Forum » Programiranje » pascal in miska
pascal in miska
NeOman ::
zanima me, kako bi se dalo kombinirat pascal in misko. prisel sem do zakljucka, da je potrebno uporabiti assambler, problem pa je v tem, da nimam pojma kako bi to kombiniral. zelo bi pomagal kaksen preprost program, tako da lahko prestudiram kodo.
Matako ::
Kombinirati pascal in miško, assembler... voham TPascal + MeSsDOS ... v tem primeru je rešitev tale kos kode za TP
http://www.algonet.se/~khaan/source/mou...
http://www.algonet.se/~khaan/source/mou...
/\/\.K.
hum,
problem je v tem, da moramo za maturo narest seminarsko v licencnem programju. uporabljam dev-pascal in mi compiler vn vrze: Error: Identifier not found MEM
problem je v tem, da moramo za maturo narest seminarsko v licencnem programju. uporabljam dev-pascal in mi compiler vn vrze: Error: Identifier not found MEM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NeOman ()
Matako ::
Ah, to je pa čisto druga scena. Jaz se sicer ne spoznam na dev-pascal, ampak to je tisto okolje od Bloodsheda, isto kot dev-cpp? Če je, potem imaš opravka z (GNU?) FreePascalom za MSWindows. Se pravi, če želiš delati z miško rabiš ali se ukvarjati z Win32 knjižnico, kakorkoli jo že FreePascal podpira, ali pa - in to priporočam - si dobi kako knjižnico za delo z Windows up. vmesnikom za ta tvoj pascal - po možnosti tako s primeri.
Menda obstaja neka FCL knjižnica - kao podobno VCL v Delphiju, tam lahko potem loviš "mouse evente" ipd. samo kot rečeno, jaz sem samo slišal, da se govori po mestu, uporabljal pa nikoli.
Ah, to je pa čisto druga scena. Jaz se sicer ne spoznam na dev-pascal, ampak to je tisto okolje od Bloodsheda, isto kot dev-cpp? Če je, potem imaš opravka z (GNU?) FreePascalom za MSWindows. Se pravi, če želiš delati z miško rabiš ali se ukvarjati z Win32 knjižnico, kakorkoli jo že FreePascal podpira, ali pa - in to priporočam - si dobi kako knjižnico za delo z Windows up. vmesnikom za ta tvoj pascal - po možnosti tako s primeri.
Menda obstaja neka FCL knjižnica - kao podobno VCL v Delphiju, tam lahko potem loviš "mouse evente" ipd. samo kot rečeno, jaz sem samo slišal, da se govori po mestu, uporabljal pa nikoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
mile ::
mogoce se bos lažje znašel v Lazarusu, isto uporablja FreePascal, vendar je bolj podoben Delphiju
hvala za trud, sem zvedu za wincrt knjizico v kateri miska dela pa se nekaj uredu funkcij je dodanih. zdej mi preostane samo se, da dobim kaksno dobro idejo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S katerim programskim jezikom narediti prve korake v svet programiranja ? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6604 (5007) | b |
» | Programiranje za maturoOddelek: Šola | 1063 (924) | Jebiveter |
» | Delphi VS Visual C++Oddelek: Programiranje | 2298 (1976) | webblod |
» | Vprašanje za Pascal mojstreOddelek: Programiranje | 1449 (1224) | strobos |
» | Z čim začet?Oddelek: Programiranje | 3007 (2377) | andrej12 |