Forum » Programiranje » Zagon programa
Zagon programa
Trancedeejay ::
HI
Nekaj na easy programiram v C(linux), pa me zanima kako narest linkanje na drug program, da se skompajla in zazene. Torej morm narest da lohk izbiras 1,2 al pa 3 in ce pritisnes npr. 2 ti zazene dolocen program. Kako to narest?
Have a nice Day
Matt
Nekaj na easy programiram v C(linux), pa me zanima kako narest linkanje na drug program, da se skompajla in zazene. Torej morm narest da lohk izbiras 1,2 al pa 3 in ce pritisnes npr. 2 ti zazene dolocen program. Kako to narest?
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Kami ::
Hm, to bi blo lažje naredit z shell skriptiranjem :)
Pač maš izbire pol pa če izbere 1 npr pač naredi ./configure ; make ; make install pa pri 2 programu kaj je treba itd.
Najboljše, pa da že maš skompajlane binarije pa samo sistem preveriš kateri ja pa potem binary za tisti sistem uporabiš.
PA pač če zbira 1 zažene prvi binary itd.
Pač maš izbire pol pa če izbere 1 npr pač naredi ./configure ; make ; make install pa pri 2 programu kaj je treba itd.
Najboljše, pa da že maš skompajlane binarije pa samo sistem preveriš kateri ja pa potem binary za tisti sistem uporabiš.
PA pač če zbira 1 zažene prvi binary itd.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | SUSE 10.0 Inštalacija programovOddelek: Operacijski sistemi | 1421 (1298) | kriko1 |
| » | dodati eggdrop ipv6Oddelek: Operacijski sistemi | 884 (860) | Gandalfar |
| » | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5667 (4953) | moj_nick |
| » | GTK gphoto v KDEOddelek: Operacijski sistemi | 1445 (1284) | Gandalfar |
| » | Suse 8.0 en problemOddelek: Operacijski sistemi | 1144 (989) | InnerSelf |