» »

Samostojen LCD vs. LCD na prenosniku

Samostojen LCD vs. LCD na prenosniku

jure15 ::

Ima kdo kakšne koristne informacije glede uporabe samostojnega LCD zaslona oz. zaslona na prenosniku, katero je bolj zdravo za oči? Je pametneje priklopiti prenosnik na external LCD monitor?

LP, Jure

chort ::

Naceloma so eksterni LCD-ji bolj svetli, bolj kontrastni in bolj udobni za delo, ker jim lahko poljubno nastavis visino. Se udobneje je, ce hkrati uporabljas oba LCDja in si s tem povecas delovno povrsino oz. namizje za 1x :) kar se pa tice skodljivosti je vse priblizno isto (precej manj kot klasicni CRT monitorji) :)

klemen22 ::

Jaz mam prenosnik priklopljen na običen LCD monitor če delam kakšnmo dolgotrajno reč -> pač bolj udobno delo.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Izib ::

No ja je tud odvisno od tega kakšnega cenovnega razreda je prenosnik in externi LCD, pa kateri ekran je večji,... Jaz osebno uporabljam prenosnike že cca 9 let, tako da sem dal skoz že vse živo in moram povedat da sem nasplošno zelo zadovoljen z ekrani, ki jih uporablja IBM.

seveda je pa delo z externim bolj udobno

jackorsen88 ::

jaz mam pa en problem
kupo sn novi monitor SAMSUNG SYNCMASTER 959NF ga prinesem domov priklopim, pa je vse kool samo dve črti sta se pojavle na ekranu.dve taki blagi črti, ena spodaj ena zgoraj čez celo širino ekrana in me zanima kaj bi to lahko blo?

klemen22 ::

No ja je tud odvisno od tega kakšnega cenovnega razreda je prenosnik in externi LCD, pa kateri ekran je večji,... Jaz osebno uporabljam prenosnike že cca 9 let, tako da sem dal skoz že vse živo in moram povedat da sem nasplošno zelo zadovoljen z ekrani, ki jih uporablja IBM.

Mam IBMov T43 s FlexView ekranom 1400*1050, skratka odličen ekran -> vsaj primerljiv s Sonyi. Vendar mi je na domačem Samsungu 193p pač veliko večji užitek delati že zaradi same velikosti ekrana. Je pa kul to da mam ponavad prklopljena oba ekrana in si pač povečam delovno površino.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Alexius Heristalski ::

To je povsem običajno, saj je v 959NF vgrajena trinitronska katodna cev. Kar navadi se.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri procesor (in prenosnik) za tajnico ?

Oddelek: Strojna oprema
221567 (1105) Cokolesnik
»

Nova anketa: število monitorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
10311789 (8657) Matevžk
»

Kater CRT monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
676228 (5136) Tilen
»

LCD dražu oči?

Oddelek: Pomoč in nasveti
342237 (1433) Azrael
»

Katerega od naštetih monitorjev naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
262102 (1659) gappee

Več podobnih tem