» »

FMF

FMF

piikiiica ::

A ima mogoce kdo stare kolokvije za matematiko ali pa fiziko- 1. letnik (smer prakticna matematika)? Saj, kaksne dodatne vaje so tudi dobrodosle, ce jih slucajno kdo ima :)) .

Matej_K ::

Sj to vm ponavad prnese asistent ki ga imate za vaje..on prnese kkšne stare kolokvje in si jih skopirate...
... .. .

piikiiica ::

Ja, Matej_K ponavadi prinese? Od fizike nam ni nic prinesel, od matematike pa 3 kolokvije (jaz bi jih rada pac vec). Sem pac punca, ki bi jih rada imela cim vec, da bi lahko cim vec vadila, ker se namrec na kolokvijih najvec naucis, ne. Saj, vprasat, ce ima kdo kaksne stare kolokvije ni greh, ali? :\

mladec ::

Zdravo. Imam namen se vpisat v drugem roku na matematiko pa sem nekako upal da mi boste znal pomagati. Vem, da ogromno ljudi sprašuje isto ampak jaz nekako nisem dobil pravega odgovora in tudi ne vem ali ga bom.
Se pravi. Rad bi se vpisal na matematiko ampak na UNI ne grem, ker po moji oceni ne bom naredil. Zanima pa me kaka je razlika med pedagoško matematiko in praktično matematiko recimo v težavnosti? Zraven pa še razlika med matematiko na pedagoški in na fmf?
Lp

Isotropic ::

pedagoška (če misliš pef) je uni, prakticna je vsš. imas na na pedagoski matematiko in fiziko skupaj.
rekel bi sicer, da je na pef uni kar tezji od vsš na fmf.

Smurf ::

Meni se zdi, da je matematika na pef precej na nizjem nivoju, kot na vss fmf (glede na izkusnje pri instruiranju pred leti).

mladec ::

Ali je težji FMF zaradi št. predmetov oz. je recimo Linearna algebra težja na VSŠ kot na pef? Torej imam dve različni mnenji. Recimo da sta oboje enako težka. Mislim saj to ni bistvenega pomena, rad bi vseeno poizkusil. Sprašujem pa zato, ker sem iz poklicne šole ampak imam opravljen 5. predmet. Pa me zanima kaj je bolje po vašem mnenju zame. VSŠ praktična ali Pef UNI?

Hkrati pa bi še rad vprašal v kakšnem razmerju je Strojna VSŠ ali fizika VSŠ v primerjavi prej omenjenih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mladec ()

Smurf ::

Ne zaradi predmetov, ampak zahtevnosti predmetov.

Jaz na tvojem mestu ne bi izbral pedagoske, ker imam obcutek, da se bo povprasevanje po pedagogih samo se zmanjsalo (kriza, krcenje javnega sektorja, manj stevilcne generacije), ampak odlocitev je tvoja.

mladec ::

Se mogoče ve, zakaj je FMF boljši od FAMNIT-a? Vsi pravijo samo to, da je FMF boljši a ne navedejo razloga. Kaj so profesorji? Mogoče več naučijo na FMF-ju?

McHusch ::

Predvsem več zahtevajo. Bistvena razlika.

galu ::

Da še malo ukradem temo... Ima kdo od tu kakšne izkušnje/mnenja o programu računalništvo-matematika, ki ga izvajata FRI in FMF?

Je orenk zajeban?:D
Tako to gre.

mladec ::

hvala McHusch. Kaksna pa je razlika med fmf VSŠ in famnkt UNI? Nekako zbiram podatke za boljso odlocitev.

galu slišal sem, da je to ena naj težjih smeri. Naj me kdo popravi če se motim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mladec ()

lebdim ::

@galu,
lahk ti povem za naš študij MATEMATIKA-RAČUNALNIŠTVO na pef ... če želiš vpisat mat-rač na pef, si s tem programom dobiš naziv profesor matematike in računalništva, vendar s tem nazivom lahko učiš samo na osnovnih šolah ali pa srednjih poklicnih šolah. v osnovnih šolah lahko učiš matematiko in pa 3 izbirne računalniške predmete (UBE-urejanje besedil, ROM - računalniška omrežja, MME - multimedija).

sam predmetnik obsega tako strokovne matematične in računalniške predmete kot splošno-didaktične in specialno-didaktične predmete.

Strokovni predmeti iz matematike so naslednji: analiza 1, algebra 1, analiza 2, algebra 2, elementarna matematika, diskretne strukture, računalniška matematika, teorija grafov, geometrija, topologija, teorija vozlov / diferencialne enačbe

Strokovni predmeti iz računalništva so: uvod v računalništvo, programiranje, OARS, računalniški praktikum, uporabniška programska oprema, sistemska programska oprema, večpredstavnost in hipertekst, uporaba računalnika v izobraževanju, kombinatorična optimizacija, računalniška grafika, algoritmi in podatkovne strukture, računalniške komunikacije

Specialno didaktični predmeti sta: didaktika matematike 1 in 2, didaktika računalništva

Ostali pedagoški predmeti: didaktika, teorija vzgoje, sociologija, psihologija, filozofija

___________________________________________________________________________________________________________

zdej, kar se tiče predmetnikov na ostalih smereh z računalništvom, bi rekel, da so predmeti (strokovni) precej podobni, le da se mogoče na kakšen drugačen način izvajajo, ali pa imajo kakšna druga imena ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija ali srednja računalniška

Oddelek: Šola
296328 (5314) urosz
»

FRI - UNI ali VSŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6420699 (17109) SimplyMiha
»

FMF - Pedagoška (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8814496 (9734) lebdim
»

FMF-razlika med čisto in praktično mat. (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7215969 (12937) žana
»

kam naprej za prfoksa matematke na srednji šoli

Oddelek: Šola
344794 (4207) BluPhenix

Več podobnih tem