» »

Nakup projetorja; dilema: je sploh za vsakdanjo uporabo?

Nakup projetorja; dilema: je sploh za vsakdanjo uporabo?

tina-n-robi ::

Pozdravljeni!

Preurejam dnevno sobo, ker rabim še eno omaro, in ugotavljam, da nimam več kam postavit televizor. Precej čudno, vem, ampak je precej majhna dnevna soba :) zato razmišljam, da bi si omislil projektor v kombinaciji s stropnim roll-up platnom.

ampak tu je moja dilema: je projektor sploh uporaben za vsakodnevno rabo? vem, da je žarnica bolj kratke dobe in precej draga (na to dejstvo poskušam pozabiti), bolj me skrbi, da je z njim preveč komplikacij, če si želiš preprosto na hiter ogledat dnevnik ali kaj podobnega.

ima kdo kakšne izkušnje z njim glede vsakodnevne rabe? vzel bi pa kakšnega DLP-ja z 800x600 resolucijo in poceni žarnicami :) uporabljam pa siolTV, ki ima na settopboxu pravšnje priključke za projektor, tako da glede tega ni problema.

ker alternativa je samo čakanje, da cena plazmam pade na ekvivalent projektorjem (ca. 800 evrov), kar pa še ne bo tako kmalu. LCD pa je še predrag, ne pride v poštev (hočem diagonalo vsaj 82 cm)

lp

flipflop ::

Mene tudi zanima kako je s projektorji, sicer me bolj zanima glede filmov in ne toliko za TV.

mitjaje ::

Projektor JE za vsakodnevno rabo, pri čemer pa tako kot si že sam omenil komplikacije...

1) Najboljše imeti digitalni prenos...
2) Če nimaš digitalnega prenosa in sedtbox-a, potem je vseskupaj za v poj vrit - same komplikacije....
3) Življenjska doba žarnice (tu ti svetujem, da pogledaš teste, s katerimi boš imel najmanjše stroške z žarnico itd... )
4) Problemi s prostorom - definitivno rabiš en prostor ki je v popolni temi... A je potem to priporočljivo za gledanje televizije... (da ne veš ali je noč ali dan...) ?!?!

ps. Revija monitor je pred kratkim imela teste inizračune stroškov glede na uro gledanja ... Obstajajo več vrst projektorjev, ravno tudi v ta namen, da ga uporabiš za nadomestek TV-ja

@flipflop;
Za gledanje filmov je to idealna rešitev... pri čemer pa moraš imeti pravo platno (stane cc. 100€ naprej ), potem pa si moreš še omisliti kakšen dober soundround... itd.. in prideš kar hitro na 400k SIT, pa si preračunaj koliko stopnic za kino bi to mel ... Torej lahko bi šel najmanj 400x v kino za ta denar!!! Pa če še prištejemo tvojo boljšo polovico je to še vedno 200x ---> me splaća se kupovat samo za gledanje filmov!!!
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mitjaje ()

na temo sem pa čisto pozabil :'(

Bi bile dovolj gostejše zavese ali je prostor treba povsem zatemniti? projektor ima okoli 1500 ansi lumnov, ampak bi ga gonil v eco načinu, ki varčuje z žarnico

lp

flipflop ::

400k za vse skupaj se mi niti ne zdi tako veliko za domači kino. Je pa res da lahko veliko časa hodiš v kino za tak denar, ampak če pomisliš da te doma nihče ne bo brcal v hrbet, da ne bo 5 ljudi z bedastimi komentarji v kinu, da bojo mobiteli celo tiho čez cel film, sosed ne bo imel mini večerje s kokicami in cocacolo,... Je pa tudi nekaj vredno. Kako dolgo pa potem držijo te žarnice?

P.S Sorry rebelyell za moje vmešavanje...:8)

MadMax ::

Kolk pa kaj pokurijo tile projektorčki?
Če ma nekaj-100 vatno žarnico, potem je zadeva tudi konkreten grelec, torej je klima potem že obvezna oprema.
Pa glasnost? Če ti visi nad glavo, ga tudi slišiš, razen če imaš zvočnike tako naglas da v trenutkih tišine slišiš samo zvonjenje :D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

SaXsIm ::

pa pri domačem kinu moreš še ceno DVDjev upoštevati...
Drugače če ne boš imel prostora dovolj dobro zatemnjenega, boš imel bolj medle barve.
SaXsIm

Pyr0Beast ::

Pa glasnost? Če ti visi nad glavo, ga tudi slišiš, razen če imaš zvočnike tako naglas da v trenutkih tišine slišiš samo zvonjenje :D

To zvonenje zna biti nadležno >:D 2kW of RMS Powah
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

pokuri okoli 250 - 300 W, glasnost okoli 35 - 40 dB. ima lastno hlajenje. večina projektorjev ima dva načina delovanja: navadno, kjer je slika zelo svetla (za svetlejše prostore) in je projektor glasen ter način ECO, kjer je projektor zelo tih, nekateri skoraj neslišni, vendar je slika sprejemljiva samo v temnih prostorih.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370666 (3555) matobeli
»

Nakup projektorja (wifi, android)

344156 (3272) matobeli
»

Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211912 (10740) urosbe
»

Poceni "hišni kino"

213144 (2388) trdoreh
»

Nakup LCD televizorja ali projektor?

Oddelek: Kaj kupiti
132183 (1886) mitjaje

Več podobnih tem