Forum » Operacijski sistemi » Linux na microsoft virtual pc 2004 - problem
Linux na microsoft virtual pc 2004 - problem
Maryyo ::
imam tezavo in sicer z x-si. Namestil sem pingota na microsoft virtual pc 2004 in zagon pa vse kr dela, problem je z graficnim vmesnikom,
slika je cist popacena in neka zelo podolgovata..... bolj kot to me zanima, kako lahko na novo nastavim x-se, glede na to, da se vedno avtomatsko zazenejo in ne morem vpisovati command v tistem dos- okolju, al kak se rece temu v linuxih
tnx ze vnaprej,
lp,
mario
slika je cist popacena in neka zelo podolgovata..... bolj kot to me zanima, kako lahko na novo nastavim x-se, glede na to, da se vedno avtomatsko zazenejo in ne morem vpisovati command v tistem dos- okolju, al kak se rece temu v linuxih
tnx ze vnaprej,
lp,
mario
64202 ::
farbe moras iz 24 bitov spustit na 16 bitov, tole je sicer za ubuntu, moralo bi pa bit vec ali manj podobno:
Phil Scott's WebLog - Installing Ubuntu on Virtual PC 2004
Phil Scott's WebLog - Installing Ubuntu on Virtual PC 2004
I am NaN, I am a free man!
Maryyo ::
ja no,.., malo sem se mucil ja, samo sem raje na novo posnel zadevo in
sem posne brez X-ov, sedaj pa me zanima,
kaksen mora biti ukaz v tistem dos-u v linuxih, da namestim XFree86 ???
probaval sem prit v /usr/ pa tam je neki X11R6 file, pa ne morem not .. oz se ne da zagnat..
na zalost niam dosti pojma o linuxih, zato prosim se za pomoc, kako namestit x-se in jih natavit :S
na googlu sem nasel
http://info.ccone.at/INFO/FreeBSD/x-ins...
vendar ne dale, pise da ni direktorija, mogoce morem cd mountat, samo kak??
prosim se enkrat za kaki dober nasvet :)
hvala,
lp
mario
sem posne brez X-ov, sedaj pa me zanima,
kaksen mora biti ukaz v tistem dos-u v linuxih, da namestim XFree86 ???
probaval sem prit v /usr/ pa tam je neki X11R6 file, pa ne morem not .. oz se ne da zagnat..
na zalost niam dosti pojma o linuxih, zato prosim se za pomoc, kako namestit x-se in jih natavit :S
na googlu sem nasel
http://info.ccone.at/INFO/FreeBSD/x-ins...
vendar ne dale, pise da ni direktorija, mogoce morem cd mountat, samo kak??
prosim se enkrat za kaki dober nasvet :)
hvala,
lp
mario
M.B. ::
Če želiš Xe ugasnit naredi CTRL+ALt+Del. Tisto DOS okolje je konzola, da namestiš X je ukaz. su ENTER tvoje root geslo apt-cache search xorg ali pa x11 ali pa xfree potem pa apt-get install tisto kar najde.
Za kar bolj točnega bi ti pa moral Pingo uporabnik povedat. Za ukaze v konzoli pa si lahko prebereš tole Praktični bash
Za kar bolj točnega bi ti pa moral Pingo uporabnik povedat. Za ukaze v konzoli pa si lahko prebereš tole Praktični bash
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M.B. ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119737 (35411) | RedDrake |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97705 (25362) | Skrat |
» | Ubuntu - par vprašanjOddelek: Operacijski sistemi | 2455 (1873) | 64202 |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5728 (4954) | marsovec gugu |
» | Moj Kyro, Linux in Frame bufferOddelek: Operacijski sistemi | 1364 (1201) | trot |