» »

iMac

iMac

IceIceBaby ::

Ce mi bo uspelo prodati moj mlincek si bom verjetno omislil kaksnega iMaca. Samo prej me se zanima ce je tuki kdo ki se spozna malo na te stvari.
Opazil sem da majo maci nasploh bolj malo rama. Najvec 256, navadni imaci pa samo 64. A je to premalo ali je macos in vsi programi napisan tako da stvar dela tudi na 64mb.
Drugo kar je. Kako je s softverom. A se da v slo. dobit kaksne piratske programe (predvsem me zanima kak office paket) pa kateri programi so sploh vkljuceni v ceno novega.
Vem da je imac predrag, ampak a lahko za toliko kesha pricakujem da ga bom brez problemov, sraufanja in upgrejdanja uporabljal vsaj 2, 3 leta ?

jamiroq ::

Jaz imam iMaca že 2 leti in pol in mi še vedno deluje čisto v redu. MacOS ni niti približno tako požrešen kot Windowsi, meni recimo MacOS 8.1 dela na 233mhz iMacu (bondi) čisto brez problemov. Prav tako delajo Photoshop 5, Corel Draw 8 in MS Office 2001 in Dreamwaver čisto v redu (revimo nekje v rangu 300-333mhz pcja).

Zraven iMaca dobiš (vsaj tako piše na www.jabolko.si): MacOS X, MacOS 9.1, iTunes, iMovie, AppleWorks 6, še nekaj malih programčkov in par iger.
Piratskih cdjev pri nas ne boš dobil (vsaj tako kot jih dobiš za pcje ne - lahko pa se zmenimo za kakšen trade:D)
Jaz sem si office recimo pobral z neta.

Glede rama pa tako, kolikor vem imajo vsi iMaci, ki jih prodajajo na Jabolku 128 oz 256MB rama, v specifikacijah, ki jih prav tako dobiš na www.jabolko.si pa piše, da podpira do 1GB SDRAM. Več je seveda bolje.

Po mojem, če že kupuješ iMaca se ti najbolj splača vzet enega Graphite ali Snow (glede na okus :P)
Oba imata 256MB Ram, CD-RW, 60GB HDD)

V vsakem primeru ti bo 2-3 leta zagotovo zdržal.

cahahopie ::

Kaj pa ta G4 ?
Je tud Applov produkt a ne.
Kaj te pravzaprav? Kaka mašina? Baje je ful drago

Drugače pa sem prebral, da so Imaci zelo stabilne svtarce, kvalitetne, pa še cool (bolika&farba).
Le... malo stvari je zanje (igre, programi)

IceIceBaby ::

G4 so zakon masine. Samo to stane 500k sit in naprej. Pa to je samo kista pol pa se monitor in te stvari. Me je skor iz stola fukl ko sem cenike gledal :) Ampak je pa taprava masinca...saj men se zdi.

jamiroq ::

Mah, kot osebni računalniki so macintoshi zdaj definitivno predragi, ko sem ga jaz kupil so bili precej cenejši (vsaj 100kSIT).

Iger in programov je pa precej (no, manj kot na pcju, vendar na pcju je ogromno šodra, vseeno je zdaj situacija z recimo igrami neprimerno boljša, kot pred leti, uspešnejši programski paketi pa so tako ali tako na voljo za maca. Uporabniki macov pa ima(mo)jo za izmenjavo programov tudi en blazno dober program, ki se imenuje Hotline /deluje tudi za pcje/).

Stabilni so tudi zelo, vendar se ta stabilnost s količino inštaliranega programja manjša, čeprav se da konflikte med programi & driverji neprimerno lažje reševati. MacOS nima ničesar podobnega dll-jem in vxd-jem iz windowsov; ima t.i. extensione (najboljša analogija so v pc-svetu so driverji, ki jih ima dos v config.sys), ki jih lahko poljubno vklapljaš in izklapljaš, poleg tega obstajajo tudi programi, ki dokaj dobro odkrivajo konflikte.

Macintoshi so (po mojih izkušnjah) tudi bolj zmogljivi kot pcji, na mojem iMacu (233Mhz, 64MB Ram) lahko recimo hkrati poganjam Virtual PC 3 (z windows 98), UAE (amiga emulator, z workbenchem) in poslušam MP3je. Na enako hitrem pcju sem probal isto (emulator maca + UAE + mp3) pa ni šlo nikamor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple iMac. Ali se izplaca?

Oddelek: Kaj kupiti
384239 (3137) Matty
»

Mac VS PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
916565 (5356) lopov
»