» »

pascal in miska

pascal in miska

NeOman ::

zanima me, kako bi se dalo kombinirat pascal in misko. prisel sem do zakljucka, da je potrebno uporabiti assambler, problem pa je v tem, da nimam pojma kako bi to kombiniral. zelo bi pomagal kaksen preprost program, tako da lahko prestudiram kodo.

Matako ::

Kombinirati pascal in miško, assembler... voham TPascal + MeSsDOS ... v tem primeru je rešitev tale kos kode za TP
http://www.algonet.se/~khaan/source/mou...
/\/\.K.

hum,

problem je v tem, da moramo za maturo narest seminarsko v licencnem programju. uporabljam dev-pascal in mi compiler vn vrze: Error: Identifier not found MEM :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NeOman ()

Matako ::

problem je v tem, da moramo za maturo narest seminarsko v licencnem programju. uporabljam dev-pascal in mi compiler vn vrze: Error: Identifier not found MEM :(

Ah, to je pa čisto druga scena. Jaz se sicer ne spoznam na dev-pascal, ampak to je tisto okolje od Bloodsheda, isto kot dev-cpp? Če je, potem imaš opravka z (GNU?) FreePascalom za MSWindows. Se pravi, če želiš delati z miško rabiš ali se ukvarjati z Win32 knjižnico, kakorkoli jo že FreePascal podpira, ali pa - in to priporočam - si dobi kako knjižnico za delo z Windows up. vmesnikom za ta tvoj pascal - po možnosti tako s primeri.

Menda obstaja neka FCL knjižnica - kao podobno VCL v Delphiju, tam lahko potem loviš "mouse evente" ipd. samo kot rečeno, jaz sem samo slišal, da se govori po mestu, uporabljal pa nikoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

mile ::

mogoce se bos lažje znašel v Lazarusu, isto uporablja FreePascal, vendar je bolj podoben Delphiju

hvala za trud, sem zvedu za wincrt knjizico v kateri miska dela pa se nekaj uredu funkcij je dodanih. zdej mi preostane samo se, da dobim kaksno dobro idejo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S katerim programskim jezikom narediti prve korake v svet programiranja ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
616604 (5007) b
»

Programiranje za maturo

Oddelek: Šola
61063 (924) Jebiveter
»

Delphi VS Visual C++

Oddelek: Programiranje
212298 (1976) webblod
»

Vprašanje za Pascal mojstre