredi ./configure ; make ; make install pa pri 2 programu kaj je treba itd.
Najboljše, pa da že maš skompajlane binarije pa samo sistem preveriš kateri ja pa potem binary za tisti sistem uporabiš.
PA pač če zbira 1 zažene prvi binary itd.
Pač maš izbire pol pa če izbere 1 npr pač naredi ./configure ; make ; make install pa pri 2 programu kaj je treba itd.
Najboljše, pa da že maš skompajlane binarije pa samo sistem preveriš kateri ja pa potem binary za tisti sistem uporabiš.
PA pač če zbira 1 zažene prvi binary itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SUSE 10.0 Inštalacija programovOddelek: Operacijski sistemi | 1304 (1181) | kriko1 |
» | dodati eggdrop ipv6Oddelek: Operacijski sistemi | 804 (780) | Gandalfar |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5095 (4381) | moj_nick |
» | GTK gphoto v KDEOddelek: Operacijski sistemi | 1327 (1166) | Gandalfar |
» | Suse 8.0 en problemOddelek: Operacijski sistemi | 1003 (848) | InnerSelf |