» »

Problem s particijami

Problem s particijami

DjVirus ::

Uglavnm, mam en problem z particijam, diskom...uglavnm brat ma 2 diska, na enmu je mev windowse (str IBM jajc in so skoz crkval) pa me je prosu da mu dam na drug disk windowse, ampak tm je mev podatke in drgm jih nmi mogu dt, tko da sm naredu tm novo particijo in na njej namestu windowse, zdj je pa ratu kup dreka ker so uni podatki na C: , windowsi so na E: na drugem disku je pa particija D: in zdj winsi so neki cajta delal, ampak sm sam čaku kdaj ga bo začel jebat neki...reštartam komp pa pač išče boot.ini na C:, ne more zagnt windowsov, sm šu v recovery console in dov fixboot, pa ne pomaga...zdj bi jz rd zamenju črke particij, kako bi lahko to naredu???? se da to v recovery console al se da kako z partion magic??

[ Ko bom velik, se bom naucil kako pametno poimenovati temo... -- BigW ]
  • spremenil: BigWhale ()

ToniT ::

Slovenski jezik pozna tudi samoglasnike!
A se da to prevesti v normalno berljiv jezik?

DjVirus ::

Brat ima problem z particijami, bolj natančno z oznakami (C: , D: , E: ...) Ma 2 diska, eden je IBM, drug pa Maxtor. Do zdj je mev windowse na IBMu, ampak so crknel vsak mesc skor, ker je disk pač ibmov jajc...Na Maxtorjevem diksu pa ima vse podatke in še nekej frej placa, pa je hotu inštalerat windowse na Maxotrjev disk, no pa sem naredu še eno particijo na tem disku in nanjo inštaleru windowse, problem pa je v tem da se ta particija imenuje E: (oz, ko sva dala drug disk vn D:) . Neki cajta so delal windowsi, potem pa enkrat reštartam pa javi da ne najde Windows root mape na C:, ker pač neve da je na E:, jz bi zdj rd zamenju imena particij, tako da bi bila particija na keteri so windowsi, C: ...no mal je zakompliceran za razumet, upam da je zdj jasno

ping ::

Če se zadeva butne (magari v safe modu) - desni klik na my computer - manage - disk management - desni klik na particijo, ki jih hočeš zamenjati ime in change drive letter and paths - spremeni d v c.

karafeka ::

Mogoče s kakim fdiskom v dosu (z zagonskim cdjem ali pa disketo), al pa če maš partition magic, potem lahko uporabiš dos verzijo in probaš s tem spremenit črke.

DjVirus ::

ping, tisto sem probu že prej pa ne pusti spremenit....drgač pa sm pogruntu kje sm ga posrov ane, pr partition magic, ko sem delu particijo, sem označu kot logical drive, namesto primary drive...primary drive je pa tist, na katerm so windowsi...my bad..jah treba bo še en disk dobit, skoperat gor podatke pa use sformaterat...hvala za pomoč

ping ::

Morda gre tud brez novega diska - na tisto particijo kjer imaš winse, jih instaliraj še enkrat. Med samo instalacijo oz. tik preden te vpraša kam želiš winse namestit, lahko to particijo zbrišeš in na njenem mestu ustvariš novo (primary).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505139 (4551) Damjan Jagar
»

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
627761 (6845) buneech
»

zelo zelo velik problem

Oddelek: Operacijski sistemi
81747 (1335) schranzek
»

Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!

Oddelek: Programska oprema
311870 (1584) Al-Ni
»

Črke pogonov v Windowsih

Oddelek: Pomoč in nasveti
161307 (1142) spucek

Več podobnih tem