» »

Zakaj šteka?!

Zakaj šteka?!

AvtoFun ::

Pozdravljeni!

Imam sledeč problem... Ko zaženem internet na računalniku in mi druga ne laufa kot pa MSN mi računalnik nekako pomalo začne štekat! Predvsem se to opazi v winampu! Poslušam glasbo in mi zraven trza! To seveda za winampa ni normalno glede nato da mi v XPjih laufa samo to (winamp). Imam pa P4 3.0 + 1GB DD2, tako da moč nebi smela biti vzrok.. Sem imel slabši sistem + torrent programe zagnane pa je vse normalno teklo. Moram pa poudarit da mi ne obremenjuje procesorja ampak vseeno trza glasba! A mogoče ve kdo kje tiči vzrok?

HVALA!

LP
Matej
Matej

Bakunin ::

Uporabi Process explorer in poglej KAJ ti kuri procesor...

jurre ::

nekaj podobnega tud mene zanima. Pri meni se pa opaz da porabi veliko procesa v task manager (npr. winamp mi skace od ene 5 do 30 ali pa se vec), potem msn tud vcasih zacne kar kurit. Muska mi ne steka, samo na msnju se pozna ce nekomu pises sporocilo, pa ti tacas en odpise in ko spodaj utripa steka ko tipkas...al pa ce hocem film gledat u media player mi bo zacel stekat ce bo en neki napisal na msn (potem ponavadi dam playerju prioriteto na high da lahko v miru gledam). Pa sem ze mislil ok, bo pac treba formatirat, formatiram 2,3 dni dela dobr potem pa spet po starem...Kaj bi to blo? Za foro sem nalozil win 2003 ki pa delajo ok...:\ samo tam neki driverje za grafo matra, pa dvoklik za misko ne dela itd...Je ze kdo imel podoben problem??! Ker mi se noben ni nc pametnega svetoval...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

AvtoFun ::

Ja nekaj takega se pr men dogaja pa lahko na novo snemam kolko hočem....

LP
Matej

AvtoFun ::

Sem naložil ta program in imam skos 95-99% procesorja neobremenjenga.... Tako da nevem ne kaj ga muči... A kakorhitro disconnectam ADSL gre normalno spet ok! Nič ne trza, ko pa zopet connectam pa zopet trza Winamp....

LP
Matej

jurre ::

pol je pr teb mal drugac...jaz pa vidm da skace poraba proca. Namest da bi blo winamp pa msn pa to na 0 (kakor je blo vcasih) kar skace k ena opica:D a ti mas ta odkar mas ta racunalnik? Ali si kj nadgradil al se je kar pojavl? Ker jaz ze lep cas nisem nc nadgrajeval pa nic...pa kar 1x, kaj vem kdaj. Potem pa se nekaj casa nisem formatiral ker se mi ni dal pol je blo pa spet isto cez par dni. Sam mi gre skoz bl na zivce...tud enga filmcka ne mores odpret..vcas odprem word kr stekne, napise se ne odziva potem ga pa odpre..pol zacne se ksna opera skakat pa rabit procesa;(( pojma kaj bi blo..al se ksn program tepe (sem probal ze nekaj casa nazaj winamp par verzij pa povsod isto...od 2.9 naprej)

Scorpia ::

Mogoče je lahko to, da ti disk ni na ultra DMA ampak da je v PIO mode, ni pa nujno da je to. Večinoma se to pojavi če imaš dva diska v računalniku. Splača pa se pogledat.
////

dejanslo ::

pozdravljeni!

tudi meni se je pojavil sledeč problem. Sicer VSE dela normalno, tudi igranje požrešnih igrc ne dela problemov, predvjanje avdio in video vsebin pa povzroča to štekanje. pri filmih (divx) je to opazno, če gledaš res zelo zelo pozorno, pri mp3jih pa je stvar zelo moteča. problem se je pojavil kar tako, sam od sebe, rešitve pa nisem našel. poskusil sem že vse tu našteto, prav tako pa z reinštalacijo gonilnikov, winampa in LAME codeca.
konfiguracija mojega računala: MSI K8N NEO4 (z onboard 7.1 sound kartico), AMD 64 3000+, 1gb DDR2, WD 200Gb SATA2, Seagate 160Gb ATA; DVD-/+RW Pionner; GF6600GT 256Mb; Genuis 5.1 Live Maker; windows xp pro + SP2

pregledal sem nastavitve diskov -> vse štima, za predvajanje sem uporabil tudi windows media player in kren freeware program in pri obeh se je pojavilo to štekanje. za mp3je sem zmeraj uporabljal onboard kartico, sedaj sem probal tudi z drugo, ampak tudi pri tej se je pojavla to štekanje! neznosno!! ah ja, še to, poskusil sem tudi s predvajanjem iz CDja in seveda, kot stalno je tudi v tem primeru štekalo, seveda pa sem poskusil predvajati tako iz WDja kot iz Seagate diska.

torej: problem ni v predvajalnikih, gonilnikih, diskih, zvočnih karticah, pri izklopu mrežnega kabla se štekanje ne zmanjša, poraba CPUja je zmeraj 0-1%, morda je kaj narobe z RAMi? edino tega še nisem preveril, vendar to možnost nekako že vnaprej izključujem, ker ostale stvari delajo normalno (tudi z zvokom v igrah ni nič narobe). ostane le še ponovna namestitev sistema, ki pa je res, res zaaaaaaaaadnja opcija.

kaj sem/smo spregledali?!
There`s More Than One Way To Do It


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zatikanje računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
585262 (4088) BorutK-73
»

CPU usage zelo visok

Oddelek: Pomoč in nasveti
382831 (2221) Mihec1990
»

Prekinjanje zvoka in vseh zvočnih efektov...

Oddelek: Pomoč in nasveti
6916 (916) solatko
»

Program za predvajanje glasbe!

Oddelek: Programska oprema
145846 (5682) jan01
»

Procesi mi obremenijo cpu na 100 % kaj je narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
232634 (2299) nokia6310

Več podobnih tem