» »

nforce 2 mreža

nforce 2 mreža

Jernej L ::

imam nforce 2 mrežno kartico vgrajeno na osnovno ploščo, z crossover kablom še nekako deluje, na adsl modem pa se nikakor noče povezati, naj še povem da se isti računalnik lahko poveže na modem z navadno 10 let staro mrežno kartico.. ali še kdo drug pozna ta problem ali rešitev?

Pyr0Beast ::

Probi dat najnovejše driverje za mrežo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Jernej L ::

sem dal nove gonilnike, pa ne deluje, pravi da se konekta na wan miniport pa nikamor ne pride :(

Pyr0Beast ::

Kaj pa z navadnim kablom. Pa si še enkrat naredu povezavo ko si zamenjal driverje. Pa stare dr. moraš zbrisat pa nove gor fliknt. Pa v device menegerju maš kakšne klicaje?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

bobyx ::

Enake problem imam jaz z nforce2 mrežno (gigabyte k8-ns). V neštetih poskusih mi je uspelo enkrat samkrat se povezati na adsl, pa še takrat je delovalo počasneje kot na modemu. Klical sem celo na SiOL, kjer mi niso znali pomagati. Tako da ves čas mrežo laufam preko pci mrežne kartice...

Dart ::

Tudi jaz imam težave z mrežno nforce2 na matični plošči ASUS A7N8X-X. Ampak mal drgačne ADSL mi je prek te mrežne čisto vredu deloval kake 3 mesce pol pa kr naenkrat nč več. Probav sm z novejšimi gonilniki in mi ni nič pomagalo. Drgač mi pa piše da TA NAPRAVA DELUJE PRAVILNO nisem pa še probal kako bi delovalo če bi probav narediti LAN. Ker mi je škoda živcev sm raj kupil kr mrežno. Če kdo ve kako jo vsposobit bi mi pa vsekakor prav pišlo. Hvala

bobyx ::

Drugače sem pozabil povedati: LAN je deloval bolje kot na pci kartici (prijava v omrežje je bila hitrejša). Poskusil sem pa usposobiti adsl večkrat, tudi po sveži inštalaciji windowsev vendar ni nikoli delovalo. V kratkem si mislim omisliti router, tako da bom lahko pci mrežno končno dal v pokoj.

Jackal ::

Čisto enake probleme sem imel na Epox 8RDA+ (ADSL je delal par mesecev, potem pa kar naenkrat ne več) in z enakim problemom sem si razbijal glavo precej časa na DFI Infinity NF2 Ultra (obe plošči sta na nForce2 čipovju in imata integrirano mrežnno kartico)

8RDA+ mi je crknila predenj sem lahko ugotovil rešitev, na DFI plati sem pa enkrat flashal BIOS (Hellfire rev2 - ker imam BH-5 ram), pa je spet delalo kak mesec, potem pa spet ne.

"Finta", ki pomaga pri meni -> v BIOS morem dati MAC ADDRESS na ENABLE in vpisat en naslov (nekaj časa sem se trudil z vpisovanjem mac adresse, ki se nahaja na nalepki na AGP slotu,, samo sem ugotovil, da dela tudi s samimi ničlami.) Po tem postopku mi dela adsl (raspppoe mi najde BSN in se normalno poveže). Zdaj pa ne vem, ali je to kak bug ali kaj - u glavnem naslednjič ko grem v bios, je mac address nastavljen nazaj na disable in če ga ne spremenim nazaj na enable, potem mi ne dela mrežna - se pravi - vedno ko grem kaj v bios morem dat mac addres enable in vpisat ničle - sicer ne dela mrežna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951158 (22908) simone
»

xbox 360 & windows media player

Oddelek: Konzole
233482 (2629) astras
»

Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
947022 (5405) Azrael
»

nForce 2 in LAN

Oddelek: Pomoč in nasveti
111053 (846) WhiteWolf
»

problem z disketnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
7890 (820) pebra

Več podobnih tem