Forum » Operacijski sistemi » Suse 8.0 en problem
Suse 8.0 en problem
teac ::
Zdaj sem inštaliral Suse 8.0 in do zdaj je vse šlo gladko. Spet pa se je ustavlo pri modemu. Mam kabelski modem preko mrežne kartice.
V Control Centru mi zazna mrežno (Realtek Semiconductor Co., Ltd RTL-8139 (pod eth0). Nastavim IP, Netmask, Gateway in internet še vedno ne dela (vedno napiše Unknown Host www.slo-tech.com npr). Zdaj edino ne vem, kam naj vpišem DNS-a??!!
Kaj je treba še zraven nastavit, da bo mi to delalo, ker sam sem še linux rookie!
V Control Centru mi zazna mrežno (Realtek Semiconductor Co., Ltd RTL-8139 (pod eth0). Nastavim IP, Netmask, Gateway in internet še vedno ne dela (vedno napiše Unknown Host www.slo-tech.com npr). Zdaj edino ne vem, kam naj vpišem DNS-a??!!
Kaj je treba še zraven nastavit, da bo mi to delalo, ker sam sem še linux rookie!
whatson ::
Probaj pingat kak IP.
ping 212.93.228.73
naprimer...
DNSje pa vpišeš v /etc/resolv.conf
nameserver 193.189.160.11
nameserver 193.189.160.12
(siol)
Kar se pa samih kabelskih modemov tiče pa nevem, ker nimam izkušenj s tega področja.
LP
ping 212.93.228.73
naprimer...
DNSje pa vpišeš v /etc/resolv.conf
nameserver 193.189.160.11
nameserver 193.189.160.12
(siol)
Kar se pa samih kabelskih modemov tiče pa nevem, ker nimam izkušenj s tega področja.
LP
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
whatson ::
Če ne moreš pingat nisi online...
Datoteko resolv.conf kreiraj sam.
Napiši podrobnosti kaj imaš za cable modema, ter ostale specifikacije.
Za vsak slučaj pa še napiši ifconfig in skopiraj output v post, da vidimo če maš sploh mrežno dvignjeno.
Datoteko resolv.conf kreiraj sam.
Napiši podrobnosti kaj imaš za cable modema, ter ostale specifikacije.
Za vsak slučaj pa še napiši ifconfig in skopiraj output v post, da vidimo če maš sploh mrežno dvignjeno.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
zzzz ::
Jaz pa mam drugi problem:
kako naj inštaliram DivX codec? V readme piše, da samo zaženem isntall.sh. Kam pa ga morem prej skopirat? Na drugi strani pa sem prebral, da morem zagnat sv install.sh ?????
drugi pa je ta, da celo kot root mi piše, da nimam dovoljenja za odpiranje določene datoteke (npr. /etc/lilo.conf )
footprint ::
Verjetn morš napisat "make install" kot je kasično za instalacije v linuxu kadar imaš binary.
footprint ::
Glede Interneta:
Praviš da ne moreš pingat? Kater naslov si pingal??? Poskusi pingat router, kabelski modem (napravo kamor si priključen). Če od tam dobiš odgovor " Replay...", potem Ethernet dela in je potrebno nastaviti samo še nastavitve za dostop do neta (Pazi da vpišeš IP naslov, ki ti je dodeljen). Če V SuSE 8 uporabljaš KDE potem imaš grafično orodje za nastavljanje mrežnih nastavitev vključno z DNS-i. Pomembno je da vpišeš DNS in gateway svojega providerja za Internet drugač ne bo delal!
LP Dejan
Praviš da ne moreš pingat? Kater naslov si pingal??? Poskusi pingat router, kabelski modem (napravo kamor si priključen). Če od tam dobiš odgovor " Replay...", potem Ethernet dela in je potrebno nastaviti samo še nastavitve za dostop do neta (Pazi da vpišeš IP naslov, ki ti je dodeljen). Če V SuSE 8 uporabljaš KDE potem imaš grafično orodje za nastavljanje mrežnih nastavitev vključno z DNS-i. Pomembno je da vpišeš DNS in gateway svojega providerja za Internet drugač ne bo delal!
LP Dejan
InnerSelf ::
hi, js sm mel isti problem..sam zdej pa vse normalno dela
mam pa v SuSE 8 nastiman tkole :pod control center > network card configuration:
pol mas pa tm detailed settings: Host name and name server [pod name server list
mors vpisat DNS stevilki]
ostalo si pa zi napisal notr ne. mogl bi ti delat
ajd
mam pa v SuSE 8 nastiman tkole :pod control center > network card configuration:
pol mas pa tm detailed settings: Host name and name server [pod name server list
mors vpisat DNS stevilki]
ostalo si pa zi napisal notr ne. mogl bi ti delat
ajd
Under a grey pale sky we shall ARISE !!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T-2 in LinuxOddelek: Omrežja in internet | 3606 (2816) | roscha |
» | Gentoo in download KDEOddelek: Operacijski sistemi | 1422 (1163) | mauzer |
» | debianOddelek: Operacijski sistemi | 952 (857) | Bakunin |
» | adsl+debianOddelek: Omrežja in internet | 1516 (1128) | Gandalfar |
» | RH 7.2 dialup + StarOffice5.2 vprasanjaOddelek: Operacijski sistemi | 1133 (985) | |Luka| |