» »

Win XP + Astra 3400

Win XP + Astra 3400

Borci ::

A ima kdo Umax Astra 3400 skener na USB-ju inštalirano v windowsih XP. Ti windowsi namreč prepoznajo skener brez problemov, vendar namestijo nek svoj driver. Jaz pa bi rad imel VistaScan, ki je precej boljši z več nastavitvami. VistaScan inštaliram, vendar potem ko ga zaženem javi napako, da ni skenerja. Pa spodaj v Trayu je ikona prečrtana.
Hvala za vsako pomoč.

TinkaPinka ::

Jaz imam sicer drug skener (Umax AstraNET iA101), ki pa ga Windows XP prepoznava kot Astra 3400 skener. Ker še gonilnikov za moj skener ni, sem poskusila inštalirat za 3400, da bi dosegla to, kar želiš tudi ti; se pravi da bi imela tudi vso programsko opremo, ki spada zraven. Na žalost tudi meni ni uspelo. Zgleda da ti gonilniki delajo samo za windows 2000; za win XP pa ne... ;(
Zgleda bo treba počakat na nove gonilnike...
I am easy to please as long as I get my way.

Borci ::

Ja, saj že sama inštalacija teh gonilnikov zgleda precej primitivno, kot da bi inštaliral za DOS.
Uporabniški vmesnik je pa zelo dober z veliko nastavitvami.

TinkaPinka ::

Sama instalacija res sux... Ko sem na WinME inštalirala (imam dual-boot), sem mislila, da imam napačen CD oziroma za napačen OS...
In zelo pogrešam uporabniški vmesnik.

Mimogrede, meni dopušča ta gonilnik (ki ni direktno za moj skener) med drugimi resolucijami 300 in 600 dpi, ne pa vmesne (pogrešam 400). Je to enako pri tebi?
I am easy to please as long as I get my way.

BigHugo ::

Sam imam Umaxa 2200 na USB-ju, pa dela pod XP brez problema. Se razume VistaScan in MagicScan. Za samo instalacijo pa sem porabil EN teden. Ja, res je, EN teden. Tako je pač pri taki konfuzni firmi kot je Umax. Na enem zelo znanem forumu je en tip povedal kje je fora pri Umaxovih čitalcih. V službi imamo Umaxa 1220 na ISA SCSI kartici pa stvar prav tako dela brez problema. Kot sem kasneje zvedel, v XP-jih delajo vsi Umaxovi scanerji, tudi tisti na paralelnem portu.
Za uspešno namestitev je predpogoj, da se odstrani Microsoftov driver za scaner. Potem stvar dela kot urca. No, zmes je še nekaj banalnih fint.

LP BigHugo

P.S.: Če še ima kdo probleme z Umaxi v Xp, naj mi javi. Z veseljem mu povem vse finte v Windows XP.
LP BigHugo

Borci ::

TinkaPinka: Jaz sem v prejšnjih verzijah windowsow lahko nastavljal poljubne ločljivosti, ne samo te standardne 300, 400,600dpi.
BigHugo, očitno poznaš rešitev, zato te lepo prosim, če poveš kako in kaj.

Borci ::

BigHugo še enkrat te prosim za podrobnejši opis.

Pisal sem e-mail na Umax.de in so mi odgovorili, da bo driver za Windowse XP izšel v novembru.

BigHugo ::

Trenutno nimam časa. Podrobnejši opis bom podal danes zvečer po 20.00 uri.

LP BigHugo
LP BigHugo

bm0267 ::

Big Hugo, prosim bi te če napišeš kako si spravil v pogon to sranje Astro ker bom vska cajt popizdil. Mantram se že štiri dni in nihče nikjer ne v kaj za naredit. V se sem že poiskušal, downloadoal naknovejši vista scan, instaliral pri odklopljenem scanerju in še in še, pa še vedno nič. Kako ga priklopim mi Xp ji napišejo da napravo so napravo izklopili. Z driverji od Xp pa mi scaner niti ne mrdne, zato te lepo prisim za pomoč.

bostjan_majc@hotmail.com

Hvala

BigHugo ::

Se opravičujem za zelo veliko zamudo, vendar enostavno ni šlo prej.

Instalacija Umax scanerja v Windows XP!

Gremo po vrsti. Najprej postopek za instalacijo Umaxa USB pod Windowsi XP.
1. Pomembno je, da je pred instalacijo scaner izklopljen (izklopi ga iz USB-ja). Najprej instaliraj MagicScan (priporočljivo verzijo 4.3) in po namestitvi restartaj računalnik.
2. Instaliraj VistaScan za USB (jaz sem verzijo 3.55u in zatem še updater 3.55u). Zatem izklopi računalnik.
3. Priklopi USB Scaner in vklopi računalnik. Ko se bo računalnik zagnal, ti MagicScan in VistaScan še vedno ne bosta delala. Zakaj? Zato ker je še vedno izbran driver od Microsofta. Jajca je v tem, da moraš Microsoftov driver zamenjat z Umaxovim. To narediš tako, greš v Device Manager in izbereš driver od Umaxa, ki ti ga je naložla VistaScan. Ko izbereš Umaxov driver, VistaScan in MagicScan delata kot urica. Če še vedno stvar ne dela, samo še enkrat reinštaliraj Vistascan.

Meni je stvar začela delat od prve.

Za vse tiste, ki hočete postopek instalacije za SCSI Scaner Umax, je postopek identičen, razen da moraš najprej instalirat SCSI kartico (če imaš ISA kartico, dobiš na enem naslovu driver za SCSI ISA kartico - točnega naslova žal zdaj ne vem točno). Zetem je postopek enak kot pri USB.

Podoben je baje postopek za paralelni scaner (žal ga nimam in ga ne morem nikjer preiskusiti).

Doma imam Windows XP in Umax 2200 USB, v službi pa Windows XP in Umax 1220 SCSI ISA, pa na obeh mašinah dela VistaScan in MagicScan.

Lep pozdrav,
BigHugo

P.S. Če še imate probleme, mi jih javite ali pa sporočite, če zadeva dela.

LP BigHugo

andrej ::

sicer nima Umaxa, ampak eno USB Agfo, kjer je procedura enaka: torej izklopi skener, instaliraj driverje, reset, vklopi skener in dela...

BigHugo ::

Andrej, katero Agfo imaš in kako si kaj zadovoljen z njo. A je software, ki ga dobiš zraven dober ali ne.
V glavnem povej tvoje dobre in slabe izkušnje.
Hvala.

LP BigHugo
LP BigHugo

Han ::

A ni neka fora v XP s tole Umaxovo ISA SCSI kartico, da se XP kao sesuje, ko sforsiraš driver zanjo? Sistem obudiš z reinštalacijo in driver šele takrat "zagrabi", ker ga je pred sesutjem XP uvrstil v svojo bazo...

andrej ::

jaz mam se en star model 1212U in dela cisto OK. Jaz tak skenerja ne rabim dosti, samo tolko da kaj poskeniram. dela pa softver ok tisti SnapScan. Samo udi na agfa web pa potegni novo verzijo. stara ni hotela delat v xpjih...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Umax Astra 1220S, kup vprašanj

Oddelek: Strojna oprema
71615 (1528) lopov
»

skener

Oddelek: Strojna oprema
81167 (1090) BoBi
»

skener umax astra 610S

Oddelek: Strojna oprema
5997 (957) jurre
»

UMAX ASTRA @ winXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
111008 (897) rc-car
»

Kateri scanner?

Oddelek: Kaj kupiti
101850 (1744) TESKAn

Več podobnih tem