» »

Bistvo in uporabnost C/C++/.net itd

Bistvo in uporabnost C/C++/.net itd

Mescaline ::

Kar gledam olgase, da iscejo programerje oz nekoga, ki se spozna na racunalnisvo se vedno omenja C/C++ in .Net programiranje. Sam imam nekaj znanja o PHP in MySql recimo, da ga lahko ocenim na 3-4 od moznih 5. Znam pac itak tud html..sam to je nekako samoumnevno.

Kar me zanima je, ce lahko nekdo, ki ima nekej pojma u easy pa jasno pove kok tezko bi se bilo stvar naucit (vse kar vem o C je en moder ekran in cudne besede...to sm vidu davnega leta uh... cas 486 al pa enkrat po nakupu P350...dolgo nazaj) pac nevem nic.

Kje je razlika med C in C++, se to kej povezuje, kaj je bolj uporabno oziroma znanje cesa je bolj iskano. Kaj je to .Net je to C# nek trinivojski pristop (fajn fantasticno se slisi) in spet koliko je uporabno to...

Kakor vem se v C ali pa C++ nevem tocno, dela vse mozno. Od spilov do samih Winsow do pac vec ali manj vseh programov, ki jih dnevno uporabljam.

Kaj ubistvu rabm za zacetk (PHP recimo rabi sam php nastiman (php ini v path itd), apache, web browser...) Sem vidu thread z linki za C si ga bom tud se pogledov tiste linke ampak vseeno, ce se lahko kej napise glede tega...

Prdusem pa kot sem ze rekel me zanima cas, ki bi ga mogu vlozit, da bom nekej znal...to pomeni vec kot osnove in echo "Hello world";...

To je zdej kot v vrtcu..janezek dobi novo igraco in se ga more pocasi pa jasno usmerjat kako se igrat z njo, ker v primeru prevec splosnih napotkov jo bo polomu.

Kami ::

Čisto odvisno kak hitro se učiš (pokapiraš) itd, pa kolko časa misliš vložit v to.

Na netu je v bistvu veliko člankov o tem, če te zanima slo knjiga ali kaj podobnega obstaja ena dobra "knjiga", ki jo uporabljajo v sesš kranj ki je v bistvu prilagojena za program (za tretje letnike) ampak je dokaj dobra za samostojno učenje.

Drugače angleških je pa tudi dosti (Learn C++ in 21 days ...).

Prvo priporočam, da se naučiš "konzolno" programiranje pol pa GUI, če te bo seveda zanimalo.

Jaz v bistvu znam nekaj jezikov samo non GUI, ker ma GUI nnea preveč zanima.

Maryyo ::

pozdravljen,

ko namestis .net imaš vse kar rabis za c++ :D
če boš imel tezave pri namestitvi piši sem :p
ja veliko povezav za učenje c++ imas ravno na tem forumu, če si kaj gledal:
[C++] Povezave
meni se recimo za začetnike dopade tale :
http://cplus.about.com/od/beginnerctuto...
kolk sem kaj pogledal se zadeve začnejo čist na izi :D
ja res je, da se veliko stvari (skoraj vse) da nardit v c++,
samo pa zadeva ni ravn preprosta na višjem levelu. odvisno za kaj potrebujes znanje
oz. kaj nameravas delat?? :)....
C# je pa čist objektna varianta (like java), ampak je boljše, če najprej malce prebrskaš po c++(struktorirano programiranje) tutorialih in
nekaj programov nardiš za vajo :)
kakor koli že, če boš imel osnove v c++ dobre, ti učenje drugih jezikov ne bo delalo večjih težav!
tako da je c++ kr vredu izbira, če želiš malce izpopolniti znanje iz programiranja....

no takšno je moje mnenje,
LP

Matako ::

Kje je razlika med C in C++, se to kej povezuje, kaj je bolj uporabno oziroma znanje cesa je bolj iskano.

V nasprotju z vsesplošno razširjenim mitom C++ ni nek "razširjen C". To sta dva različna programska jezika, ki sta si v marsičem sicer res *zelo* podobna. Večina sintaktičnih konstruktov je identičnih, tako da lahko recimo C programer zelo hitro postane produktiven v C++ (čisto mimo gola: primer dejanske nadmnožice C je recimo Objective-C) . Ampak bistvena razlika je v tem, da C++ podpira objektno orientirano programiranje (OOP). Po domače, lahko definiraš razrede, njih hierarhije in vse tiste fore, ki se ponavljajo v veliko PJ že kake četrt stoletja.

Glede uporabnosti enega in drugega pa samo to: kot je znano, je OOP koncept kar dobro zaživel v t.i. Application Frameworks knjžnicah v modernih OS za grefičnim up. vmesniki. To ponavadi potem izgleda tako, da imaš kup C++ razredov, ki definirajo razne objekte s katerimi se ponavadi srečuješ - aplikacija, nit, okno, gumb, menu itd. in katere lahko potem uporabljaš in izpeljuješ nove. Tukaj OOP pride prav predvsem zaradi hierarhije, ki je naravna.

Po drugi strani, če boš slučajno naletel na nalogo, da je treba sprogramirati kak mikrokontroler, je dobri, stari C še vedno zakon št. 1, skratka... odvisno, odvisno...

Moje mnenje je, da se je C ali C++ *definitivno* dobro naučiti - nekako koristi na vsemogoče načine, pa ti niti ne znam razložiti zakaj točno tako je, samo je. Druga stvar je, da je v tvojem primeru to najbolje narediti *hobistično*, ker če boš čakal, da dobiš nalogo v kaki firmi bo to ena sama sekirancija. Obstaja ogromno člankov in šol na Netu, je pa res, da skoraj vse na temo C++ predpostavlja, da obvladaš osnove C-ja. Se pravi bi bilo najbolj logično narediti ene par kratkih C-programčičev in potem naprej v borbo za bralno značko!!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprejet standard C++11

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4010736 (8818) Bistri007
»

Kateri programski jezik?

Oddelek: Programiranje
494406 (3019) kopernik
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
12212091 (9762) 64202
»

Gnome ni več zabaven

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
433754 (2801) BigWhale
»

C++ vs. C (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
766594 (5585) rokpok

Več podobnih tem