» »

Ob uporabi diska, procesor začen delati 100%; računalnik šteka

Ob uporabi diska, procesor začen delati 100%; računalnik šteka

LukaVi ::

V računalniku imam 2GHz procesor ter(C ) 60 + (D)120 GB diska... na C disku imam winse ter ostale programe. Na D disku pa imam datoteke. Kadar hočem kaj kopirati iz enega na drug disk ali pa nekaj odpakiram na D disku, mi vedno začne računalnik strašansko štekati (proc. : 100%, slika šteka, da o glasbi sploh ne govorim). Kadar pa poslušam glasbo oz. gledam film, pa mi procesor dela na 5-30 % in pri glasbi na vsake toliko časa štekne glas pri filmu pa tudi na določen interval zašteka tudi slika.
Disk sem že formatiral, ga še prej defragmentiral, pregledal z windowsovim pregledovalnikom za napake... še vedno isto.
Medtem, ko downloadam nekaj s hitrostjo 40 kb/s in zraven poslušam galsbo, mi procesor deluje takole: graf
ob vskem dvigu v greafu mi računalnik štekne
KAJ mi je storiti?
lep pozdrav
  • spremenil: LukaVi ()

nejc_ ::

vklopi DMA način za disk (in po možnosti za cdrom) - device manager-ide & atapi controllers - primary in secondary - properties - advanced - dma when availabe..

ce je slucajno ze izbran na dma if available, potem preveri, kaj pravi, kakšen prenos je sedaj vklopljen

LukaVi ::

Uspel mi je! Hvala za pomoč! (v biosu sem mogu naštimat na auto; prej je blo na none ):)
lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LukaVi ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje procesorja??

Oddelek: Pomoč in nasveti
161475 (1226) Pyr0Beast
»

Prenosnik brejka?