» »

Umax Astra 1220S, kup vprašanj

Umax Astra 1220S, kup vprašanj

Azrael ::

Imam možnost za res male pare dobiti skener Umak Astra 1220S, samo brez njegove ISA SCSI kartice.

V tej temi je omenjeno, da se lahko uporabijo normalne SCSI kartice, samo pravi kabel je treba nabaviti. Sedaj me zanima ali je potrebno dobiti tudi terminator za zaključek te povezave ( Umax pravi da) ali zadeva slučajno špila tudi brez njega?

Če je terminator potreben, ali ima kdo njegovo shemo za DB25 konektor, ker so v njem baje samo upori in ga potemtakem lahko naredim v home made varianti.

Za odgovore že v naprej hvala.
Nekoč je bil Slo-tech.

Han ::

Milsim, da imam en takšen terminator viška. Če ga boš rabil, se oglasi. Načeloma pa skener deluje tudi brez njega...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Azrael ::

Han, hvala za odgovor in ponudbo (in se istočasno opravičujem za moj pozen odgovor).

To, da scaner dela brez terminatorja je dobra novica. Če pa se bo stvar zasukala tako, da bom terminator vseeno rabil, se tipkava na zasebna sporočila.

Drugače sem malo brskal po netu in če združim informacije iz tega pdf-ja in tega opisa SCSI pinouta je pasivni terminator izvedljiv v domači izvedbi.

Stvar s scanerjem je trenutno taka: Kabel (2m) je naročen v Techtrade in pride po pošti predvidoma v ponedeljek ali torek. Takrat bom šele videl ali scaner res dela ali ne.

Trenutno vem samo tole, ko se scanerju priklopi napajanje se prižge luč za osvetlitev in bralna enota se premakne za 2 do 3cm in potem vrne v začetno pozicijo - baje je bilo vedno tako.

Če tole bere kakšen lastnik Umay Astre 1220S (ali kakšnega podobnega SCSI scanerja), ali lahko še kaj pove ali pripomni?

Hvala in LP
Nekoč je bil Slo-tech.

Han ::

Glede el. shem nisem ravno doma, tako da ne morem nič reči.

Ko skener vključiš, se obnaša tako kot si napisal - malo zabrunda in malo premakne glavo naprej in nazaj. Tudi ko boš menjaval ločljivosti, bo pred skeniranjem malo pobrundal. :8)

Katero imaš pa SCSI kartico?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Azrael ::

SCSI kartica je Adaptec AHA 2940 PCI.

Kabel je prišel že danes (1720 SIT kabel in 1036 SIT poštnine:\ ) in stvar dela. Scaner je zelo hiter, slike pa zelo kvalitetne, še malo boljše kot na mojem Umax 610P (600 vs 300 DPI optika).

Ne razumem samo tega odkod nekaterim težave s tem scanerjem v WinXP in driverji, ki jih je treba kupiti ?!? Meni je scaner Windows XP lepo prepoznal sam in že se ga je lahko uporabljalo s priloženim MS programom za zajem slik.

Originalni driver (več možnih nastavitev) tudi ni bil noben problem sneti (jasno for free) z uradne Umax strani. Edino bil je malenkosten problem pri inštalaciji, ker inštalacijske datoteke ne smejo biti pregloboko v direktorijskem drevesu. V glavnem brez težav, praktično samo priklopiš in že dela.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Han ::

No ja, glede hitrosti se ne bi ravno hvalil. :P

V Windows 2000 sem prisiljen uporabljati Umaxov VistaScan, ki bi lahko bil boljši. Predvsem me moti, da po večkratnem skeniranju barvnih slik pri malo večji ločljivosti sistemu zmanjka spomina. :|

Azrael ::

Moj Umax 610P je na LPT portu... Pri skeniranju true color se lepo vidi vsa počasnost LPT porta, za OCR pa ni težav.

Prvi vtisi o novi pridobitvi so taki: SCSI scaner je občutno hitrejši pri velikh slikah v polni optični ločljivosti senzorja v navezi s 24 bitnimi barvami (veliko podatkov), pri ČB slikah pa res ni posebne razlike napram LPT, pač mehanika je sumljivo podobna.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

lopov ::

SCSI verzija lepo deluje tudi z MagicScan, kateri je pravzaprav namenjen modelom PowerLook :)
Jaz imam z neta sneto verzijo 4.5

http://www.umax.co.uk/support/drivers/f105B.htm
Windows users please read this Magicscan 4.6 & 4.7 update. 7 August 2002.
Current high-end SCSI models: PowerLook II, PowerLook III, PowerLook 3000, Mirage II, Mirage IIse, and the new PowerLook 1100 (Firewire) and PowerLook 2100XL.
Unofficially some earlier MagicScan versions also provides limited support for low-end SCSI models, eg Astra 2400S, 1220S, 1200S, 610S, Vista series.


Problem nastane pri Win2k3, kjer se skenerja na zazna avtomaticno, navadni XP ga prepoznajo.

Hitrost ... Jao ... To so stara in pocasna jajca, ce si ga dobil zastonj OK, drugace pa stran vrzen denar. Epson ali Canon na USB za 20 jurjev skenira hitreje in boljse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UMAX Astra 2400s

Oddelek: Programska oprema
101057 (932) Azrael
»

skener umax astra 610S

Oddelek: Strojna oprema
5997 (957) jurre
»

Kakšen scanner kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
7934 (892) kuglvinkl
»

Umax 1220s prikljucitev na PCI SCSI card

Oddelek: Pomoč in nasveti
61102 (1047) Realman
»

Win XP + Astra 3400

Oddelek: Pomoč in nasveti
132147 (1956) andrej

Več podobnih tem