Forum » Omrežja in internet » omrežje med dve,ma računalnikoma, eden viden drugi ne...
omrežje med dve,ma računalnikoma, eden viden drugi ne...
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
klanjsekII ::
torej, imam vzpostavljeno brezžično povezavo, preko katere lahko dostopam do drugega računalnika (laptop), vidim ga v delovni skupini, prenašm z njega fajle, itd.... v drugo smer pa to ne deluje (na laptopu ne vidim desktopa, ne morem z njega prenašat fajlov, itd), čeprav ju lahko med seboj uspešno pingam. Na obeh so win xp.
Hvala za pomoč.
Hvala za pomoč.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
klanjsekII ::
update: sedaj mi je uspelo deliti internetno povezavo, tako da lahko dostopam z laptopa tudi do interneta (preko desktopa, ki je preko LAN povezan na internet).
Deluje torej vse razen tega, da bi na notesniku lahko videl desktop (v omrežni soseščini -laptop- vidim samo svoje mape).
Oba računalnika sta v isti delovni skupini, se pingata, vsi ip in gateway so nastavljeni tako kot sem prebral na tem forumu.
Torej ali morda kdo ve zakaj nimam dostopa iz laptopa na desktop računalnik?
Hvala.
Deluje torej vse razen tega, da bi na notesniku lahko videl desktop (v omrežni soseščini -laptop- vidim samo svoje mape).
Oba računalnika sta v isti delovni skupini, se pingata, vsi ip in gateway so nastavljeni tako kot sem prebral na tem forumu.
Torej ali morda kdo ve zakaj nimam dostopa iz laptopa na desktop računalnik?
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 578722 (567) | gorilla |
» | Povezava dveh računalnikovOddelek: Omrežja in internet | 3563 (3211) | glinik |
» | Wireless domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2747 (2421) | moho1 |
» | Računalnika se ne vidita na mrežiOddelek: Omrežja in internet | 1951 (1690) | vladika |
» | Mojstri še enkrat Crossover povezava - POMOČOddelek: Omrežja in internet | 2002 (1560) | MrStein |