Forum » Strojna oprema » Ob uporabi diska, procesor začen delati 100%; računalnik šteka
Ob uporabi diska, procesor začen delati 100%; računalnik šteka
LukaVi ::
V računalniku imam 2GHz procesor ter(C ) 60 + (D)120 GB diska... na C disku imam winse ter ostale programe. Na D disku pa imam datoteke. Kadar hočem kaj kopirati iz enega na drug disk ali pa nekaj odpakiram na D disku, mi vedno začne računalnik strašansko štekati (proc. : 100%, slika šteka, da o glasbi sploh ne govorim). Kadar pa poslušam glasbo oz. gledam film, pa mi procesor dela na 5-30 % in pri glasbi na vsake toliko časa štekne glas pri filmu pa tudi na določen interval zašteka tudi slika.
Disk sem že formatiral, ga še prej defragmentiral, pregledal z windowsovim pregledovalnikom za napake... še vedno isto.
Medtem, ko downloadam nekaj s hitrostjo 40 kb/s in zraven poslušam galsbo, mi procesor deluje takole: graf
ob vskem dvigu v greafu mi računalnik štekne
KAJ mi je storiti?
Disk sem že formatiral, ga še prej defragmentiral, pregledal z windowsovim pregledovalnikom za napake... še vedno isto.
Medtem, ko downloadam nekaj s hitrostjo 40 kb/s in zraven poslušam galsbo, mi procesor deluje takole: graf
ob vskem dvigu v greafu mi računalnik štekne
KAJ mi je storiti?
lep pozdrav
- spremenil: LukaVi ()
nejc_ ::
vklopi DMA način za disk (in po možnosti za cdrom) - device manager-ide & atapi controllers - primary in secondary - properties - advanced - dma when availabe..
ce je slucajno ze izbran na dma if available, potem preveri, kaj pravi, kakšen prenos je sedaj vklopljen
ce je slucajno ze izbran na dma if available, potem preveri, kaj pravi, kakšen prenos je sedaj vklopljen
LukaVi ::
Uspel mi je! Hvala za pomoč! (v biosu sem mogu naštimat na auto; prej je blo na none ):)
lep pozdrav
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LukaVi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje procesorja??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1475 (1226) | Pyr0Beast |
» | Prenosnik brejka?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1456 (1238) | darkolord |
» | Zakaj šteka?!Oddelek: Operacijski sistemi | 1592 (1429) | dejanslo |
» | Problem IgreOddelek: Pomoč in nasveti | 1011 (790) | OrkAA |
» | Muska "zašteka" ob zagonu programaOddelek: Pomoč in nasveti | 771 (714) | akulp |