» »

Invalid drive?

Invalid drive?

Zeus ::

Problem je sledeč.
Kadarkoli se spravljam k nameščanju kakšnega novega programa (npr. Adobe Audition) ali kadar posodabljam kakšen program (Acrobar Reader, QuickTime, MS Office ipd), se mi na zaslonu pojavi sila nadležno okno v katerem mi "prijazno" pove, da je pogon F:\ nepravilen. Problem je le v tem, da sploh nimam (več) pogona F:\. (glej priloženi sliki)...to se mi sicer ne dogaja pri vseh programih, ampak je zelo moteče, ker nevem kaj mi bo dejansko delalo in kaj ne oz. zakaj in kdaj (pri katerih programih) se to sporočilo prikaže.

Trenutna konfiguracija:
Plata Intel RioVista LGA775 podnožje, chipset 945
Proc Intel Pentium D 820 (2,8GHz)
2×512MB DDR2 RAM (533MHz)
GeForce 6600GT PCIe
1× WD 120GB IDE disk preko pretvornika na SATA + 1× WD 250GB SATA
WinXP SP2, DirectX 9.0c

Pred kratkim sem računalnik zamenjal (ubistvu samo nekaj komponent) in tam na servisu so mi sata disk razdelili na 2 particije, kot sem jih prosil, ide pa pustili, da bom sam uredil:
potem sem imel particije:

c:\sata1 (33GB) - na tej particiji je sedaj sistem
d:\sata2 (200GB) - razno
e:\ide1 (21GB) - na tej particiji je bil prej (pred menjavo plate, procesorja, rama in grafične) sistem
f:\ide2 (90GB) - razno

ker ne rabim imeti IDE diska razdeljenega na 2 dela, sem se ga odločil združiti (partition magic 8). sformatiral sem e:\ v NTFS in ga dal na f:\ kot prazno mapo, celotnemu disku pa sem spremenil črko v d:\, že prej pa sem tudi drugi sata particiji spremenil črko v x:\ (ne me sprašvt zakaj...tko sm navajen imet že od prej). sedaj imam particije

c:\sata1 (System Disk)
d:\ide disk (Data Disk)
x:\sata2 (Data Disk II)

očitno pa je moralo iti v partition magicu nekaj narobe, ker mi še vedno hoče dajati nekaj na f:\, ki ne obstaja več. V partition magicu sem že gledal če kje kaj lahko naredim, ampak tut tam ne zazna nobenega pogona f:\.

Če kdo ve, kaj bi lahko bila napaka oz. kako bi to rešil, naj mi prosim pomaga; upam da sem tut dost podrobno opisal problem.

Hvala.

lp,
Zeus

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IDE krmilnik ni 40 ampak 50 PIN

Oddelek: Strojna oprema
51149 (1072) Pyr0Beast
»

Priklop dodatnega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
101950 (1873) crxman
»

superPI lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Navijanje
40131365 (16829) gfighter
»

Ugani igro! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Igre
63432525 (18922) opeter
»

Diski SATA II

Oddelek: Strojna oprema
192646 (1969) schejk

Več podobnih tem